Irritation

Jag är irriterad på någon. Irriterad och besviken. Men, vem är förvånad?!
För de är svin, eller hur Johanna?

La Vesta debuterade 1,10 på Flyinges pay & jump igår. Det kändes inte alls bra, hon stod emot och rev flera gånger, så jag utgick efter fyran. Var först ganska orolig för henne, hon kändes trots allt lite konstig i tisdags också. Men, svaret på gåtan fick jag när jag kom hem och ställde in hästen i boxen. Stackarn var jättekissnödig! Inte konstigt att hon inte ville hoppa... Ändå gjorde hon sitt livs språng på trean, de bakbenen går inte av för hackor! =) Tänkte försöka lägga upp filmen och länka till den en dag. Vi ska ju till Trolleholm på lördag också, men bara 1 meter då. Det går säkert bättre! :)

Imorgon ska vi bara skriva ihop ett par arbeten och ha lunchstalltjänst, kvällen blir lugn. På lördag ska det kanske festas!

Kommer inte på nåt mer att skriva tyvärr :S och måste sova... puss & gonatt

johanna <3

Lunchprat à la Flyinge

KY-elev vid ingången till Craaford; "JAG ÖPPNAR!"
I stora ridhuset; "OKEEJ"
(det var inte riktigt såhär, men nästan)




Sandra;
"Alltså, jag har svårt för det här med att skilja på homosexuella och homosexuella"


Händelserik dag

Dagen började med att jag försov mig - som vanligt när jag inte har någon tid att passa. Efter en god frukost med rostade mackor med sirap och varm choklad, gick jag ut i stallet och gjorde i ordning åt mina hästar. Sopade hela stallet jättenoga, eftersom dagens nästa moment var att träffa ATL för en intervju om mig och vår gård. Intervjun blev nog bra, men bilderna får nog tala sitt eget språk... Mig sittande på farfars axlar och Daniel på pappas, oss uttittande framför en husknut osv... stackars pappa och farfar säger jag bara!! Men det blir säkert JÄTTEbra.

Vid elva begav jag mig mot Eslöv för lite personliga ärenden. Detta gick snabbt, och jag hade gott om tid på mig innan jag skulle vara i Flyinge. Krånglade mig ut ur Eslöv, och ut på motorvägen. Men, jag skulle ju inte ut på motorvägen..... Detta insåg jag först när det började dyka upp skyltar mot Lund, jag är fan helt jävla otrolig!! Tvingades ringa pappa för att komma på rätt köl igen, det var bara att vända och köra tillbaka till Gårdstånga igen. Väl där skulle jag ju höger i rondellen, vid denna tidpunkt var jag i telefon med Evelina, och jag inser förtvivlat att det till och med står Flyinge på skylten dit jag skulle kört från början. För att citera mig själv; "Fan, det står ju till och med Flyinge på skyltjäveln!".

Jag kom i alla fall fram till Flyinge till sist, och under eftermiddagen hade vi föreläsningar om vad man kan göra efter hippologen. Det verkar finnas ganska många, roliga vägar att välja på, så just nu känner jag mig otroligt inspirerad. Det här behövde jag verkligen! =)

Efter lektionen gick jag & Johanna bort till hingststallarna för att hälsa på Hugge som kommit tillbaka från lösdriften och ska ridas av ett par KY-elever. Han var precis sig lik, söta lilla Huggi... <3

Imorgon ska jag hoppträna La Vesta och dressyrträna Naomi, KUL! Dessutom fyller älskade mamsen år så vi ska fira henne litegrann.

