Slut på Februari

Imorgon är det mars, vilket verkligen innebär att vintern snart är slut och våren på ingång. Det kan ju bara inte vara vinter i april, eller? Här känns det just nu som höst, blåser och regnar och är allmänt grått. Jag håller mig i ridhuset, med andra ord.

Idag har jag ridit alla mina 10 hästar. Överlag har det gått ganska bra, bara Et bien som var seg och ganska lat. Och just det ja, Quickness som var helt vild de första 15 minuterna. Jag lät henne bara galoppera tills hon bockat av sig det värsta, och började jobba henne först när hon lugnat ner sig. Den extra framåtbjudningen var då bara till en fördel, hon var mer aktiv bak än vanligt. :) Nästa vecka ska jag antagligen börja hoppa henne också, men tydligen för en annan tränare. Ska bli kul iaf, de säger att hon hoppar fantastiskt. 

Imorgon är det hoppning för Bert igen. Jag ska hoppa Missi, Lumi, WW, Et bien och Clover. Ska försöka hinna rida de andra innan, så det blir tidigt imorgon. Därför blir det också sängen tidigt ikväll, typ nu. Avslutar med en bild på drinkar från Enschilada :D

 

Ännu en vecka till ända

Idag har jag varit här i fyra veckor. Tiden börjar gå snabbt nu, snart är det tisdag och hoppning igen! Jag ser varje vecka fram emot hoppningen med någon slags skräckblandad förtjusning. Jag älskar ju att hoppa, men har hyfsad prestationsångest när jag ska hoppa här. Det blir väl bättre efterhand, hoppas jag.

Det har gått ganska bra att rida idag, de flesta av hästarna utvecklas på rätt håll varje dag. Quickness går numera fram till bettet på ett mycket bättre sätt, Lumi bär sig själv mer, Clover är inte lika knackig och Milky är betydligt lugnare. Allra mest har Samarand utvecklats! Han var såååååå fantastiskt fin idag! Han har, precis som de flesta av mina andra hästar, haft svårt för bytena till höger. Jag har inte övat på det med honom, utan bara fokuserat på att han skulle komma igenom kroppen och gå i en lägre form i alla gångarterna. Idag när han kändes väldigt mycket bättre provade jag att göra en diagonal, satte lite tryck i galoppen och smack, så satt bytet där - helt perfekt! Efteråt fortsatte Samarand i samma rytmiska galopp, gick fram till bettet och frustade. Jag bara log!! :D

Jag gav mig själv en ny utmaning idag när jag red Et bien. Jag bestämde mig för att helt enkelt rida utan tyglar. Jag knöt en knut på dem och la dem på halsen, och övade sedan på att göra övergångar bara med sits och skänklar. Det gick väl sådär, men det var uppenbart att Et bien trots allt hade jobbat mer än vanligt då hon var svettig både på baksidan av bakbenen och runt bakknäna när jag var färdig. Normalt sett är hon bara svettig på halsen. Träna vidare, alltså!

WW hade tydligen haft kolik igår kväll :( Jag ska säga ifrån att de kontaktar mig nästa gång det händer något med mina hästar, även om de inte riktigt är "mina" så vill jag ändå veta vad som händer med dem. Han verkade som tur var okej idag, men det blev i alla fall en skrittrunda i skogen istället för ett pass i ridhuset. Här är riktigt fina ridvägar i skogen intill, ska försöka ge mig ut med någon av hästarna imorgon också. Får bli typ Et bien, som håller sig på mattan! :P

På tal om något helt annat. Sophanteringen i Tyskland är den mest komplicerade man kan tänka sig. Jag trodde att jag hade löst det häromdagen, men uppenbarligen inte. Vi ska försöka lösa det på något sätt imorgon, men det verkar minst sagt komplicerat.

Just nu tittar jag på Benjamin Button och väntar på att mamma&pappa ska dyka upp på Skypen. Hejsvej! :P

Världens bästa familj

Det är svårt att beskriva i ord hur mycket min familj betyder för mig. Gång på gång visar de hur mycket de bryr sig om mig, och jag skulle så gärna vilja göra lika mycket tillbaka för dem som de gör för mig. Idag kom det ett paket på posten, som visserligen var väntat. Jag visste en del av innehållet sen innan; ett par ridbyxor, pärlor, ett paket Oboy, en godispåse och en bok om mental träning. Vad jag inte visste var att paketet även innehöll en jättefin liten bok med namnet "Det finns ingen bättre vän än en dotter... och ingen dotter som du" <3, TVÅ paket Oboy, en isskrapa till bilen (förra gången använde jag ett müslipaket, haha), tidningen Ridsport, en osthyvel, tacokrydda, en liten väska som Daniel köpt åt mig i London samt ett USB-minne fyllt med musik. ÅH, VAD GLAD JAG BLEV! :D

Ett citat från den lilla boken: "Du kommer aldrig över att vara ett barn, så länge du har en mor att gå till"
Jag kommer aldrig bli vuxen! ;)

eller...
"Vad gör flickor, som inte har mödrar som kan hjälpa dem genom deras problem?" DET skulle jag vilja veta!

TACK för allt och för att ni finns! <3






(Detta är såklart även riktat till Nette, farmor & farfar, som också bidragit till paketet, men jag hade inga bilder på er på datorn;))


Min lediga dag

Torsdagar är för det mesta min lediga dag, vilket jag tycker är helt okej. För mig är det bättre att vara ledig en dag mitt i veckan när alla affärer är öppna, än att vara ledig på helgen när det mesta är stängt. Någon gång då och då kan det självklart vara skönt att vara ledig en dag på helgen, men om jag vill det tror jag att det lätt ska gå och lösa. Just nu har jag heller inget behov av att gå ut och festa, och det har vi ju gjort lite grann ändå. Denna helgen har jag dock bestämt mig för att stanna hemma när de andra går ut, både för ekonomins skull och för att jag vill vara pigg och rida bra i helgen. Tävlingssäsongen börjar snart och då måste både jag och hästarna vara i topptrim. Samtidigt ska jag ju nu försöka hålla igång Evas hästar, så desto mer jag orkar rida desto bättre.

Idag har jag ägnat min tid åt att slappa och handla. Först klockan två bytte jag om från mjukiskläder till jeans & kofta, för att bege mig till stan. Första anhalten var apoteket för att inhandla Contramutan, en tablett som ska motverka att ankommande förkylningar håller sig på avstånd. Jag fick ett paket sådana hos Michi och varenda gång jag börjar känna mig krasslig i halsen tar jag ett par sådana om dagen. Hittills verkar det ha fungerat, för det har inte blivit mer än lite halsont på mornarna. Vem vet om jag hade blivit sjuk utan dem, eller om det är en placebo-effekt – så länge jag inte blir sjuk så struntar jag i vilket! De är ganska billiga och smakar inte särskilt illa, så jag knaprar på.

Sedan begav jag mig till Freudenstadt för veckans storinhandling. Förutom det vanliga köpte jag en stor, fin honungsmelon, kiwis och ett gloshäfte. Med andra ord ska jag bli nyttigare och plugga tyska. Såhär fullt blev mitt kylskåp:

 

Idag är det också världens bästa mammas födelsedag!  Hon fyller 45 år, så vi borde egentligen haft fest och firat. Men jag är ju här och hemma finns det inte riktigt tid till det. Jag hoppas i alla fall att du haft en toppendag, mamsen! <3  



Ciao!


Motivation

Idag har det varit jättekul att rida hela dagen! Jag har ridit varje häst noggrannt och lagt ner mycket tid på varje övning. Självklart ledde det också till bättre resultat, i princip alla hästarna var helt lösgjorda i slutet. T.ex. bestämde jag mig för att Lumi fick gå i princip hur han ville, men jag tänkte inte låta honom hänga i handen mer. Det innebar att han de första 20 minuterna sprang med huvudet i vädret, men sedan blev riktigt loss och fin. Jag ska verkligen försöka att rida så här målmedvetet varje dag framöver!

