För gammal

Är det onormalt att inte orka festa mer än till klockan 2-halv 3 när man jobbar typ 55 timmar i veckan? Och dessutom bara har en ledig dag? Det spelar ju ingen roll att den lediga dagen är dagen efter utgången när man redan är tröttast i världen... Efter många om och men bestämde jag mig för att följa med ut och festa igår. Eftersom Alina också var trött redan innan på kvällen trodde jag att det för en gångs skull skulle bli en normal utgång - där man åker hem vid halv 3, 3. Men det existerar tydligen inte här. Om man går hem innan halv 5 är man tråkig eller nåt. Jag pallar inte det längre. När klockan har passerat 2 vill jag bara gå hem och sova. Även om jag verkligen försöker engagera mig och dansa och ha roligt, så går det inte. Inte ens ett par extra cocktails hjälper. Jag är helt enkelt för trött. Kalla mig tråkig, men jag tänker inte följa med ut här fler gånger om jag inte kan åka hem när jag vill. För även om jag har kul till klockan 2 så känns kvällen onödig när man har obeskrivlig hemlängtan 2-3 timmar efteråt. Halv 6 gick jag och la mig inatt. Klockan 12 gick jag upp. Då hade halva min enda lediga dag gått. Det är fan inte värt det.

Ikväll ska vi ha grillfest i alla fall. Det ska bli roligt, passar mig betydligt bättre. Jag tror jag börjar bli för gammal för att festa.

Tröttaaaast

Jag är helt slut idag. Har varit seg ända sen i morse och inte har det blivit bättre. Jag har trots det gjort ett ordentligt arbete med varje häst och det är det viktigaste. Jag longerade Whity för första gången idag, har inte haft anledning att göra det tidigare. Han var HELVILD! Det var mycket svårt att tänka sig att det var samma häst som jag brukar rida och driva som attan på. Han bockade och brallade som värsta 3-åringen. Mycket underhållande! ;)

Här kommer en bild på banan jag hoppade igår. Första hindret var ett räcke i vänster varv, sedan oxer åt vänster, oxer åt höger, svag högersväng till den svartvita kombinationen på bilden, högersväng till trekombination, lång vänstersväng till en trippelbarr och därefter en riktig tillbakasväng till en stor oxer.



Igår fick jag en rolig överraskning på posten. Det var ett brev från Steffi och ett gäng foton från hennes sista hoppträning för mig. Kul! :)



Idag fick vi i stallet också varsin påskpresent från chefen. En chokladhäst ;)
 Mums!


Back to normal

Allting är tillbaka i sina gamla vanliga gängor igen.

Den nya tjejen flyttade hem idag.

Eva är tillbaka och rider åter sina 4-åringar.

Missi blev inte såld trots allt och kunderna för Whity dök inte upp.

Så nu har jag återigen de 10 hästar jag hade från första början ;) Och det är bara Eva och jag som rider. TOPPEN!

Tja, förutom en liten detalj då. Att min lilla Score är sjuk :( Han var hängig i helgen, så jag sa till chefen att jag var lite orolig. Hon bad veterinären ta blodprov på honom, och idag visade provsvaren att han har väldigt dåliga levervärden. Vi väntar fortfarande på fler provsvar, men antagligen kommer de sätta honom på någon slags behandling redan imorgon. Stackarn! :(

Idag var det dags för hoppning igen. Quickness var vild även idag, så jag longerade henne först för att undvika fler avramlingar. Hoppningen på henne gick helt okej, vi hoppade inte särskilt högt men istället titthinder och trekombination. Clover var egentligen väldigt fin, men jag klantade till det med distanserna i början och fick därför ett helt onödigt stopp på en oxer. Inte bra! :( Lumi var lite halvvild, men när jag väl började rida fick vi till en riktigt fin runda på 1,20-1,25. :) Et bien var väldigt osäker sen hon blivit hoppad av den nya tjejen i fredags. Därför hoppade vi inte hela banan på henne, utan bara ett par hinder åt gången. Hon bjöd inte som hon brukar och blev hängande väldigt länge i luften i sprången. Så var hon de första gångerna jag hoppade henne också, så jag tror bara det handlar om förtroende. Typiskt att någon annan skulle förstöra det för mig :( Hon gjorde dock allt jag bad henne om, och bjöd bättre mot slutet. Jag hoppas hon är som vanligt nästa gång!