Den 7 mars är det dags för Flyinge-fest igen. Denna gång på pizzerian i Sandby, med temat "något på P". Jag har idétorka och har därför letat upp en ordbok. Här kommer några alternativa teman, mer eller mindre seriösa;
Pajas
Paket/present
Pank (Maria N:s idé)
Panter
Paprika
Papegoja
Parasit
Parkeringsvakt (Johanna)
Partypingla
Patriot
Patient
Pelle Svanslös (!!)
Pensionär (Kristina)
Perfekt (JAG, haha)
Peter Pan
Pianist
Pilot (Olof)
Pilgrim
Pingvin
Pinocchio
Pirat
Pizzabagare
Plugghäst
Poet
Polis
Politiker
Polkagris
Pomperipossa
Porrstjärna
Praktikant
Pratkvarn
President
Prickig
Prinsessa (min reservplan)
Prislapp (den är jag sugen på)
Proffs
Prostituerad
Präst
Psykolog
Pudding
Piff och Puff
Pumpa
Pundare
Punkare
Puss
Pyroman
Pytteliten
Påfallande
Påskkärring
Påve
Pärla

Har du någon annan idé? SKRIV! =)

...

I really shouldn't miss you - but I can't let you go.

Snön Smälter

Visst är det underbart? På radion idag sa de att våren skulle komma idag - enligt statistiken. Och ja, det kändes faktiskt lite så innan idag. Snön smälte, det var plusgrader för första gången på länge och till och med solen gjorde oss sällskap en stund. Jag blir så glad när våren kommer! Från att ha varit deppig och seg en hel vinter ser jag plötsligt glädjen i livet och blir på bra humör igen. Underbart! =)

Just nu sitter jag hos Johanna och väntar på att hon ska komma tillbaka från ridturen. Har varit här hela dagen idag, haft stalltjänst såklart. Men vi har hunnit med en hel del kul också, sorterat Johannas kläder, möblerat om hennes rum (riktigt bra blev det) och kollat på hästhoppning. Nu ska vi snart baka något gott och sen åka och träna! wiie =)

Lyssna in den här om ni inte redan gjort det;
[Alesha Dixon - Boy Does Nothing]

I got a man with two left feet
And when he dances down to the beat
I really think that he should know
That his rhythms go go go

Does he wash up? Never wash up
Does he clean up? No, he never cleans up
Does he brush up? Never brushed up
He does nothing, the boy does nothing

Hey boy how you been
I got a thousand lines
Where do I begin
And I been here, been there
Traveling
I saw you at the corner
My vibe kicked in
And two fields
I clock you
Wearing tight jeans
A real nice suit
He was smiling like you
Was just seventeen
I asked him for a dance
He said yes please!
Take a sip of dancing juice
Everybody's onto you
Through the left and to the right
Everybody hit the rhythm
It's on tonight
I'm gonna feel the heat within my soul
I need a man to take control
Let the melody blow you away

Does he wash up? Never wash up
Does he clean up? No he never cleaned up
Does he brush up? Never brushed up
He does nothing, the boy does nothing

Work it out now
Work it, work it out now

Do the mumbo
Shake it all around now

Everybody on the floor
Let me see you clap your hands

I wanna see you work
I wanna see you move your body in turn
I wanna see you shake your hips and learn

I wanna see you work
I wanna see you move your body and turn
I wanna see you shake your hips and learn

I wanna see you work it, work it, work it out now

Does he wash up? Never wash up
Does he clean up? No, he never cleans up
Does he brush up? Never brushed up
He does nothing, the boy does nothing

And if the man can't dance he gets no second chance

Melodifestivalen, Revinge och annat som hänt

Äntligen sista dagen på stalltjänsten!!! Har haft stalltjänst hela denna veckan, var bara ledig i tisdags morse.

Fredagskvällen blev något underlig för min del. Skulle lämna Erica vid tåget i Lund först, snabbt och enkelt tänkte vi. Och jo, dit hittade vi. Hem också, trodde jag. Men nädå, i en rondell som jag egentligen visste att jag skulle rakt fram i, körde jag vänster i eftersom det var skyltat mot E22 där... och helt plötsligt var jag i Lomma!!! Lyckades till sist få tag i mamma som så småningom fick mig på rätt köl igen, och efter en halvtimmes extra körning befann jag mig faktiskt i Flyinge igen. GPS, tack!