I övrigt är det mest kaos i stallet. En av de nya groomarna hade i tisdags skickat ett SMS till chefen där det stod att hon är sjuk till och med på fredag. Ehm... hur vet man det? Det var inte så populärt - hennes bil är redan borta och lägenheten tömd. Så kan det gå. Eva (den andra beridaren) har fått en spricka i fingret, så hon lär inte kunna rida på ett tag. En av de polska tjejerna flyttar hem imorgon och den andra om en vecka, samtidigt som Natascha går på semester på fredag och är borta i en vecka. Med andra ord är det nästa vecka bara Alina & den ena polskan som kan grooma nästa vecka, och bara jag som rider. Vi får stå i, helt enkelt! Jag ska försöka hålla igång Evas hästar lite grann, red Cormac idag. Han är lite seg i bakbenen, men har en heeelt fantastisk galopp! Jag bara njöt :)

Ikväll har jag lagat pannkakor, och lyckades med det också för första gången i mitt liv. ;) De blev till och med riktigt goda! Nu har jag precis tittat på världscupen från Vigo, där fantastiska Tornesch blev trea med Malin BJ på ryggen. KUL med en svenskägd godkänd hingst som presterar på den nivån.

Imorgon är jag ledig. Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska ägna dagen åt, men sovmorgon och inhandling av mat blir det i alla fall. Godnatt! :)

Hoppning nr 3

Jag börjar fantamig bli riktigt grym på det här nu! :D Nej, det är långt ifrån perfekt, men nu är jag i alla fall tillbaka på min normala prestationsnivå. Idag hade jag överhuvudtaget inte problem med balansen varken över eller efter hinderna och kunde istället koncentrera mig på saker som distanser och galoppkvalité. Det tog självklart hela hoppningen till en helt ny nivå!

Bra idag:
- Missi hoppade strålande och gjorde en felfri runda på c:a 1m. Det känns JÄTTEhögt på henne, men så är hon ju bara en C-ponny. Och då är det väl LA, i alla fall? På en distans red jag på ett galoppsprång för mycket och hade även lite problem med sista kombinationen, men i övrigt var banan nästintill perfekt. Det erkände till och med Bert ;)
- På White and Wise hittade jag överlag mycket bättre distanser idag, även om jag totalmissade en gång och tog med mig halva hindret. I den nya sadeln satt jag som fastklistrad med benen och behövde därmed inte fundera över balansen. Han rusade heller inte idag.
- Et bien höll sig någorlunda på backen idag, och på henne hittade jag bra distanser hela tiden. Jag förstod också idag vad Bert menar med att jag ska ha ben på utan att sätta tryck i henne de sista sprången. Det blev en väldigt skillnad efter hinderna när jag väl gjorde rätt!
- Luminary hoppade jag idag för första gången sen jag var här och provred. I början var han laaaaaaat, men i slutet brallade han iväg nåt så in i attan - antagligen bara för att jag klagat på att han alltid är så seg. Han har alltså två lägen - lat eller vild. Great ;) Det där hade egentligen inte på "Bra idag"-listan att göra, men det jag skulle komma fram till var att det gick väldigt bra för att vara första gången. Jag menar, tänk hur det gick första gången med de andra hästarna...
- Clover fick visserligen inte hoppa med tanke på att hon går på smärtstillande, men bra var i alla fall att hon kändes fräsh och att jag då plötsligt inte hade några problem att rida henne heller. Nu ska vi bara hoppas att de hittar var felet sitter!

Att öva vidare på:
- När jag kommer fel - hålla mig LUGN! Som det är nu låser jag mig totalt när jag inser att jag ligger helt åt helvete, och då kan jag heller inte hjälpa hästen. Det här är något jag alltid har haft problem med, men nu jävlar ska det problemet bort.
- Ge längre eftergift över oxrarna på Et bien.
- Ännu bättre vägar. Utnyttja platsen!
- Rida mer bestämt på titthinder på Et bien.
- Fortsätta att rida på nästa hinder även om jag inte har allting under kontroll - tänka mer "tävling"!

Bert berättade förresten idag att anledningen till att jag inte fick sparken efter min första hopplektion var att jag är smart nog att förstå att jag måste ändra min ridning. Han sa också att det idag var jättemycket bättre än förra gången och femtuuuuusen ggr bättre än första gången. Tur att jag har lite självinsikt och förstår det själv också ;)Jag tror att han börjar gilla mig som elev nu, han är mer engagerad för varje gång. Det uppskattar jag verkligen!

TJOHOOOOOOOOO! :D

Es ist winter nochmal

(Mamma, läs nu inte hela inlägget innan vi har pratat på Skypen;))

Japp, nu är det tydligen vinter igen. Natten till igår hade det snöat litegrann, men inatt hade det minsann snöat MASSOR! Nej, jag blev inte särskilt glad över det... Snön ställde till exempel med vissa problem när jag skulle handla nu ikväll - den hade såklart även lagt sig i ett tjockt lager över min bil. Jag har ingen isskrapa och ingen snöborste, då krävs det istället fantasi. I mitt fall ledde den till att jag tog bort snön med ett paket Müsli. Haha, man tar vad man har - eller hur?! :D När jag sen väl kom till affären insåg jag att jag hade fått med mig min "att-göra-lista" istället för inhandlingslistan. Det kan jag dock inte beskylla snön för!

I övrigt har jag haft en effektiv dag med bra flyt. Jag började tidigare i morse för att jag helt enkelt kände för det, så Luminary var nästan färdigriden när jag i vanliga fall skulle suttit upp på första hästen. Han var ganska seg i bakbenen, men var ändå ok. Sen red jag Daylight, som börjar kännas riktigt fräsh och fin. Quickness var lite bättre igång idag än igår, Clover kändes ok i slutet efter att Eva hjälpt mig, Score var toppen som vanligt och även Samarand var mjuk och trevlig - arbetet börjar ge resultat. Efter en kort lunch red jag Milky som verkligen är ascool att rida när man vet hur han fungerar, WW som var tuuusen ggr finare i den nya sadeln jag fick till honom idag och Et bien som var helt okej.

När jag nästan var klar med WW kom en av groomarna in med Susis häst, som uppenbarligen hade svår kolik. Jag har aldrig tidigare sett en häst som så tydligt visat hur ont den har! Hon visade verkligen alla tecken som en häst kan visa när den har så svåra magsmärtor. Hon sparkade vilt mot magen, högg mot den och försökte hela tiden lägga sig ner. En av groomarna gav henne kramplösande och veterinären var på plats inom 10 minuter och sen var läget under kontroll. Men vi hann nog bli livrädda allihop innan dess...

Nu ska jag prata med mamma :) Hejsvej!

Sliten

Känner mig just nu väldigt sliten. Är trött eftersom det blev ganska sent igår, men tror att jag håller på att bli sjuk också. Har känt mig febrig under dagen och nu mår jag illa också :S Det blir sängen snart, hoppas att det känns bättre imorgon!

Utgången igår blev lyckad, även om stället var betydligt mindre än vad vi trott det skulle vara. Men vill man ha kul så har man det också! :)

Idag har jag trots allt försökt rida mina hästar så bra som möjligt, och det har ändå gått helt okej. Precis när jag var färdig kom veterinären, vilket var bra för då kunde han även kolla på Clover som fortfarande inte är riktigt fräsh. Hon ska få smärtstillande i några dagar för att se om det beror på smärta eller någon låsning eller liknande. Veterinären, chefen & Y kollade även på Daylight när jag travade henne, och de var alla överens om att hon såg väldigt fräsh ut. Y var minst sagt överlycklig! :)

Just nu tittar jag på tyska Idol, som skiljer sig en hel del från den svenska versionen. Det är mer som en dokusåpa än en talangjakt, och de sjunger sämre samtidigt som de är betydligt mer vågade klädda. Hyfsat underhållande i alla fall ^^

Det kan mycket väl hända att det blir ett lösenord till bloggen inom kort. Vad säger ni om det? Det kommer inte bli något komplicerat och alla läsare kommer få det, oavsett om jag känner er eller inte. Huvudsaken är att det hålls inom Sveriges gränser.

GODNATT!


Utgång

Snart ska jag ut med Alina, Natascha, Janine & Eva. Vi ska göra Nagold osäkert inatt!