Nu väntar sängen, gooood natt!

Tjohoo!

Eva kommer tillbaka till jobbet imorgon, tjohoooo! :D Den nya tjejen lär snart vara borta igen och då kan jag få tillbaka min Whity. Fick trots allt rida honom idag eftersom det kommer kunder och ska titta på honom imorgon. Så vem vet, kanske han blir såld istället. Det vill jag dock inte :( Missi blev såld idag i alla fall. Eller, hon ska besiktigas också. Fast där ska inte vara något, så hon lär flytta snart. Hon får ett toppenhem! :)

I övrigt?
Tja, klockan är 11 och jag har varken duschat eller ätit kvällsmat. Min TV är fortfarande sönder. Men det funkar:)

Den 20-21 Maj ska jag på min andra tävling. Tänk vad det rullar på! :)

Gooodnatt!


Tjohoo!

Eva kommer tillbaka till jobbet imorgon, tjohoooo! :D Den nya tjejen lär snart vara borta igen och då kan jag få tillbaka min Whity. Fick trots allt rida honom idag eftersom det kommer kunder och ska titta på honom imorgon. Så vem vet, kanske han blir såld istället. Det vill jag dock inte :( Missi blev såld idag i alla fall. Eller, hon ska besiktigas också. Fast där ska inte vara något, så hon lär flytta snart. Hon får ett toppenhem! :)

I övrigt?
Tja, klockan är 11 och jag har varken duschat eller ätit kvällsmat. Min TV är fortfarande sönder. Men det funkar:)

Den 20-21 Maj ska jag på min andra tävling. Tänk vad det rullar på! :)

Gooodnatt!


Vad händer?

Jag har ingen aning. Den nya tjejen har börjat jobba idag men blev redan idag av med en häst. Jag gillar henne som person men på hästryggen gör hon ingen större nytta. Hon har ridit Whity idag i alla fall, det är väl trots allt honom jag tror på minst inför framtiden. Tyvärr är det också han som kommer förstöras snabbast :( Men nu ska jag tänka på mig själv och inte på hästarna. Tyvärr.

Imorgon kommer det kunder på Missi igen, samma som förra gången. Planen var att jag skulle hoppa henne ikväll för att hon skulle vara lite förberedd inför imorgon, men precis lagom till det bröt världens oväder ut. Det ÖSregnade och åskade hejvilt! Bland annat lyckades åskan ta i sönder radion i stallet och parabolen till TV:arna här i huset. Jag som hade FYRA filmer på TV som jag ville se ikväll. Typiskt!

Det blev i alla fall ingen hoppning av Missi, men jag tror det går bra imorgon i alla fall. Hon är faktiskt ganska trevlig att rida nuförtiden :) Well well, nu måste jag sova. Avslutar med en bild på sötaste Topi! <3


Att välja bort en vän

Jag måste ge bort en av mina äldre hästar till den nya ryttaren. Det känns för jävligt och jag vet inte vilken jag ska välja...

Et bien

Fina Et bien! Hon är ju egentligen en bästa av dem, har vinster upp till 1,45. Men hon är samtidigt den svåraste, eftersom hon kan stanna om man inte rider tillräckligt bra. På marken kan hon allt, det gäller bara att plocka fram det. Jag tror att man kan komma långt med henne och man får henne med sig, hon är ju ett sto ;)

Luminary

Min älskade fina Lumi. Inte kan jag väl lämna ifrån mig honom?! :( Det kan jag bara inte. Han ställer alltid upp och är en underbar häst på alla sätt och vis. Dessutom har allt arbete jag lagt ner på honom verkligen börjat ge resultat.

White and Wise

Underbara, härliga Whity. Det finns ju ingen mysigare häst än honom! Ja, han är lite knepig på marken och lite svår i hoppningen, men jag gillar ju honom ändå.. Just nu har vi en svacka i hoppningen, men jag tror det kommer igen. Det handlar bara om förtroende och lydnad. Ska jag ge upp här... eller lämna någon av de andra?