Efter det gjorde Johanna & jag oss iordning, och hade sedan vår egen lilla förfest på hennes rum. Planen var att vi skulle vara i Revinge kl 8, som blev flyttat till 9 och sedan blev kvart över 10. På vägen dit (inte jag som körde denna gången!!) lyckades vi på grund av dåliga vägbeskrivningar köra fel ett par gånger, och dessutom nästan fastna i ett dike, men fram kom vi till sist. Festen var nog egentligen ganska rolig, men jag var så sjukt trött att jag till sist somnade i soffan... ;-)

Igår var det stalltjänst igen, vi var i stallet mellan halv 7 och 1 första passet, och kom tillbaka igen halv 3. Inte förrän halv 5 kunde jag äntligen köra hem. Väl hemma bestämde jag mig för att jag minsann skulle rida båda hästarna innan jag gick in. Så, på med broddar och övrig utrustning, och ut i den snötäckta paddocken. Både två skötte sig ypperligt =) Efteråt kom pappa ut och hjälpte mig att fodra, och sen gick vi in och åt pizza. SJUKT GOTT var det verkligen, för jag var riktigt hungrig. Tack pappsen! =) Efter en snabb dusch landade jag åter i soffan, och det tog inte många minuter innan jag somnade. Lyckades iaf uppfatta några låtar, EMD:s låt var ju riktigt bra. Kanske den enda som var det, iofs.

Nu ska jag åka hem till Johanna och dega en stund, innan det är dags för nästa stalltjänstpass. Tjohoo....



My life would such without you - jag kan inte sluta lyssna!

Sova

Jag är såhääääär (visar med armarna så långt jag bara kan) trött idag.

Därför blir det inte mycket mer bloggande för idag, för nu ska jag minsann sova. Hade deadline till kl 7, men det får bli 8 istället ;-)

Fest i Revinge imorgon!! =)

Ridning

Just nu rider jag en himla massa. Igår Amarilli, OnOff + mina egna, idag Amarilli, Provence & La Vesta. Imorgon blir det väl också ett gäng, vi ska ha longeringsövning i skolan så det lär bli många hästar över att rida. Lilla Provence kändes jättetrevlig, jag hoppas att han blir över imorgon så att jag kan få känna lite mer på honom.

Hinner inte skriva så mycket mer tyvärr, måste ut och kvällsfodra. Sen blir det dusch och SÄNGEN! =)

Johanna <3

en snabbis

- dock inte den roliga varianten ;-) denna snabbis är bara en uppdatering av bloggen i raketfart.

I söndags var jag för första gången med på idrotten i Flyinge. Denna är helt frivillig, och öppen för folk med Flyingeanknytning. Men eftersom den är så förbannat rolig, dyker det även upp folk som inte alls har där att göra, men det är ju bara trevligt. Jag hade i alla fall roligare än vad jag haft på riktigt länge, jag skrattade konstant i två timmar. Det var verkligen jätteskönt att komma bort ifrån allt vad hästar heter och för en gångs skull fokusera på nånting annat. Jag kommer i fortsättningen - det kan jag lova!!

Ridvecka igen nu, och jag har stalltjänst varje dag + reservhästar att rida. Idag red jag OnOff på täckta banan, han tyckte det var skitkul och passade på att bocka lite - som tur var på en långsida där det är högt i taket!! Även Amarilli gjorde ett gott försök att bocka av mig på hopplektionen för Ankan idag, men jag lyckades hålla mig kvar även då. Annars tycker jag att hoppningen känns ganska kass på henne, jag får inte fram henne - hon släpper bettet och galopperar på stället typ. Blää, jag behöver lite medgångar och motivation nu känner jag...

Som tur är kunde jag rida mina egna älsklingar i paddocken idag - broddar på så gick det även i snön. Naomi blev för säkerhets skull kollad av veterinären idag eftersom hon varit svullen över senorna på ett framben, men det visade sig vara en helt ofarlig blödning mellan senorna som tur var. Så även hon fick komma ut i snön en stund idag =)

Nu måste jag sova, ska försöka komma med en längre uppdatering imorgon.

Revinge på fredag? =)

FLASH DANCER I.M.