Såg nyss att min chef vill bli vän med mig på Facebook. Är det verkligen ett bra tecken?! :S Jag är osäker på om det gillas att jag har en blogg där jag lägger upp bilder och text om hästar och allt annat som händer här. Och har man min Facebook, då hittar man min blogg. Och även om man inte förstår svenska så ser man ju bilder och annat. Men, jag måste ju tacka ja på vänförfrågan. Allt annat vore ju oförskämt. Kanske ska "städa upp" lite först bara?

Tyska i massor och lösta problem

I förregår fick jag ett mindre roande SMS till mitt mobila bredband, där det stod att jag redan utnyttjad 80% av den totala datamängd jag har tillgång till varje månad. Jag visste inte ens att det var begränsat! Och kul att jag redan förbrukat 80% när bara halva månaden gått... Det var en mycket upprörd Emelie som beklagade sig inför sina föräldrar på Skype den kvällen!

Igår morse bestämde jag mig i alla fall för att försöka bli klar i tid på jobbet för att kunna åka till Freudenstadt och deras O2-butik för att ifrågasätta det hela. Därför bredde jag bullar och tog med mig på morgonen, jag sparar ju tid om jag äter lunch i stallet och inte hemma. Man kan säga att mina planer sket sig... För det första verkade alla groomarna upptagna med annat så jag fick göra i ordning mina första hästar själv. Därför hade jag klockan 10 precis hoppat upp på andra hästen - i vanliga fall är jag färdig med den då. Dessutom fick jag veta att de skulle reparera något i taket i ridhuset mellan 12 och 1, så om jag skulle rida då fick jag hålla mig ute. Inga större problem, tänkte jag, jag kan rida Et bien och WW då - de är inga problem där ute. Dumt nog satt jag upp på WW redan halv 12 och var klar med honom innan de hann börja med taket, såklart var de ju sena också. Aja, jag kan rida Lumi också där ute, det ska nog gå bra. Så jag red Et bien, och fortsatte sedan med Lumi. Han var ganska vild, men jag lyckades hålla honom under någorlunda kontroll och överlevde passet.

När jag var klar med Lumi var klockan en bra bit över 2, och de var forfarande inte klara där inne! Då hade jag bara Quickness, Samarand och Milky kvar, varav de två första inte är så värst roliga där ute och Milky för en gångs skull var ute i hagen. Jag bestämde mig för att göra ett försök med Quickness. Det visade sig enbart vara otroligt dumt. Jag höll mig med nöd och näppe kvar under en skrittrunda där hon bland annat tvärvände i gångarten bockning och skulle sedan hänga av täcket på stången bredvid utebanan. Det tyckte inte Quickness, som istället bockade iväg åt andra hållet. Om hon bara hade bockat normalt hade det inte varit så himla illa, men hon stegrar och slår med huvudet och bockar och sparkar - allt på samma gång. Det är minst sagt obehagligt att sitta på henne när hon gör så, det går inte att förutspå vad som kommer härnäst. Täcket flög av någonstans på vägen, men det struntade jag i. Jag tänkte minsann inte ge upp! 10 minuters fortsatt bockande och stegrande och kastande åt sidan och sparkande gjorde jag det i alla fall. Jag hade ingen lust att bli avkastad med en lös häst som följd, vem vet vad som händer då!?! Det är nämligen inget staket runt paddocken, och när hästarna kommer lösa här har de en tendens att springa ut mot vägen. Yvette berättade senast i förregår att en av hennes gamla ponnyer brutit benet när den slitit sig från longerlinan och sprungit iväg på det hållet...

Jag gick i alla fall tillbaka med Quickness till stallet, där Samarand redan stod halvfärdig på gången. Stackars Kasia såg helt livrädd ut när hon trodde att jag redan var färdig och förväntade mig nästa häst. För er som inte vet så är det en av de nya groomarna och hon pratar bara polska - så kommunikationen är minst sagt sådär. Efter att Alina & jag diskuterat oss fram till en lösning fick både Quickness och Samarand gå tillbaka till sina boxar, och lilla Milky fick komma in från hagen istället. När jag precis hade skrittat fram honom blev de färdiga i ridhuset... Jag red färdigt honom där ute i alla fall, tills Alina kom och ropade på mig eftersom hästtandläkaren var där och skulle kolla på Milkys tänder. Vilken tajming...! Milky fick gå tillbaka in i stallet i alla fall, tur att jag nästan var färdig med honom.

Eftersom takreparatörerna var färdiga med taket skulle jag nu kunna rida Quickness och Samarand i ridhuset. Men nej då, nu kom istället en av polackerna och skulle harva där inne! Jag trodde jag skulle bli tokig... Långt om länge lyckades jag i alla fall rida färdigt mina hästar och var klar sisådär halv 6 - en halvtimme innan O2-butiken i Freudenstadt stängde och det tar 20 min att köra dit. Nej, det blev ingenting med det!

På kvällen åkte Alina och jag till Freudenstadt i alla fall, denna gången för att äta middag och ha lite trevligt. Det blev det också, och maten var väldigt god. Dessutom lyckades jag konversera på TYSKA under hela kvällen! Endast vid ett par tillfällen behövde jag byta till engelskan för att förklara något invecklat. Som tur är förstår Alina mer engelska än vad hon pratar själv ;) Vad som är ännu bättre är att hon förstår min dåliga tyska också!

Idag har jag varit ledig och mina uppdrag för dagen var:
- Åka till O2-butiken
- Hämta brev i receptionen
- Städa lägenheten
- Tömma soporna
- Tvätta

Jag kan faktiskt bocka av allting på listan, även om jag inte är klar med tvätten än. Besöket hos O2 gick bättre än väntat, utan några svårigheter och utan att behöva betala mer har jag nu mer datavolym varje månad, och de har dessutom nollställt mina mätare. Nice! Och vet ni vad - även detta lyckades jag med genom att enbart prata tyska. Jag börjar bli riktigt grym! :D

Breven jag fått på posten idag var mindre roliga. Det ena var från försäkringsbolaget till bilen, de vill ha mer uppgifter för att fullfölja försäkringen helt. Det andra var från kommunen, med en fin räkning på 81 euro i bilskatt. Det tredje var från folkbokföringen, som vill att jag ska komma dit igen med anställningskontrakt, försäkringsbrev och ett nytaget passfoto. Kanske ska jag få ett tyskt ID-kort, jag vet inte. Drygt i alla fall, för jag kommer inte kunna åka dit förrän jag är ledig nästa gång och dessutom måste jag ta ett foto någonstans. Det värsta av alltihop är att allting kostar pengar, och det tär verkligen på min redan ansträngda ekonomi den här månaden. Jag vet att jag kan låna pengar, men det vill jag inte. Jag är skyldig mina föräldrar så det räcker och blir över redan.

Tjejerna i stallet vill att jag ska följa med ut och festa imorgon - något som jag egentligen redan tackat ja till. Nu börjar jag dock tveka - dels för att jag jobbar på lördag och dels för att jag börjar bli pank. Men om jag kör är jag iaf inte bakis på lördag och gör inte av med pengar på några drinkar heller. Fast då måste jag betala bensin istället. Vi får väl se... jag vill ju lära känna alla så mycket som möjligt i alla fall! :) Och sitter och kuckelurar i lägenheten gör jag tillräckligt ändå.

Over and out! =)

"Not good enough, but much, much better"

Det var Berts kommentar efter dagens hoppning, och så skulle jag nog sammanfatta det själv också. Det var väldigt mycket som var väldigt mycket bättre, men också väldigt mycket som kan bli väldigt mycket bättre.

Bra saker:
- Jag hade inga som helst problem att hålla balansen när varken Et bien eller Clover hoppade idag! Jag fokuserade mycket på att hålla hälarna nere och att sitta upprätt precis innan språnget för att därefter gå med mer med överlivet över hindret.
- Jag höll en bättre galopp mellan hinderna, ffa på Missi och Clover.
- Jag hade bättre koll på hästarna både före och efter hinderna.
- Distanserna fungerade perfekt på Missi.
- Både Missi och WW hoppade bättre än sist.
- Et bien tog bara ett enda bocksprång på hela tiden, vilket innebär att jag inte var ur balans alls på samma sätt som förra gången.