JAG VILL INTE! :(

Blandade känslor

Idag var det en engelsk tjej här och provred för jobbet som unghästryttare. Hon var väldigt trevlig och red väl helt okej, men jag tycker inte att hon skulle fått jobbet. Hon hade alldeles för oroliga händer för att rida 4-åringarna och lyckades dessutom med bedriften att både rida en 3-språngsdistans på 2 galoppsprång och sedan få Et bien att stanna. Hon som varit sååååå fin de senaste veckorna! Så snabbt kan man förstöra det förtroendet... :(

Så det är med väldigt blandade känslor som jag nu fått en ny kollega. Det är egentligen kul att jag fått någon att rida med och det ska bli skönt med ett par hästar färre. Men det känns för jävligt att lämna över mina superfina 4-åringar till någon som inte kan förvalta dem och att hon ska få hoppa dem när jag inte ens får hoppa Samarand. Jag rider fan inga distanser på fel antal galoppsprång. Hm...


Upp och ner och hit och dit

Jag har egentligen massor att skriva om, men börjar bli trött och vet inte var jag ska börja.

Igår var i alla fall jag och Alina i en ridsportaffär inte så långt härifrån. Jag förundrades än en gång över utbudet av ridbyxor - oskodda ridbyxor tycks inte existera här. När man frågar efter det verkar de tycka att man är dum i huvudet. Jag måste fråga Y var hon köper sina, hon rider heller inte med helskott. Av den anledningen köpte jag inte heller några nya ridbyxor, men hittade däremot ett par vettiga chaps. De är kanske inte de snyggaste jag haft, men ser helt okej ut och verkar vara av bra kvalitet. Den största nackdelen är att de var väldigt varma att rida i, ingen höjdare här när det är över 25 grader redan i April... Aja, de är hela i alla fall, till skillnad från mina gamla! :) Jag beställde också en ny Lamicell-hjälm, min gamla är minst sagt sliten. Jag blev väldigt glad när jag såg att de hade dem där, trodde inte de fanns i Tyskland. Så om ett par veckor har jag en ny fin hjälm, som främst kommer att användas på tävling så länge min gamla håller till vardags. Den knakar inte det minsta trots alla avramlingar jag gjort med den. Bra kvalitet! :) Nu behöver jag bara ett par nya ridskor också, vill ha ett par likadana som de jag har. Dem tror jag dock inte att jag kan få tag i här.

Idag har allting flutit på relativt bra. Ja, förutom den försvunna nyckeln då. En väldigt viktigt nyckel som inte får försvinna var borta. Men efter många om och men - var den upphittad! Det kunde gått illa...

Nej, nu blir det sängen innan jag somnar här i soffan. Imorgon är jag ledig, det ska solas! ;)


Avramling - IGEN

Inte heller den här dagen blev som planerat. Vid tiotiden ringde nämligen Y och sa att Herr Kupler skulle komma idag - hoppning på schemat med andra ord. När han kom visste hon däremot inte, vid lunch ungefär... Jag hade redan igår bestämt med Anna att jag skulle köra henne till Salzstetten idag så att hon kunde registrera sig här, så jag gjorde det då direkt. För ovanlighetens skull var där kö så det tog oss en hel timme istället för de tjugo minuter jag räknat med. När jag kom tillbaka var klockan 11 och jag bestämde mig då för att rida Samarand. Han var klar strax innan 12 och eftersom jag inte ville att Herr Kupler skulle behöva vänta på mig när han kom ville jag inte börja med nästa häst. Jag tog istället lite paus (i stallet) som jag snart fick ägna åt att gömma bett åt en mycket nervös Y som plötsligt ringde. Man ska inte göra sig ovän med sin tränare om man behöver dennes utrustning... ;)

När klockan började närma sig ett var jag trött på att vänta och bestämde mig för att rida Milky. Jag sa till Ramona precis innan jag gick ut från stallet att "Jag slår vad om att Herr Kupler kommer nu!". Hans bil stod redan på uppfarten ^^. Jag fick i alla fall tillåtelse att rida Milky medan de andra byggde upp banan åt mig. LYX! Milky ville såååå gärna hoppa och jag blev också väldigt sugen på att hoppa honom. Det känns som att man skulle kunna styra mot vad som helst med honom och hans galopp! Nu skulle jag ju tyvärr inte det, utan jag fick nöja mig med att hoppa Missi. Hon var jättefin men jag red som en kratta, var ganska arg på mig själv efteråt. Hm. Nästa ut var Clover, som det gick betydligt bättre med. Jag gillar henne mer och mer för varje dag!