Han är godkänd! Lilla Flash ska bli avelshingst! =) STORT GRATTIS Iwona & Satu, det här har ni verkligen förtjänat. Perfekt matchning av en perfekt liten häst!

Övriga godkända hingstar är;
3-åringar; JJ Rayban & Common Sense
4-åringar: Santiago, Firenze & Damino (även bruksprovsvinnare)
5-åringar: Dalwhinnie, Zamboucca, Avon, Baltimore & Colmar
Prestation: Algot, Lodestar, Broere Obelisk, Chicago City, King Louie, Lingh, Odermus & Zuidenwind

Ett riktigt bra urval, AVN! Den enda jag saknar är Cautious KIL, men honom har man aldrig gett chansen... =(


Wiie, vad jag är glad över Flash!

A weekend at Flyinge

Fredagen bjöd på 
08.00 Sovmorgon (något ironisk)
11.30 Lunchstalltjänst (i megafart, undrar om hingstarna lockade)
12.00 - 19.00 Blöta skor och därmed blöta strumpor (= JÄTTEKALLT)
12.10 - 19.00 En massa fina hingstar (med varierande ryttare)
14.00 - 20.30 En stendöd telefon (alla som känner mig vet att detta är en fullkomlig katastrof i mitt liv)
19.00 Fixande och uppladdning på G-punkten (tre tjejer i duschen samtidigt, olåsta dörrar, kunde blivit livsfarligt)
20.30 Förfest på Fredhem (vi hamnade i soffan och alla andra i köket, inte så lyckat med andra ord)
21.00 En runda till Lund (McDonalds... haha!)
22.30 En minirunda in om pubkvällen på Flyinge (kunde kanske, kanske varit kul om man varit riktigt, riktigt full)
23.00 En extra gäst i mina byxor (i form av en wunderbaum som Miki och Johanna hade SJUKT roligt åt)
23.20 Tillbaka på G-punkten och chillande framför TV:n ("Step up 2 the streets", I love it)

Natten fredag/lördag:
00.00 - 01.00 Tre snygga sovande tjejer i soffan (tills Mikis mobil började ringa och alla vaknade utom hon, varpå vi gick och la oss)
- 01.25 En massa SMS om diverse saker (vet inte riktigt om jag är nöjd med utgången av det hela eller inte, men det är en historia för sig)
04.30 Johannas mobil ringer och medan hon pratar med personen i andra änden svarar jag från andra sidan rummet - i sömne (min specialitet)
06.30 Johanna kommer in på rummet igen efter att hon och Maria hämtat Lisa i Malmö, och jag undrar om de inte har kommit iväg än (jag hade somnat, såklart)
08.00 - Tillbaka på läktaren i Flyinge


Evelina - vad skulle jag gjort utan dig?
Johanna - du är bäst! jag har så jävla roligt med dig, är verkligen glad för att jag lärt känna dig.
Sandra - så lika, men ändå så olika - och så har vi så sjukt kul
Miki - Flyinges galnaste blondin, kärlek!
Anni - visserligen brorsans flickvän, men jag funderar på att sno dig ;-)
+ alla andra underbara människor i mitt liv, framförallt i Flyinge, I love you! =)



Guess this means you're sorry
You're standing at my door
Guess this means you take back
All you said before
Like how much you wanted
Anyone but me
Said you'd never come back
But here you are again

'Cause we belong together now, yeah
Forever united here somehow, yeah
You got a piece of me
And honestly,
My life would suck without you

Maybe I was stupid for telling you goodbye
Maybe I was wrong for tryin' to pick a fight
I know that I've got issues
But you're pretty messed up too
Either way, I found out I'm nothing without you

'Cause we belong together now, yeah
Forever united here somehow, yeah
You got a piece of me
And honestly,
My life would suck without you

Being with you
Is so disfunctional
I really shouldn't miss you
But I can't let you go
Oh yeah

'Cause we belong together now, yeah
Forever united here somehow, yeah
You got a piece of me
And honestly,
My life would suck without you