Att träna vidare på:
- Vägarna. Jag red fruktansvärt dåliga vägar idag! När Bert frågade mig varför jag hela tiden tog innerkurvan in i den svåraste linjen (som jag också hade problem med otaliga gånger) insåg jag att jag inte ens tänkt på det. Inte bra!!
- Att hålla balansen på White and White också! Det hade jag inte alls problem med sist, då kändes han så himla lätt. Jag har nog fokuserat för mycket på de andra.
- Att se till att ffa WW är framme för skänkeln genom svängen, så att jag kan hitta bättre distanser.
- Ytterskänkel över hinderna, så att hästarna landar i rätt galopp.

I övrigt fick jag bakläxa på bytena, jag måste öva mer på att göra dem på rakt spår i kortare galopp. Grejen är att jag alltid har haft problem med att byta galopp på ett bra sätt, så jag tränar inte på det för att jag är rädd att förvirra hästarna istället för att få dem lydiga. Jag tror att jag ska börja med Et bien, hon byter väldigt lätt för skänkeln, så att jag får in tajmingen innan jag börjar med de andra.

Sen är det de vanliga grejorna: Knäna på sadeln. Underskänkeln intill hästen. Driva med vaderna istället för med hälen. Sitta långt fram i sadeln. Atletisk hållning. Använda magmusklerna. Stilla med händerna. Sitta inåt i svängarna.

Fick förresten en aha-upplevelse när jag red Lumi idag. Jag har tyckt att han har varit så knepig att rida, för antingen så går han med huvudet rakt upp i vädret och släpper bakbenen, eller så går han lite för djupt, och släpper bakbenen då med. Från det djupa läget är det lättare att få igång honom, men idag kom jag inte ens dit de första tio minuterna. Först sa Bert bara till mig att hålla händerna stilla, men det hjälper liksom inte heller. (Klart att jag ska ha dem stilla, men ni fattar) När han såg att jag mest blev passiv då (stort problem hos mig), förklarade han att jag ju fortfarande kan hålla ett fast grepp om tyglarna, och rida ihop honom på det sättet istället. Genom att hålla båda händerna i neutral position och krama ganska hårt, samtidigt som jag drev ordentligt, fick jag helt plötsligt Lumi att gå hur bra som helst! Varför har aldrig någon påpekat det för mig innan? Egentligen är det ju väldigt logiskt, men jag har nog aldrig gjort så.

Jag började för övrigt redan kl 7 i morse för att hinna med tre hästar innan hoppningen, och trots lite strul med nycklar till sadelkamrarna och harvning av ridhuset mitt i alltihop, så hann jag. Score var lika fin som alltid, fast han kändes trött idag. Jag red längre än vanligt igår så det är säkert därför. Daylight är knepig för hon vill verkligen inte bära upp sig och arbeta bakifrån, men det kommer några steg varje dag så hon är nog på gång. Hon känns absolut inte halt i alla fall! Tydligen har hon varit skadad från och till i ett helt år och detta är första gången under den tiden som hon kunnat trava i två veckor utan att bli halt igen. Milky börjar verkligen fungera för mig nu, han är inte alls så stressad i galoppen som han var i början. Men att rida Tysklands bästa D-ponny är verkligen en utmaning, trots allt.

Efter hoppningen red jag även Quickness, Samarand och som sagt Lumi. Så summa sumarum blev det hela 10 hästar ridna idag, och en arbetsdag på uppåt 10 timmar. Men, när man gör det man älskar så känns det inte som ett jobb!

Nu var tanken att det skulle finnas ett par bilder från dagen här nedanför, men eftersom min ena USB-port på datorn verkar ha gett upp så lyckades jag inte ladda upp dem från telefonen. Den andra porten har jag internetet kopplat på, och när det fungerar såhär bra kopplar jag inte ur det i första taget. Ni får helt enkelt hålla till godo utan! Om någon har ett tips på hur man "lagar" en USB-port så tar jag tacksamt emot!

Tänkte bara passa på att rikta ett STORT TACK till alla underbara människor där hemma som stöttar mig till 1000% oavsett hur mycket jag klagar och gnäller. Bara en kommentar här ger så himla mycket!!!


Solsken och shopping

Kan ni tänka er att det idag har varit så varmt att jag kunde rida utomhus i bara pikétröja?! Det var det i alla fall, det måste väl ändå vara våren som kommer nu? Jag slår bort alla kommentarer om att de lovar snö imorgon, de har fel, fel, fel allihop!!

Quickness, Daylight och Clover fick idag akupunktur och massage. Senaste gången var för en månad sen, och kvinnan som gör det berättade för mig att Quickness var bättre än sist och Daylight väldigt mycket bättre. Clover var däremot helt låst i vänstersidan, och det är antagligen därför hon känts halt. Jag har ju sagt hela tiden att det har suttit i ryggen eller i ett bakben, och det stämde ganska bra. Hon blev i alla fall behandlad och nu har jag fått order om att rida mycket öppna, sluta, ryggningar och galoppombyten. Vi får väl se hur det går.

Lumi red jag idag för första gången sen hans balltramp i förra veckan. Han var inte direkt halt, men ändå ojämn i vissa steg. Jag tror att han simulerar för att han inte orkar jobba ;) I slutet var han hur loss och fin som helst.

Efter jobbet idag bestämde jag mig för att åka och storhandla. Förutom en massa mat lyckades jag också få tag i en USB-förlängningssladd till mitt mobila bredband (det envisas ju med att fungera bättre på balkongen) och en pilatesboll att träna med. Ich liebe Kaufland! :D

Imorgon är det hoppning igen, håll ALLA tummar ni har för att det går bättre den här gången! Fick inside info idag om att till och med Yvette hade tyckt att banan förra gången var riktigt knepig, och att hon hade tyckt synd om mig som var tvungen att hoppa en så svår bana redan första gången. Det kändes trots allt bra att höra.

FAN VAD JAG SKA RIDA BRA IMORGON!

Förresten, hoppas att ni alla har haft en underbar alla hjärtans dag!


Fleißig

(Flitig på svenska)

Det är vad jag har varit idag! På förmiddagen red jag Daylight (börjar kännas bättre, men rids fortf bara i skritt och trav), Quickness (stundtals bra, stundtals sämre), White and Wise (bra i början, dåligt i mitten, bra i slutet), Milky (riktigt bra) och Samarand (någorlunda efter 45 min) och longerade Score (var i början livrädd för pisken och rusade som attan, men rörde sig lugnt och avslappnat i slutet - Flyingemodellen rules!). Efter en kort lunch fortsatte jag med Clover (känns fortfarande väldigt knackig, men blir alltid bättre i slutet av passet), Et bien (var lat, men ändå ganska fin) och Daylight ytterliggare en gång (de har svårt för att gå med henne, hon är tydligen helvild, och de nya tjejerna vågade inte, så jag skrittade uppsuttet). Hann även med att longera Lumi som i princip inte var halt idag. Därmed blir det ridning för hans del imorgon, tjoho! Kanske, kanske får han vara med och hoppa på tisdag om han är fräsh imorgon. Det hade varit bra för mig, han är lättare än de andra.

När jag kom hem strax efter 17 bestämde jag mig för att gå ut och springa en runda. Det kändes förvånansvärt lätt, konditionen är kanske inte så dålig trots allt. Desto sämre är det med styrkan i kroppen, insåg jag när jag kom och försökte mig på lite styrketräning. Sit-upsen var katastrofala! Fast sen läste jag i boken "Ryttarens sits och hållning" att sit-ups inte är någon vidare träning för ryttare ändå, så jag fortsatte med "plankan" och några andra övningar som skulle vara bättre. Min kropp är inte alls stark just nu, så det är faktiskt inte konstigt alls att jag har problem i ridningen. Någonstans har nog all mockning och stallarbete varit bra även om jag fått ont av det, för det är det enda jag ändrat på nu jämfört med tidigare. Men nu jävlar ska det tränas i alla fall! Bålstyrka är det som gäller i första hand.