Sedan var det dags för Quickness, något som jag visste redan innan att det skulle bli spännande. Hon är nämligen redan ganska vild när man rider ute, och att då dessutom hoppa ute för första gången, ja - det kan ni nog räkna ut själva. Dessutom var hon bara ute och skrittade i skogen igår - det var ju ingen som sagt till mig att det var hoppning idag. Och nej, det var ingen bra kombination. Hon bockade och bockade och bockade. Tills jag flög av! GAH! Sen fortsatte hon att bocka, och när jag tog i henne tvärnitade hon och stegrade istället. Vi började trots allt hoppa i hopp om att hon skulle lugna ner sig, och det gjorde hon väl trots allt. Jag var fortfarande i chocktillstånd sen avbockningen, så någon vidare bra ridning blev det dock inte. Jag övertalade i alla fall mig själv att bara hoppa banan och sen skulle det vara över. Men icke, när jag var klar med banan sa Herr Kupler åt mig att hoppa hela banan en gång till... Då var hon lugn i alla fall.

Näst ut var Lumi. Fina, snälla Lumi. I vanliga fall. Idag var det vilda, galna Lumi. Han bockade nästan lika illa som Quickness! På honom höll jag mig kvar i alla fall och lyckades på något sätt ta mig runt banan utan att dö. Eller ramla av för den delen. Men det var på håret.

Et bien var som tur var super-duper-jättefin!! Inga bocksprång eller andra dumheter, bara bra koncentration och superfin hoppning. I LOVE HER! <3 Även med White gick det ganska bra tills jag helt plötsligt fick en black-out in i kombinationen. Jag hade ingen distans och red inte för någonting. Då kan man heller inte förvänta sig att man ska klara hinderna. Dumt nog var Whity snäll och hoppade ändå, med följd att han slog sig istället. Jag hatar mig själv när det blir så. Jag borde slå mig istället för hästarna.

Håll tummarna för att det går bättre för mig imorgon!!

Oplanerad dag

Den har dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Trots att jag var i stallet i 11 timmar i sträck hann jag bara rida 5 hästar och longera 1. Det är ILLA! :P Istället har jag ägnat väldigt mycket tid åt Missi, som vi hade kunder på idag. Provridningen gick väldigt bra, de kommer igen i nästa vecka och ska då hoppa henne utomhus. Håll tummarna! :) Jag har också gjort i ordning alla mina hästar själv eftersom groomarna var upptagna på annat håll. Dessutom hade vissa av mina hästar akupunkturnålar kvar när jag tänkte rida dem så jag fick ta tillbaka dem till boxen igen. Då tar det sin lilla tid...

Akupunkturen gick i alla fall bra. Jag bad henne titta på Samarand också idag eftersom han har problem med bytena till höger. Han hade mycket väl extra spänningar i högersidan, så förhoppningsvis blir bytena bättre nu. Annars var både Quickness, Clover och Daylight mycket bättre och jag fick beröm för att ha ridit dem bra! KUL :)

Nu har jag fått lite mer rätsida på hur det blir med min första tävling. Jag ska rida Lumi och Et bien i 1,05 och 1,15 och Clover och Quickness i 1,05. 1,05 här är som 1,10 hemma och 1,15 som 1,20 eftersom hinderna här får vara 5 cm högre än höjden på klassen, när klasshöjden där hemma anger maxhöjden på klassen (förutom i omhoppningen då). I alla fall känns det som en lagom början. Jag är också väldigt glad över att få tävla Et bien, det var nämligen inte tanken från början. F-n vad jag ska rida bra!! :D

Gooooodnatt!

Et bien :)

Händelserik vecka



Titta vad som föddes i natt! Ett fint svart litet stoföl undan stoet Emirat, jag vet inte vem som är pappa än. Återkommer med det!