'Cause we belong together, yeah
Forever united here somehow, yeah
You got a piece of me
And honestly,
My life would suck without you

En underlig torsdag

Gårdagen startade i stallet kl 07.00. Kajsa, Anni & jag var sjukt flitiga, och hade både mockat, fixat foder och motionerat varsin häst när klockan slog nio. Men, problemet var att allting annat inte var riktigt färdigt, så vi kom inte iväg förrän en halvtimme senare - vilket innebar att vi kom till Flyinge precis lagom till den sista hingsten för hela förmiddagen visades. ;-) Efter en smått ansträngande rundtur på Flyinge (Trixie var också med, på kryckor) satte vi oss sedan i utbildningshuset och åt lite frukost/förmiddagsfika/lunch, innan det var dags för mig att ha stalltjänst.

Efter stalltjänsten diskuterades det hur många som ville med till Alnarp på kvällen, och intresset från gruppen var stort. Två bilar, great=)

Resten av eftermiddagen spenderades på läktaren där vi kollade på alla fina hingstar. Flash gjorde ypperligt ifrån sig och fick fin kritik - hoppas hoppas han är lika fin under testryttarna imorgon! Så småningom begav vi oss hemåt, jag lite småstressad eftersom jag bara hade två timmar på mig innan jag skulle vara festfärdig och tillbaka i Flyinge igen. Men på vägen hem spoljerades alla planer på fest - flera st hade redan ramlat bort under dagen, men nu meddelade även Sofie att hon inte kunde, Miki hade blivit sjuk och då hade Johanna heller ingen lust. Jag, som var sjukt festsugen och verkligen hade planerat för att festa, blev himla besviken, tills Anni erbjöd sig att följa med =) Så, snabbt hem, in i duschen, på med kläder, ut i bilen, bort till Annis hus, sminkning och packning, och sedan iväg igen - 45 min försenade. SNORHALT på vägarna var det också, så nåt vidare fort gick det inte att köra heller. Vi kom fram helskinnade i alla fall =)

Soppan på Alnarp var något av det galnaste jag varit med om, folk skrek och spexade, badade och andra galenskaper. Vi hade riktigt roligt emellanåt, men eftersom jag var nyktrast på stället blev det lite sisådär överlag. Det där är ett ställe man ska vara full på om man vill ha riktigt kul! Efter sittning och badande, hamnade vi till sist på någon lokal pub, där vi äntligen fick tillfälle att dansa lite mer. Anni & jag ägde såklart dansgolvet, och mina guldiga skor kom väl till användning i Herreys gamla Diggilo Diggiley... =). I övrigt kantades kvällen av förvirring, och jag blev bemött med världens sämsta ursäkt. Hoppas för övrigt på att det kommer en förklaring till den så småningom. För jag har ytterst svårt att tro att det låg någon sanning i den... =/

Nu ska jag ut och fixa lite i stallet, och sedan kommer resten av dagen att tillbringas i Flyinge, först bruksprov och sedan FEEEEST!!! :D

Snööö

Jag tänkte passa på att rida ut i snön idag, när jag faktiskt hade möjlighet att rida ut när det var ljust ute. Så jag tog in La Vesta, och gick väl i min egen lilla värld på vägen in. För innan jag ens han reagera hade benen försvunnit under mig och jag låg som en pannkaka på marken framför La Vesta - som tittade något förvånat på mig. Jag slog mig inte alltför mycket, utan gick in och ryktade, sadlade, broddade och begav mig till sist ut i skogen. Till en början gick det jättebra, La Vesta skötte sig utmärkt och underlaget verkade ok att rida på. Men i sista galoppen höll det på att gå riktigt galet. Jag kände hur hon först tappade ett ben, och sen ett till - då tänkte jag att "nu jävlar lägger vi oss"... Men på något mirakulöst sätt lyckades La Vesta kravla sig in på mitten av vägen och därned bibehålla balansen. Det blev skritt resten av vägen hem kan jag lova.

Som om det inte varit nog med olyckor höll jag på att slå en volt bakåt när jag hämtade Luring, och sedan stegrade Simon sig mitt framför mig och massakerade mitt stackars ben. Han blev uppfostrad sen, om man säger så.