När jag ansåg mig färdigtränad stretchade jag nogrannt igenom hela kroppen och hoppade sedan in i duschen.  Därefter diskade jag och lagade sedan spaghetti och köttfärsås. Efter att jag ätit diskade jag igen (!) och vek sedan ihop kläder som hängt på tork efter tvätten. Och nu sitter jag här och uppdaterar bloggen och svarar på mail. Är jag inte otroligt disciplinerad?! ^^ (Såhär 1 gång om året i alla fall...!)


Snabbis

Det blir ett kort, uppstyltat inlägg idag, sängen kallar.

- Utgången igår var kul, både Alina & Natascha är toppen tjejer som jag kommer ha riktigt roligt med när jag lärt mig tyskan bättre! Just nu försöker jag mest förstå när de pratar ;)

- Idag började det en ny groom här. Hon verkar jättegullig och har bra hand med hästarna, men.. hon är polsk och pratar bara polska! Jag lyckades inte ens presentera mig.

- Jag har hittat ett sätt att få bra täckning på mitt internet - att gå ut med datorn på balkongen! När den hittat ett bra nät där, kunde jag ta med mig datorn in igen och fortsätta surfa. Fjärde gången jag behövde gå ut och "ladda om" började det dock bli lite kallt...

- Igår tittade jag på Pippi Långstrump på tyska. Mycket underhållande! ^^

- Jag håller på att leta upp en fortsättningskurs i tyska på någon av folkhögskolorna här i närheten. Upptäckte att de har svensk-kurser, kanske ska gå dit för att få prata svenska? ^^ Läraren borde ju kunna, iaf.

- Visste ni förresten att jag ska bli moster, väldigt, väldigt snart? Du ska veta att jag håller alla tummar som finns för dig, sis! :)

Godnatt!

Fredag

I morse var jag som en ny ryttare! Jag hade helt plötsligt massor av energi och kroppen kändes stark och smidig. Daylight var visserligen lika stel som vanligt, men Quickness, Clover, W&W och Score blev alla jättefina! Fick lite hjälp av Bert också. Det är verkligen toppen att han är här och rider Lac du Val några ggr i veckan, för då kan jag få lite tips på marken på de hästarna jag rider medan han är här. Idag fick jag hjälp med Clover, som kändes knackig sist jag red henne. Med en extra padd under sadeln och lite annan ridning kändes hon fräsh mot slutet. Får se hur det artar sig!

Innan lunchen kilade jag snabbt som attan hem och hämtade dajmtårtan som jag köpte på Ikea igår, för att bjuda stallgänget på fredagsfika. Det var mycket uppskattat, svensk tårta gick hem hos allihop ;) Nästa vecka blir det kladdkaka!

Under lunchen var det som om någon sög all energi ur mig, för plötsligt var jag död igen. Et bien blev visserligen fin, men när jag sedan skulle rida Missy (ponny 1) blev jag mest irriterad på att hon inte blir bättre. Hon har två lägen - antingen så knäcker hon av och springer och ser söt ut, eller så gör hon halsen helt rak och lägger hela sin vikt i handen, samtidigt som hon gnisslar tänder. Läge nr 2 tar hon till om man försöker rida bara från skänkeln. Om man släpper tyglarna helt gör hon bara halsen ännu längre och ännu rakare. Knepig ponny! Sist ut var Samarand, som jag ju fick hjälp av Bert med i onsdags. Koncentrationen svek mig emellanåt, men annars tyckte jag ändå att det gick skapligt.

Just nu sitter jag och väntar på Alina & Natascha, vi ska till en cocktailbar och ha trevligt ikväll :) Jag ska öva tyska, med andra ord! ;)

Viel Spass! (hittade inget dubbel-S;))

Första lediga dagen

Idag har jag haft min första lediga dag sen jag började jobba här. Det var mycket välbehövligt både för kropp och själ, som man säger. Jag passade på att fixa en massa saker. Första anhalten var banken där jag har mitt tyska konto. Närmsta sådan ligger 45 min härifrån, lite drygt att åka så långt bara för ett kontoutdrag - men vad ska man göra? Funderar på om jag ska byta bank eller skaffa mig ett betalkort från den jag har. Att ta ut pengar här (på annan bank)  på det kortet jag har nu kostar 4,5 euro per gång = dyyyrt i längden!

Nästa anhalt var... IKEA! :D Så nu har jag vispar, skålar, formar, mått, stekspadar, slickepott och allt annat jag behöver för att laga mat. Dessutom köpte jag gifflar, kaviar, Ballerina, Ahlgrens bilar och lite annat svenskt godis i den s.k. svensk-shoppen! :D

På vägen hem hittade jag en jättebra affär så nu har jag handlat upp ett lager av allt möjligt, så att jag till och med kan baka kladdkaka :D Mindre glad blev jag när jag skulle göra sallad till min pizza nu ikväll, och insåg att paprikan, som utanpå såg helt normal ut, var möglig inuti. Vadå ytbehandlad?! 



Här kommer i alla fall några trevliga bilder, ett urval av dem jag tog häromdagen i det fina vädret.

En eeensam bil på parkeringen, vems kan det vara?



Vacker vårhimmel!



Två unghingstar tittar ut från gruppboxen. Den till vänster är e. Numero Uno och den till höger e. Calido.



Jag hittade en kyrkogård undangömd innanför en häck. Jag trodde den var jättegammal, men några av gravarna var relativt nya. Fint är det i alla fall!



Mitt fiiina ridhus!



Vy från baksidan av anläggningen



Hus uppe på kullen



Hagarna, längtar tills det är hästar i dem också!


Bryta ihop och komma igen

Idag var det hoppning på schemat, något som jag sett fram emot. Istället blev det i särklass den sämsta dagen sen jag kom hit. Fast det började egentligen redan innan hoppningen.

När jag kom till stallet 8.30 som vanligt började Eva med att berätta att vi inte skulle få någon hjälp av groomarna idag, för att de hade så mycket att göra. Jag kände direkt paniken komma stigande, visste de att Bert skulle komma idag och hjälpa mig att hoppa? Hur skulle jag hinna med att göra i ordning alla hästarna själv när han stod och väntade i ridhuset hela tiden? Och hur skulle jag kunna veta vilken utrustning alla hästarna ska ha när de hoppas? Jag som precis har börjat lära mig vilka som har vilken sadel... Bara att hinna med Daylight och Score innan Bert kom skulle bli nästintill omöjligt. Om jag bara hade vetat det igår så hade jag ju börjat tidigare.

Aja, det var bäst att sätta fart! Så jag började med Daylight, men istället för att sitta upp tjugo i 9 som jag brukar, hann klockan bli fem i och jag kände paniken komma krypande. Kanske skulle jag vänta med Score och rida honom efter hoppningen istället? Men då skulle det vara fullt med hinder i ridhuset och ryttare överallt, inte så kul med en nybliven 4-åring. Det kändes inte heller som ett bra alternativ att fortfarande sitta till häst när Bert kom, han var väldigt tydlig med att vi skulle börja bygga bana klockan 10.

Men, som vanligt var jag för snabb med att dra slutsatser. Det visade sig att det bara var den första hästen jag behövde göra i ordning själv, för att groomarna behövde gå med alla hästarna som ska promeneras innan Bert kom. Så de hade visst koll på läget, och när jag var klar med Daylight stod Score färdig på gången. Antagligen var det det Eva menade redan från början, men språken sätter käppar i hjulet för oss ibland... Daylight höll för övrigt på att slänga av mig när Evas häst började bocka bakom oss och Daylight hängde på. Det var bara tack vare gramantyglarna som jag höll mig kvar...

Score uppförde sig utmärkt, men han rör sig inte lika bra som de första dagarna. Jag måste arbeta honom mer, jag är alldeles för försiktig och medgörlig med mina krav för att han är så ung... Skärpning, Emelie!