Veckan som kommer lär bli händelserik. Imorgon kommer först kvinnan som gör akupunktur på hästarna (kanske kan hon sticka lite nålar i mina ömma axlar också?!) och sedan kunder på Missi. På torsdag kommer det en tjej som ska provjobba som unghästryttare här. På fredag är jag ledig. Någon dag ska jag hoppa också. Och det gick inte på tisdag eller onsdag, så kanske på fredag. Men då var jag ju ledig. Så på lördag? Nej då har hästarna vilat på fredagen. Hm.. Så lät ungefär min chefs resonemang tidigare ikväll. Jag tror att hon har lite mycket att tänka på just nu ;) Håll tummarna för att Missi sköter sig imorgon i alla fall!

Ciiaaao

Lördag

Jag antar att man börjar vänja sig vid tysk TV när man plötsligt vill titta på tre kanaler samtidigt. Men det är jobbigt att zappa utan fjärrkontroll ^^

I övrigt är jag hungrig och proppmätt på samma gång, en mycket konstig känsla. Var skithungrig och tryckte i mig en hel pizza. Blev så proppmätt att jag knappt kom upp ur soffan men hungerkänslan försvann inte ändå. Normalt?!

Äntligen ska jag åka på min första tävling här i Tyskland. Om fyra veckor är det dags, men jag vet än så länge inte med vilka hästar och vilka klasser. Min gissning är Lumi och White i 1,20 och Clover i 1,10. Men det är rena gissningar, så vi får väl se.. :P

Nu ska jag återvända till soffan. Lär somna snart!

SAKNAR!


Migrän

Det var inte min dag idag. Förkylningen har gett med sig litegrann och i morse mådde jag till en början ganska bra. Förutom att jag inte såg ordentligt på ena ögat (?!). Och sedan fick väldigt mycket huvudvärk. Och sedan blev väldigt yr. Grattis, vilken läglig migränattack. Det var bara att åka tillbaka hem från stallet igen och gå och lägga sig. Jag sov som en stock till klockan halv 12 och sedan har jag försökt ägna så mycket som möjligt av dagen i mitt mörklagda vardagsrum utan TV och dator. En hel bok blev utläst, första delen i Twilightserien. Jag som tidigare tyckt att de där vampyrserierna verkat sååå löjliga, är helt såld. Ååh så bra den var! Tack Jessie, för den julklappen! <3

Nu väntar sängen och imorgon blir det stallet istället för den lediga dagen jag skulle haft. Hästarna kan ju inte vila för alltid, heller!

Godnatt! :)

Känner ni igen den här skönheten, förresten?


Förkylning och hoppning

Igår drog jag på mig en förkylning. Kände redan tidigt på eftermiddagen att jag började få ont i halsen, men hoppades på att det inte skulle bli något mer av det. Tyvärr blev det det. I morse kändes min hals som en svullen ballong, iiinte skönt. Men eftersom det var hoppning idag hade jag inget annat val än att snällt pallra mig till jobbet.

Hoppningen idag gick överlag bra, vi hoppade en serie med fyra studs och sedan ett galoppsprång till en oxer, samt ett räcke resp en oxer på långsidorna. Lumi var lite lat i serien och fick sträcka på sig ordentligt för att nå ut över oxern. På de andra hinderna var han dock desto bättre. Et bien var riktigt fin, hon hoppar med ett helt annat förtroende nu än tidigare! Idag kom jag en halvmeter för stort på oxern en gång och inte ens då tvekade hon. Duktig flicka! :) Med White fick jag i början totalt hjärnsläpp med distanserna. Jag red an hinderna och såg över huvud taget inte om jag hade en bra distans eller inte. Det var som om någon tagit mina ögon ifrån mig, riktigt obehagligt. Inte ens under de sista sprången såg jag något :S Med hjälp av en galoppbom kändes det dock bättre efter ett tag och efter en skrittpaus hoppade jag först serien och sedan de båda enkelhinderna på 1,20 utan problem. Det kändes väldigt skönt! Quickness red jag betydligt bättre idag än förra gången och då blev självklart även hoppningen bättre. Även med Clover gick det väldigt bra, jag gillar henne mer och mer för varje dag! Sist ut var Missi som också hoppade bra, men som konstant landade i vänster galopp. Hon är generellt sätt mycket svårare till höger, så frågan är om hon har ont någonstans eller om hon bara tycker att det är lättare till vänster.