Imorgon ska Kajsa, Anni & Trixie följa med mig till Flyinge och så ska vi sitta och titta på fiina hingstar hela dagen! Mina favoriter är nu Flash, Damino, Santiago och Cautious KIL =)

Kanske borde vi göra sits-arbetet också imorgon!? Ska höra med de andra...

Fullt upp

Denna veckan skulle vara en lugn vecka - ingen ridning och ingen stalltjänst! Men eftersom det är bruksprov i Flyinge är man ändå där mer än nånsin, men för en gångs skull endast för nöjes skull. I söndags förälskade jag & Johanna oss i hingsten Apollon, en fantastiskt vacker individ med trevliga gångarter. En hopphäst skulle det dock vara, men det visade sig idag att den inte hoppade alls så bra som vi hoppades på. :(

Flash och Conny har gjort jättebra ifrån sig i alla fall, kul för Satu! =) Hoppas att de båda går vidare till andra fasen...

På torsdag kanske det blir soppa på Alnarp för min del, och på fredag kanske Flyingefest. Wiie, vad jag vill festa! =)




Till "en som undrar"; Naomi är i första hand till salu, men om hon inte blir såld kanske jag tävlar henne bland stora hästar i sommar. Vem är du? =)

Förlåt

för att jag inte hinner blogga! Jag bor fan i stallet känns det som, är jag inte i vårt eget så är jag i Flyinges (oftast det, tyvärr). Jag lyckades överleva de två första ridveckorna, trots att Amarilli gjorde ytterliggare ett par goda försök till att kasta av mig även under den andra veckan. Ganska rolig att hoppa är hon trots allt, hon vill väldigt mycket och blir pigg och glad! =)

Har jag berättat om La Vestas årsdebut på tävlingsbanan ens?! 4 fel fick vi i alla fall, rev första hindret efter att ha varit lite oense om tempot. (Jag bad om en förhållning, La Vesta tyckte det var mycket bättre att öka och komma in i bottnen av hindret) Resten av banan lyssnade hon dock mycket bra tillbaka och klarade alla svårigheterna. Riktigt maxat för att vara en lokal 1m var det, och med oxer-räckeskombination på linje vilket hon aldrig någonsin hoppat innan. Så jag är jättenöjd! På söndag blir det pay&jump i Willands med debut på 1,10. Wiie.

Denna vecka är det bruksprov på Flyinge. Satu är där med två hingstar, Flash och Conny. Flash har jag lyckats missa båda dagarna, men han är ju fantastiskt fin, det vet jag. Conny hade utvecklats sjukt mycket sen jag såg honom sist, det ska bli roligt att se hans hoppning imorgon! =) I övrigt har Johanna & jag förälskat oss i 4-åringen Apollon, en hopphingst som rör sig väldigt trevligt också. Heja!

Dags att sova nu för min del, efter att jag planerat min morgondag. Ska hinna med hoppträning med La Vesta på morgonen, lunchstalltjänst i Flyinge, e.m.-teori med Ankan och dressyrträning på Naomi på kvällen.

see you at flyinge=)

Sydsvenskan

"Emelie Nilsson är 20 år, men redan övertygad: hon ska ta över farfars mormors farmors morfars morfars farfars morfars gård. Pappa Jonas och farfar Gert gillar tanken. Själva är de gården Ekastigas brukare i tolfte och trettonde generationen - ett svårslaget rekord."

Läs mer på http://sydsvenskan.se/sverige/article411404.ece


Dessutom har jag kanske bytt kärlek mot pengar idag...!

Friday = free day

Stalltjänst idag också, uppe med tuppen alltså. Efter stalltjänsten på fredagar har vi normalt ridning, men eftersom Ankan befann sig på tävlingar i Helsingborg idag blev ridningen senarelagd. Istället beslöt jag mig för att klippa Amarilli - något som verkligen var lättare sagt än gjort. "Min" kära lilla häst skulle minsann inte stå still för fem öre, utan det slutade med en brems i grimman och Johanna med ett ben i luften. Trots det lyckades vi inte klippa huvudet alls, och inte insidan av ena bakbenet. Jag ska försöka fixa till det på söndag, hon får se ut såhär tills vidare.