När vi hade byggt upp dagens bana - MASSOR av hinder, en hel bana, blev Missy första hästen (eller, ponnyn) för mig att hoppa. Kul när hon inte lyssnar för skänkeln och jag känner mig sjukt stor på henne. Det värsta var att hon hela tiden ville hoppa av så förbannat tidigt och det inte verkade vara någon annan som såg det. När jag tyckte att det var två (för henne) normala språng kvar, tog hon bara ett och hoppade sedan av! Ni kan ju tänka er hur det såg ut. Det var som om någon tagit hela min avståndsbedömning ifrån mig, att jag såg allting helt fel. Jag försökte ändra på det och låtsas som att hindret var närmare än det var, men det var ju helt omöjligt. Jag fattar fortfarande inte varför det kändes så himla konstigt...

Häst nummer två var Clover. Hon är den som jag har haft svårast för att rida på marken för att hon är så himla sned, så det kändes inte som någon vidare fortsättning efter katastrofen med Missy. Jag försökte fokusera om, och till en början gick det väl ganska bra. Men när jag sedan skulle hoppa banan misslyckades jag gång på gång på gång. Jag fick inte igenom halvhalterna och missade distanserna. Bert blev nästan arg på mig för att jag red så illa... Så jag försökte igen, och igen, och igen, men fan alltså.. I slutet fick jag väl till något hyfsat språng, men det var långt ifrån bra. Kände mig verkligen bara helt värdelös.

Et bien stod sen på tur. Första gången jag hoppade henne var när jag var här och provred, så jag visste att jag skulle ha problem att hålla balansen på henne. Hon hoppar så förbannat BRA, vilket ju såklart är jättekul, men att det ska vara så himla svårt... Även när jag rider henne i galopp har jag problem, hon har så mycket bakbensaktivitet att hon skjuter mig ur sadeln i varenda språng. Och då fastnar jag i handen, vilket gör henne jätteirriterad och då börjar hon slå med huvudet. Det gör INTE det hela lättare!! Nästa problem i hoppningen är att när jag hamnar ur balans över hinderna - då bockar hon som en idiot efter dem och då är det heelt kört. Jag flög i alla fall inte av... TVÅ hinder lyckades jag hålla balansen över och då bockade hon inte heller efteråt. Synd bara att jag inte kom tillbaka dit, utan tappade den känslan ganska snabbt igen...

Sedan var det dags för min trotjänare White and Wise, det var verkligen en lättnad när jag såg att han stod färdig efter Et bien. Han är inte lätt någonstans för han är stor och lång på alla håll, men han hatar i alla fall inte mig och hoppar relativt normalt. Med honom lyckades jag i alla fall ta mig runt hela banan på en gång, utan tusen volter och avbrott som på de andra. Dock missbedömde jag ett par avstånd totalt även på honom, förstår inte var min avståndbedömning tog vägen! En varningsklocka i mitt huvud säger att jag kanske behöver mina linser igen, men så sent som i förra veckan var det ju inga problem. Det har nog inte med det att göra...

Jag fick inte hoppa Quickness och Samarand för de hoppar tydligen ännu större än Et bien, och det klarar jag inte av just nu. Det känns surt men samtidigt bra, jag vill inte förstöra dem och det hade nog inte känts bra ändå. Å andra sidan känns det för jävligt att jag inte klarar av det. Jag sa till Bert att jag verkligen kommer att göra mitt bästa, men att han får säga till mig om han inte tror att jag kommer klara av det, för då är det lika bra att de hittar någon annan meddetsamma. Jag hade hoppats på ett svar i stil med "Ja, det är mycket jobb kvar men det är klart att du kommer klara av det om du kämpar på", men istället sa han att han inte är säker på att det kommer gå.

Inom mig slås två sidor, den ena säger; "Lägg ner den här löjliga drömmen, du kommer aldrig klara av det ändå. Det är bara dags att inse att du nått din gräns för vad du klarar av, hit men inte längre." Den andra säger; "Ryck upp dig Emelie! Det är nu du har din chans, det är nu du ska kämpa och visa vad du går för. Bevisa att du kan!"

Jag ska försöka, men just nu känns målet så ohyggligt långt borta och jag vet inte hur jag ska ta mig dit. Jag jobbar redan röven av mig för att bli bättre, och ändå blir jag inte det. Om jag bara vetat exakt vad och hur jag ska ändra allting, då hade det varit en annan sak. Nu handlar det om att jag ska hitta balansen i hoppningen trots att jag inte har en aning om hur. Jag har aldrig haft det problemet innan, alltså vet jag heller inte vad jag gör för fel. Jag känner mig som en nybörjare som aldrig har hoppat förut. Det måste vara ungefär samma som en löpare som glömt bort hur man springer eller en simmare som inte minns hur simtagen ska tas. Snacka om att vara tillbaks på ruta 1.

(Jag är imponerad om någon verkligen orkat läsa ända hit)

Trött

Idag är jag megatrött så det blir bara ett kort inlägg idag också.

Vi har haft ytterliggare en underbar vårdag här idag, men det hade frusit i paddocken under natten så vi fick rida i ridhuset i alla fall. Inte förrän jag red sista hästen, Milky, kunde jag rida ute. Med honom passade jag på att rida ut en sväng först för att kolla in omgivningarna, och det är faktiskt väldigt vackert här. Därför bestämde jag mig för att gå en sväng med kameran när jag var klar för dagen. Tyvärr hann solen nästan gå ner innan jag hann ut och fota, så bilderna blev inte lika fina som de kunde blivit. De hamnar här imorgon i alla fall, idag är internetet för långsamt.

Imorgon ska jag först rida Daylight och Score, och sedan kommer Bert klockan 10. Då ska det HOPPAS! :D Jag lovar en utförlig rapport imorgon kväll. Nu kallar sängen! Godnatt =)

Lång söndag

Efter en effektiv förmiddag blev min eftermiddag mindre effektiv. Och mycket längre. Jag började med ett försök att rida Clover på utebanan, men gav upp ganska snabbt när hon nästan slängt av mig tre gånger. Efter en stund i ridhuset hade hon dock lugnat ner sig och jag vågade på mig ett nytt försök där ute. Då gick det bra:) Sen var det Lumis tur att bli riden, men efter tio steg i trav märktes det tydligt att han var halt på ett framben :( Han fick ett sår igår när jag red honom där ute och han var lite vild, och enligt chefen och Yvette så blir han halt för minsta lilla. Han såg ganska töntig ut när han stod i gången med det benet framför sig vilande på tån, ungefär som en fin dam, och såret var c:a en halv centimeter i diameter och inte det minsta infekterat. Killar, alltså ;)

Sedan blev det Missys tur att bli motionerad. Jag försökte att rida henne också där ute, men hon var så sjuuukt okoncentrerad att jag till sist red henne där inne istället. Tänk att en liten C-ponny kan vara så svårmanövererad! Det var smått kaos i stallet när jag väl var färdig med henne, så det tog en bra stund innan jag kunde börja med Milky. När jag väl var klar med allt hade klockan redan blivit halv åtta! Därmed blev det 10 timmars arbetsdag idag, som ett vanligt hästjobb alltså ;)

Imorgon blir det bara 8 hästar på schemat eftersom Lumi är halt och Missy ska vila. Ganska skönt att få ta det liite lugnare en dag, för på tisdag är det hoppning! :D Jag ska hoppa Clover, Et bien, White and Wise, Samarand, Quickness och lilla Missy. Mycket hoppning med andra ord, tjohoo! Chefen sa idag att jag fick säga till om det blev för många att hoppa - kan det någonsin bli det? :D Det ska bli kul, men lite nervöst är det trots allt. Man vill ju göra bra ifrån sig och framför allt göra hästarna rättvisa. Skulle tro att Samarand blir den största utmaningen. Vi får väl se :)

Häromdagen när jag handlade behövde jag köpa salt. Efter att ha letat igenom precis hela butiken femton ggr hittade jag till sist detta, bland extraprisvarorna. Vad ska man med bävern till?!


Det är vår!

Och förhoppningsvis är den här för att stanna den här gången! Nu på förmiddagen har jag ridit 4 av 6 hästar ute, det var minst sagt spännande. Quickness och Samarand blev helt vilda, medan Et bien och White and Wise tog det lite lugnare. Jag vågade inte utmana ödet genom att rida Daylight och Score också ute, men Score fick i alla fall en promenad utomhus efter passet.