Nya tag imorgon! Håll tummarna för att jag mår bättre då :)

Internationell kväll

Ikväll ska vi träffas några från stallet hemma hos Anna, en ny polsk tjej. Vi blir 5 st och representerar då 4 länder och 5 språk - svenska, engelska, tyska, polska och ungerska. Man kan fan inte säga att hästfolk är rasister inte! ;) Minns när jag var första dagen hos S när jag skulle börja jobba där, då var vi 5 stycken och representerade 5 länder (Finland, Sverige, Holland, Polen och Brasilien). Jag undrar just vilket språk vi kommer prata ikväll, då Anna inte pratar tyska och de andra inte pratar engelska. Jag lär bli översättare ;)

Helgen har annars flutit på bra. Utgången i fredags var inte superlyckad men ändå helt okej, igår tog jag sovmorgon och var ändå klar i tid eftersom några av mina hästar blivit vaccinerade och några hade sin lediga dag, och idag har allting flutit på jättebra. Skööönt! :)

Nu ska jag dra på mig något snyggt och sedan kila över till Anna. Jag har bakat kladdkaka också, kvällen till ära! :)

Hörs imorgon!

Kvalitet

Idag har jag stört mig på hur dålig kvalitet det är på vissa saker, trots kända märken och höga priser. Det jag stör mig mest på är mina ridbyxor från Mountain Horse, som mamma köpte åt mig för bara några veckor sedan och skickade hit, sedan jag tagit sönder mina gamla. Jag har använt dem i EN vecka och tvättat dem en gång. När jag idag tog dem från torkstället såg de ut så här bak "i rumpan". Tyget har liksom bara rest sig och gummibanden inuti har släppt. Jag har sett ridbyxor göra så tidigare, men då har de varit MYCKET använda. Dessutom har några gummiband släppt precis ovanför knät. Det var 900 kronor åt helvete, och det blir aldrig mer Mountain Horse för min del. Hade velat reklamera den men det är så mycket klödd när jag bor här...

 

  

En annan sak jag blev besviken över var min nya väska som jag använde för andra gången igår. På baksidan har det blivit tre djupa repor i lädret.. :(

 

Sen kan man också undra över kvalitén på mig själv, med tanke på alla olika nyanser på min hud. De här fina blåmärkena fick jag efter avramlingen från White i måndags. (Nej, den kanske jag inte har berättat om ;) Han tvärnitade mitt i en kombination på 1,30 och jag flög typ in i hinderstödet^^)



Något som däremot håller väldigt hög kvalitet är den jättefina klockan jag fick av Kristin och Tina i somras (?). Den har blivit utsatt för vatten ett antal gånger nu (Bland annat i natt på Top Ten när vi var extremt varma och tyckte att det var en väldigt bra idé att spola kallvatten över hela armarna...) och funkar fortfarande lika bra som tidigare! I like it :)



Vår och föl

Är han inte helt underbart söt? Jag tror inte han är döpt än, men pappa är Stoltzenberg och den fina mamman heter Radina efter Radiator.



 



  






I övrigt så är det riktigt mycket vår här just nu. Kolla in träden! :D

 


Kläder

Foton på lite av kläderna jag nyligen inhandlat; Jeans, skor, skärp och skjorta! :) Ganska snyggt, eller hur?

 

Ledig men på jobbet

Idag jobbade jag frivilligt på min lediga dag. Är det normalt? Jag antar att det betyder att jag gillar mitt jobb!

Anledningen till det var att köparna som var här och kollade på Milky igår gärna ville rida honom idag också. Då tyckte chefen att jag skulle passa på att visa Missi också, och när jag ändå var där och red kunde jag ju lika gärna rida lite till ;-). Jag red faktiskt bara Et bien och Whity också, men det var bara för att jag skulle följa med Alina till McDonalds klockan 12. Min plan är att låta de hästarna som gick extra idag vila på lördag, så kan jag ta sovmorgon då. ;-) Ffa eftersom vi ska ut på fredag!

Tjejen som provred Milky var i alla fall jätteduktig och red honom superfint både igår och idag. Till och med chefen var imponerad! Så nu får vi bara vänta och se om det blir någon affär eller inte.