Efter att jag äntligen klippt färdigt Amarilli följde jag med Johanna bort till Täckta Banan när hon red Dubra. Där och då bestämde jag mig också för att ringa och prata med Ankan eftersom vi fått besked om att hon inte skulle dyka upp förrän 4-5 och det hade jag inte tid till. Det var som tur var inga problem att rida själv istället, så efter att jag & Johanna käkat lunchat gick jag ut och red. Lilla ridhuset var det enda lediga, så jag red där. Amarilli var kalasfin idag, roligt!

Efter ridningen blev det stalltjänst igen, och sen hemåt mot Höör igen. Väl hemma mockade jag lite snabbt till mina egna hästar, sen tänkte jag åka till ridhuset med Naomi. Detta innebar ett par små problem, då jag först upptäckte att mitt avtagbara drag var just avtaget och sedan att transportlåset var, just det, låst. Men med Daniels hjälp löstes detta ganska smidigt, och jag lyckades koppla släpen. Naomi var som vanligt helt underbar att ha att göra med, hon gick raka vägen upp i släpen, stod snällt stilla nästan hela vägen, lastade ut sig själv, var som en dröm att rida, lastade sig jättelätt igen när vi skulle hem och stod precis lika fint på hemvägen. Detta var första gången som Naomi & jag var ute på vägarna helt själva tillsammans! =)

Efter ridpasset fixade jag färdigt i stallet, och trodde sen att jag skulle kunna gå in och duscha. Men nej, riktigt så lätt gick det inte. Anni hade nämligen tryckt ner "proppen" i badkaret när hon duschade, och nu hade den gett sig fan på att stanna där. Vi öppnade upp hela badkaret (=äckligt golv under), skruvade bort lite grejor, använde lite våld, men icke, den ville inte öppna sig. Jag åkte sen ner till Höör och hämtade Daniel på fotbollsträningen, och hoppades på att han skulle hjälpa oss att fixa badkaret. Men det ville han inte alls, utan det slutade med att han fick duscha inne hos farmor&farfar och jag i stallet. Vilken tur att vi både har grannar och ett fräsht stall med jättefin dusch! =)

Därefter var det dags att skjutsa Daniel igen, denna gången med Anni ner till Aron för deras förfest. Jag lyckades köra lite fel, men det blev väl ingen förvånad över. Haha, jag som kan Sätofta utan och innan. Sen åkte jag hem och började skriva lite på detta inlägg, men kom inte särskilt långt utan satte mig vid TV:n istället. En bra stund senare dök Cristin upp, och vi hade några timmars trevlig pratstund innan vi båda höll på att somna i soffan och hon beslöt sig för att åka hem igen. Därefter tog jag en tupplur på 1,5h, innan jag skulle hämta kidsen igen. Två vändor till jägers med mer eller mindre fulla ungdomar blev det innan jag äntligen var hemma igen - och hamnade här.

Imorgon ska jag ta världens längsta sovmorgon, vill helst inte vakna alls. Men det måste jag, för någon gång under dagen kommer det kunder från Finland för att titta på Naomi. Dessutom ska La Vesta motioneras och Kajsa ska ha lektion. Det är nog dags att sova nu, I suppose.

OK dag idag, men lite migrän och ett inställd celebert besök gjorde att den saknade det där lilla extra. Menmen... =)

Ekonomitenta

Så var den hett efterlängtade ekonomitentan äntligen över. Det gick inte så värst bra tyvärr, men jag har ju inte pluggat så jag får skylla mig själv. Eller, två timmar igår kväll hann jag faktiskt med. Efter tentan, som jag gick allra först ifrån som vanligt (är det positivt eller negativt egentligen?!), skurade jag Amarillis box. Ont som fan i fingrarna gjorde det, men nu är den ren och fin i alla fall. Duktigt Emelie! =)

Nu ska vi snart gå ner till stallet för att börja med stalltjänsten och sen förbereda för dagens hopplektion för Ankan. Jag ska hålla i mig som sjutton idag, har ingen lust alls att bli avbockad igen. Säkerhetsväst på!