Nu väntar ponnysarna, Clover och Lumi :)


Et bien, Score och "diskställ"

Et bien före ridpass och Score efteråt. Fiiina hästar <3

    

Idag har jag ridit 9 av mina nu 10 hästar. Ponnyerna går varannan dag för att jag ska få lite mindre att göra. White and Wise fick kämpa på ordentligt idag, likaså Et bien och Luminary. Med Lumi red jag ute för första gången, då snön töat bort från ridbanan, solen sken och det var nästan 10 plusgrader. Jag valde att prova först med honom eftersom han är den lataste av dem. Lat, jo tjena ;) Han började med att trava tre varv i ngn passageliknande gång med svansen i vädret, helt opåverkbar. När jag drev honom framåt for han iväg i ett par bocksprång innan han bestämde sig för att det trots allt inte var så spännande att vara ute. Då blev han sitt vanliga lata jag igen... Men ytan var superb för honom, jag gjorde en "Jens" - ökade jättemycket på långsidan för att sedan byta galopp och göra en snäv sväng "åt fel håll". Lumi svängde på en femöring, men var lika snabb på att släppa bakbenen igen så fort vi kom ut på rakt spår. Han behöver träääääning!

Efter jobbet såg jag till att få mer ordning i lägenheten, jag städade undan, packade upp det sista och diskade. Eftersom jag inte har något diskställ och berget växt sig ganska stort de senaste två dagarna, fick jag se till att tillverka ett. Det är en del av ett skoställ... (jag tvättade av det innan) Man tar vad man har, eller hur?


Milky Twilight

http://www.youtube.com/watch?v=uPLHApK4Oaw&feature=related
(inte samma film som på Facebook)



Den här ascoola lilla ponnyn är den som visades för svenskdanskarna häromdagen. Jag förstod ju redan då att det var en väldigt bra ponny, men när chefen idag berättade att den vunnit sydtyska mästerskapen 2010, var jag tvungen att kolla upp lite mer om den. Och ja, filmen ovan talar väl för sig själv. Jag tycker det är rent ut sagt skitcoolt att jag fått i uppdrag att rida den tills den blir såld. Även om det bara är en ponny, så är det ju uppenbarligen inte vilken ponny som helst. I'm impressed!

En annan bra sak är att jag hittade min mp3 idag! :D Var den låg är ju nästan pinsamt... ^^


Orättvist

Är det inte orättvist när man går och lägger sig redan halv tio en fredagkväll bara för att kunna vara utvilad på lördagen, och
1. Inte kan somna
2. Vaknar exakt 7 gånger under natten
3. Är jättetrött när klockan väl ringer?

Hyfsat sliten

Min rygg har hotat med att strejka imorgon om jag inte går och lägger mig snarast, så det blir ett kort inlägg idag.

Långt om länge blev det visning igår kväll. Pappan och dottern som jag såg tidigare på kvällen var där för att prova Luminary & Et bien, och hade även med sig ytterliggare en ponny som svenskarna skulle titta på. "Svenskarna" visade sig sen vara en svensk och två danskar. De provred den andra ponnyn först men trots att ponnyn gjorde ALLT rätt, lyckades killen som provred inte så väl. Oavsett om de vill ha ponnyn eller inte så kommer de inte få köpa den för ägarna, det var ganska uppenbart. Ponnyn var iaf helt fantastisk, hoppade en bana på 1,40 - 1,50 med ägaren!! Jag fick visa Missy för dem också, men hon var alldeles för liten så de provred inte ens henne. Hon var, som tur var, TUSEN ggr bättre än dagen innan. Alla som var där tyckte hon var såååå fin och sååå söt, så nånting måste jag åtminstone ha åstadkommit de här dagarna. När alla var klara visade det sig att den nya ponnyn skulle stanna här på Heiligenbronn, så istället för att bli av med en ponny fick jag en till. Aja... :P

Idag har jag också ridit 9 hästar, enda skillnaden var att jag red den nya ponnyn (Milky) istället för Missy. De flesta var ganska fina, ffa börjar det bli skillnad på White and Wise och Samarand. De börjar båda sänka sig neråt istället för att höja nacken och sänka ryggen. Min bästa häst är helt klart Score, ååååh vad fin han är!

Jag kan inte riktigt fatta att jag har fått den här chansen. När jag blir presenterad som stallets beridare blir jag lika förvånad varje gång. Tänk att jag har ett beridarjobb i Tyskland. När Evelina skrev det på sin blogg för första gången (när jag jobbade på Hermansthal), kände jag att - njaaa, det där var inte riktigt sant. Men nu är det ju det! Att sitta på hästar som är efter hingstar som Stakkato, Grannus, Calypso II, Sandro, Argentinus, Espri, Calido osv, bara det är ju helt fantastiskt. Att jag sen ska få både hoppa och tävla dem också är ju helt otroligt. Om jag älskar detta lika mycket om ett år som jag gör nu, så kanske ni där hemma får vänta ett tag till på mig... men då har ni kanske en dotter/syster/barnbarn/brorsdotter/kompis som äntligen är redo att starta upp den där verksamheten som hon så länge drömt om. Och för er i stallet så innebär ju det även ett ridhus.. ;) (vilket lockar mest?!)

Nåja, drömma kan man ju alltid.


Köpare

I söndags sa chefen att det idag skulle komma svenska kunder och titta på ponnyn. Det har jag gått och sett fram emot, bara för att få prata svenska med någon. Jag trodde faktiskt också att jag skulle visa ponnyn, eftersom det är jag som ridit henne sen hon kom. Men i morse sa Eva att kunderna skulle komma vid 4-5 och att jag inte behövde vara där om jag inte ville. Jag tänkte dock gå dit ändå, bara för att kolla (och som sagt, prata svenska), men nu har jag varit där en väldig massa ggr och de har fortfarande inte dykt upp. Fast, när jag gick därifrån nu för en stund sen så kom det en bil med en man och en yngre tjej i (troligtvis pappa och dotter), men bilen var inte svenskreggad. Så det skulle kunna vara dem, och att de inte var svenskar i alla fall... Jag tror jag ger upp!

Idag har jag inte ridit lika mycket, eftersom tre av mina hästar ska visas ikväll (tydligen Et bien och Luminary också). Dock fick jag en extra häst av Eva, ett fyraårigt skimmelsto vid namn Strawberry. Stammen vet jag inte. Eva sa till mig innan hon åkte att S kunde skjuta rygg lite i början, men att hon brukar slappna av ganska snabbt. Hon sa däremot inte att det kunde vara rodeo hela passet! Det var det i alla fall. Minsta ljud eller rörelse fick henne att flyga upp i luften och fortsätta med en rad bocksprång, tjohooooo. Sadeln gled fram för varje bocksprång, så jag fick hoppa av och sadla om också. Femtielva bocksprång och 40 minuter senare började hon äntligen slappna av, och jag kunde då både trava och galoppera utan större problem. Efteråt var vi ganska trötta båda två... :P

Idag fick jag förresten en stekpanna, massa tallrikar, bestick, glas och muggar. Det börjar arta sig! Dock skulle jag fortfarande behöva saker som skärbräda, skålar, slevar, plåt till ugnen, lock till kastrullen, visp, vassa knivar, osv... Jag tror jag ska ta en sväng till Ikea nästa gång jag är ledig! Det är bara 40 min till närmsta :) Tummen upp!

Bilder på mina hästar


Luminary ville inte alls vara fotomodell, men till sist blev det i alla fall en suddig bild där han åtminstone har öronen framåt! ^^



Clover ligger och vilar :) Upptäckte idag att det är ett sto, jag som trodde hon var en valack ^^



Daylight är nyfiken!



Ponnyn



Quickness var också trött



Saramand



Fina Score!



Stora White and Wise!