För min del gick hoppningen igår inte fullt så bra. Jag började med Quickness som mest kändes väldigt, väldigt trött. Därför fick jag inget tryck i galoppen och hade svårt att hitta vettiga distanser. Hon hoppade allt lika glatt som vanligt, men nej - jag fick ingen bra känsla. Därefter red jag Clover som det faktiskt gick riktigt bra med. Jag hittade en väldigt bra galopp i henne och då var hoppningen inga problem alls. Det var absolut det bästa jag åstadkommit med Clover hittills! Nästa häst ut var White, som förra gången var stark och rusade. Därför ville jag egentligen hoppa lite lägre på honom idag, men framhoppningen gick så himla bra så jag sa ingenting om det. Dumt nog höjde tränaren istället mer än vanligt, vilket slutade med två tvärnitar i kombinationen där jag flög av på den andra. Jag hade bra distanser båda gångerna, men det var riktigt stort för både mig och Whity (räcke in på 1,30, oxer ut som var 1,30 hög och 1,40 lång) och det var dessutom ganska långt (7,40m). Efter det blev allt bara pannkaka. Jag såg inte distanserna och vågade inte rida framåt ordentligt. W hoppade visserligen allt efter det, men det satt i även på de andra hästarna. Et bien gick visserligen bra, men då var det rättså mycket lägre. Lumi var inte riktigt framme för skänkeln, och då tappar jag distanserna på honom också, och Missi stannade helt plötsligt på framhoppningen! Det har hon aldrig gjort innan. :( Idag har jag hoppat henne igen i alla fall, och då var det inga problem alls! :) Tror att det hängde ihop med mitt självförtroende igår...

På kvällen igår var jag i Freudenstadt och åt med de svenska kunderna, vilket var mycket trevligt. Ffa var det härligt att kunna prata svenska en hel kväll!! :D

Idag har jag förutom att rida och äta på McD hunnit med att städa, tvätta och gå en promenad. På promenaden hittade jag en väldig massa fina blommor, så nu har jag tre buketter i lägenheten :)

  

Och så här ser lilla fölisen ut nu :)




Jag älskar våren! :)


GLAD!

När jag gick hem idag var jag superglad! Jag skulle kunna skriva ett jätte-inlägg om alla anledningarna, men det har jag inte tid till. Den kortfattade versionen kommer här:

- Det verkar som att det löser sig med min ryttarlicens trots allt

- Jag ska följa med Y till Arezzo och tävla nästa år om jag fortfarande är kvar här då (AREZZO, fattar ni?! :D)

- Vi ska till en internationell tävling i Österrike i maj. INTERNATIONELL! JAG! Det är ju helt stört!!! :D


Ni undrar kanske också hur det gick för tjejen som provjobbade här idag? Hon fick inte Lumi att gå i form på hela passet (45 min) och i morse när jag red honom var han superlätt och gjorde byten i vartannat. Efter en stund blev han uppenbarligen också trött på henne och bockade av henne! ^^ Jag hoppas bara att han inte skadade sig när han efter det skenade runt bland både hingstar och hundar. Det får jag väl se imorgon. Hon fick inte jobbet i alla fall.

Imorgon kommer det svenska kunder på Milky, wohoo! :D Idag har han blivit tvättad och fått extra fin utrustning till imorgon. Ska försöka hinna med att raka benen på honom också imorgon bitti. Tidigt. Väldigt tidigt.

Godnatt! :P

Titta!



Ja, årets första fölunge på Heiligenbronn är nu född! Den är efter Stolzenberg, och här är den stolta mamman:



Ska försöka ta lite fler bilder idag!

Det är SOMMAR

I alla fall idag. Det har varit över 25 grader varmt och strålande solsken, ett tag var det så varmt ute på ridbanan att det nästan var för varmt för att rida ute i solen. Och då red jag ändå bara i linne. Jag tänkte be någon fota mig när jag red där ute, bara för att bevisa hur varmt det faktiskt är. Det blev dock inte så, men min bonnabränna säger tillräckligt tror jag...