Huset för mig själv imorgon kväll! =)

over and out,


Bra dag =)

FÖRLÅT för att jag inte har bloggat på flera dagar, men allt annat i mitt liv tar så förbannat mycket tid - stalltjänst och två egna hästar, det räcker gott och väl. Imorgon har jag dessutom ekonomi-tenta, som jag inte pluggat ett skit på innan idag. Från och med nu har jag typ två timmar på mig innan jag måste sova.. wonderful! =)

I alla fall, så har det här varit den bästa dagen på länge. Trots att jag försov mig lite i morse var jag på jättebra humör redan då. Troligtvis berodde det på gårdagens kvällshoppning i Åstorp där La Vesta gjorde jättebra ifrån sig. Debut på tävlingsbanan för i år, 1m med 4 fel (slarv av oss båda på första hindret). Nu blir det första 1,10n för henne nästa tävling! =)

I alla fall, vid kvart i 6 hoppade jag in i bilen och begav mig mot Flyinge. Var först i stallet, så jag kunde gå och fodra hästarna i godan ro. Mysigt! Resten av stalltjänsten flöt på bra och snabbt, och efter den hade vi mentorstid och sedan sammanfattning av ekonomin inför morgondagens tenta. För första gången i hela kursen kände jag att jag verkligen förstod! Underbart, nu känns det inte alls så illa inför imorgon. Därefter var det lunch i kårrummet med Sandra, Johanna och hovslagarna. En trevlig stund senare gick jag ner till stallet för att göra i ordning hästarna inför dagens dressyrträning.

Inför det stundande bruksprovet tyckte tydligen någon på Flyinge att det var dags att förbättra underlaget i Stora Ridhuset. För detta ändamål hade de fullkomligt dränkt underlaget i vatten, vilket innebar att det var som lera att rida på - både halt och tungt. Det var ingen höjdare precis, hoppas att de har fixat det tills vi ska hoppa imorgon. Dagen till ära hade vi i alla fall de blivande C-tränarna som publik, de satt och analyserade vår ridning under dagens lektion. Som tur är gick det kalasbra just idag, jag börjar hitta knapparna på Amarilli nu. Dessutom börjar min dressyrsits infinna sig och bli ganska bra! Det ska bli kul att få veta vad tränarna tyckte, jag bad att få se deras omdömen sen=)

Efter ridningen hade vi stalltjänst och blev klara innan fyra, superskönt. Sen hemåt, in om Konsum för att handla plugg-och-tenta-godis, ut om stallet för att mocka och sedan hit till datorn. Och snart, snart ska jag börja plugga =)

Mitt goda humör beror inte bara på den här dagen, nog desto mer på ett par mindre händelser de senaste dagarna som fått mig att känna mig uppskattad igen.

Imorgon och på fredag ska vi hoppa för Ankan, det ser jag fram emot.

Jag är glad! =)

Evelina, Sandra & Johanna - ni gör min värld så mycket bättre! =)


Stalltjänst

Idag har jag haft stalltjänst igen, denna gång med Helene, Olof och Sandra. Kl 8 var vi klara med morgonpasset, och sen tog vi ut våra hästar och red en sväng. Jag som hade blivit varnad från flera håll om att Amarilli minsann kunde vara jävlig att rida ut på, hade både sporrar, dressyrspö och säkerhetsväst på mig - och så skötte sig hästen alldeles utmärkt. Haha, bättre att vara på den säkra sidan i alla fall ;-) Nu väntar lunchstalltjänst om tre kvart, sedan hem till Sandra för att käka lunch, och därefter tillbaka till Flyinge och ha eftermiddagspasset. Seeen ska jag hem :D Kanske hoppa för Elli ikväll, hoppas hoppas!