Jobbdag nr 2

Idag började jag "redan" kl 7, för att hinna rida så mycket som möjligt på förmiddagen. Nu på em håller de nämligen på att göra vid något i ridhuset, så jag kan inte rida de sista förrän tidigast kl 5. Men flitiga som vi var (jag och Alina, en av groomarna), hann jag rida 7 av 9 hästar i tid! :) Jag har kollat upp lite mer om varje häst idag, så hästlistan från igår är nu uppdaterad. Såhär kändes de idag:

Luminary - Började med att bara rida framåt, framåt, framåt med bara en lätt kontakt i handen. Det fungerade jättebra, för i slutet gick han fram av sig själv, igenom hela kroppen. :)

Et bien - Var lite stel till vänster idag, säkert jag som ridit lite snett igår. Såg därför till att verkligen på henne runt vänsterskänkeln idag. Även hon var väldigt fin efter en stund!

Daylight - Var mindre laddad idag än igår, men är stel som attan i traven. Blir säkert bättre när hon är riden lite mer! Kollade nyss tidigare resultat på henne, hon har placeringar upp till M**, vilket är ungefär 1,30. Med andra ord är det nog mest stelhet som begränsar henne nu.

Quickness - Red henne utan sporrar idag, och var mycket noga från början med att hon skulle gå fram för små hjälper. Det gjorde underverk på henne, hon blev som en ny häst efter en stund!

Clover - Var även idag förvånansvärt mjuk och lydig, trots att han är så himla sned. Tänk hur fin han skulle varit utan den där snedheten!

Samarand - Hon verkade mindre stressad över att bli riden idag, det gick nämligen mycket snabbare att få henne rund och låg. Eva (den andra beridaren) var nöjd med mig också, plus i kanten!

Score - Var även idag världens finaste 4-åring! Nu kommer jag inte ihåg vem som var morfar, men Stalypso (Stakkato - Calypso II) är pappa iaf, så det är kanske inte så konstigt att han är fin ^^ Något intressant är att hans födelsedatum är den 14 December 2006! Han räknas alltså som fem i år, men är egentligen bara precis fyllda fyra. Man kan ju undra hur det blev så.

Nu ska jag åka och posta ett brev, och försöka hitta en vettigare affär att handla i. Wish me luck! :)

Mina hästar

Har idag hunnit med att rida nio hästar, även om jag bara trodde att det var åtta. Men när jag skulle rabbla upp dem för Anni tidigare ikväll så blev det nio, hur jag än räknade. Eller ja, åtta och en ponny. Bilder kommer kanske imorgon!

1. Quickness SD, 5 år e. Quick Nick I - Espri. Hon var lite kinkig för skänkeln och knäckte hellre av än arbetade. När hon släppte till blev hon desto trevligare!

2. Luminary, 10 år e. Laptop - Argentinus. Normalstor, brun. Lite lat och lång, men helt okej:)

3. Daylight the Nightmare, 9 år e. D'Olympic - Weltmeyer. Väldigt mjuk och känslig, men också väldigt explosiv. Helt plötsligt, mitt i traven, gjorde hon världens bocksprång som nästan satte mig i grusen ^^ Gillade henne ändå! ;)

4. Samarand 2, 5 år e. Salito - Drosselklang. Mörkbrunt, ganska stort sto. Framåt och känslig, och ville gärna gå med nacken högt istället för att komma igenom kroppen och arbeta. Men när hon väl gjorde det blev hon superfin :) En av favoriterna efter första dagen!

5. Et bien, 10 år e. Espri - Landadel. Ganska stort, mörkbrunt sto som var okomplicerad och ganska trevlig.

6. Missy, ponnyn, 6 år. Totalt outbildad och ouppfostrad!

7. Score, 4 år e. Stalypso. Heeeelt fantastisk! Måste vara den bästa 4-åring jag suttit på i hela mitt liv. Galoppen var helt outstanding.

8. Clover once more, 6 år, e. Calido I - Clover Hill. Jättesned (sköt mig hela tiden åt vänster), och hade tydligen ryggproblem. Trots det var han väldigt mjuk och samarbetsvillig.

9. White and Wise, 9 år e. Wolkentanz II - Gluecksgriff. Stor skimmel, som jag red första gången när jag var här och provjobbade. Han är trevlig, men eftersom jag red honom sist idag när jag var helt slut, gick det sådär. Man måste driiiiva igång honom, och mina ben ville helt enkelt inte mer. Men men :P

Nu ska jag sova. Uppdaterar mer imorgon, förhoppningsvis:)

Skam den som ger sig

Mina uppgifter för denna dagen var:
1. Tala om för receptionisten här nere vem jag är, och skriva på ett kontrakt 
2. Registrera mig själv på folkbokföringen
3. Registrera bilen och införskaffa en aktuell nummerplåt
4. Handla mat

Det skulle väl inte vara så svårt?!
Men istället för fyra punkter så blev det några fler...
1. Började med att översätta fraser som kunde bli användbara under dagen, eftersom mestadelen av konversationerna skulle ske på tyska
2. Gick ner till damen i receptionen, som inte verkade ha en aning om vem jag var eller vad jag gjorde där. Gick därifrån med en timrapport utan kontrakt.
3. Åkte till folkbokföringen i Freudenstadt. Parkerade bilen i ett P-hus, och traskade sedan runt en lång stund innan jag hittade rätt byggnad. Där inne visade det sig att jag åkt till fel folkbokföring, och istället skulle till den i Waldachtal. Fick adressen dit av dem.
4. Åkte vidare till bilregistreringen i hopp om att kunna registrera bilen ändå, medan jag ändå var i rätt stad. Men icke, jag var tvungen att vara registrerad i Ty först.
5. Åkte till den andra folkbokföringen, enligt adressen jag fått av dem i Freudenstadt. Även de sa att jag var på fel ställe, och gav mig ytterliggare en ny adress. De sa också att jag tyvärr fick vänta till imorgon, för att de på det andra ställen stängde klockan tolv och klockan var fem i.
6. Men, SKAM DEN SOM GER SIG, jag åkte dit ändå. Parkerade bilen utanför rådhuset och sprang sedan åtta varv runt det innan jag hittade rätt ingång. Tjugo över 12 var jag vid rätt dörr, och tänka sig - personen jag sökte var kvar! Hon var mycket vänlig och hjälpte mig att fylla i allt som skulle fyllas i. Numera bor jag alltså officiellt i Waldachtal.
7. Eftersom bilregistreringen hade lunchstängt till 2 bestämde jag mig för att nu köra och handla istället. Jag hittade ett Aldi ganska nära hemifrån, så där köpte jag det absolut viktigaste för stunden - bullar, skinka och diskmedel. Därefter åkte jag hem för att laga lunch, men fastnade vid datorn så det blev ingen mat alls innan jag var tvungen att åka igen.
8. Åkte till bilregistreringen i Freudenstadt en andra gång, och lyckades denna gång fullfölja uppgiften. Tjoho! Så nu är även min silvriga fara invånare i Baden-Württenburg.
9. Ställde in GPS:en på en adress jag hittat på internet till en affär som jag gillade att handla på i Mühldorf. GPS:en tog mig till en pub. Hm..
10. Körde tillbaka igen och hittade en liten affärspark. Bra, tänkt jag, här måtte de väl ha en vettig mataffär. Nej nej, bara Aldi där också. För er som inte vet så är Aldi ungefär som Lidl, de har inget komplett sortiment utan mest partivaror. Handlade i alla fall lite till; mjölk, smör, tomater och parmesanost.
11. Bensinen började ta slut igen, så jag fick leta upp en mack också. Den ligger inte så långt härifrån och det gick att betala med mitt kort - tummen upp!
12. Väl hemma tänkte jag tillaga mig själv lite mat. Pasta med parmesanost och ketchup stod på den avancerade menyn. Det kan väl inte va så jävla svårt?! Jo, tydligen. För, A. Kastrullen hade inget lock. B. Jag har inget durkslag. Då är det väldigt svårt att få bort vattnet från pastan eller tvärtom. Det slutade med att jag fick lyfta ur pastan från kastrullen med en assiett. Man tar vad man har, eller hur?!

Aja, nu ska jag i alla fall sova. Imorgon ska det ridas för hela slanten :D