 

Jag bjuder på den! ;-)

Jag red 8 av 11 hästar ute idag, även 4- och 5-åringarna. Och vem var vildast? Lumi, som är äldst. ;) Båda 4-åringarna (Clover och Score) var superfina där ute, och även 5-åringarna Quickness och Samarand skötte sig bra. Q rastade jag dock lite i ridhuset först! ;-)

Imorgon börjar det en ny tjej här som både ska grooma och rida är det tänkt. För att kolla om hon rider tillräckligt bra ska hon imorgon låna Lumi av mig och rida inför chefen. Hoppas han är riktigt lat ;-) Nej, nu ska jag inte vara sån... ^^

Avslutar med lite vårtecken :)

 


En perfekt dag

Igår var en riktigt bra dag, om man bortser från en liten detalj som jag inte tänker nämna här för då kommer jag förstöra den positiva framtoningen ;)

Jag började lite tidigare än vanligt, satt upp på Daylight strax efter 8. Hon var fin för att vara hon och försökte inte slänga av mig. ;-) Sedan red jag Score som fick ett pass helt fokuserat på framåtbjudning. Han är så himla känslig att han ibland inte vågar gå framåt för att jag varit en aning för hård i handen, och ibland rusar för att jag har satt för mycket tryck med benen. När han väl har förstått kommer han dock bli helt underbar, man vill ju ha dem känsliga och det är han verkligen! Samtidigt är han stencool för allting runtomkring, vilket är ett extra plus i kanten!

Strax innan 10 kom Herr Kübler, min nya tränare. Vi byggde upp en kombination, en linje på tre galoppsprång, två fristående räcken och en serie med tre studs och ett galoppsprång till en oxer. Först ut att hoppas var Lumi, som var betydligt mer framåt än vad han brukar vara. Det gjorde susen, han var verkligen superfin! Med honom känns det absolut som jag är redo att börja tävla. Även Et bien, som var näst ut, var riktigt fin. När Kübler höjde upp oxern ut ur serien till 1,45 hoppade hon mig ur sadeln nåt så in i helvete! ^^ Med White hade jag mer problem än de andra två, han blir fortfarande väldigt stark och rusar efter hinderna och då är det svårt att rida på nästa. Det är ingen katastrof direkt, han hoppar allt och rev bara ett och då hoppade vi ändå en bana på c:a 1,20, men jag får ingen bra känsla. Blir mest dragkamp. Får ligga i ännu hårdare i markarbetet med honom så att han kommer tillbaka bättre!

Därefter hoppade jag Quickness, vilket gick sämre än förra gången. Hon hoppar bra men går inte att reglera mellan hinderna och då får jag inte till distanserna. Skulle behöva träna med bommar på marken med henne, ska fråga chefen om det. På Clover fick jag en lufttur... :P Skulle hoppa serien. Hade en bra distans in, hoppade första krysset. Men istället för att ta av på nästa blev det nån slags blandning mellan en tvärnit och en utbrytning. Jag hade inte en chans att sitta kvar, men landade i princip på benen. Efter det hoppade Clover dock allting lydigt och fint:) Missi var sist ut och var helt okej. Det svåraste med henne är att svänga, ibland går det liksom inte.. alls. Hon svänger helt enkelt inte utan fortsätter bara längs med spåret. ^^ Ponnyer, alltså! ;)

Efter att vi plockat undan hinderna red jag Samarand vilket gick väldigt bra trots att det var full rulle i ridhuset. Min lilla pojke börjar bli stor! <3 När jag var klar med honom insåg jag att jag var färdig, och klockan var bara 3!!
Därför bestämde Alina och jag oss för att ägna eftermiddagen åt att åka och shoppa. Vi åkte till ett stort köpcentrum en bit från Stuttgart, vilket var väldigt nice! Jag köpte ett par svarta jeans, ett par svarta pumps, en ljusblå skjorta, ett par solbrillor, en liten väska och örhängen. Very niice! =)

När vi långt om länge kom hem skyndade vi oss snabbt som attan att byta om för nästa moment - utgång! Vi åkte till en större klubb vid namn Top Ten som visade sig vara väldigt nice. Goda drinkar, bra musik och trevligt sällskap ;). Med andra ord blev det en riktigt bra utekväll, bästa på länge!

Jag gick och la mig halv 5 i natt och vaknade redan klockan 7, braa ;) Är lite sliten idag, ohyes! Men det var det värt :)