Förändringar

Ett möte kl 4 imorgon eftermiddag kommer att ändra mitt liv ganska drastiskt. Jag tror och hoppas att det också blir positivt! Vad som i alla fall är positivt är att jag börjar se ljuset ut ur en väldigt mörk tunnel som dragit ner mig mer och mer den sista tiden. Hur framtiden exakt kommer se ut vill jag inte lova någon förrän imorgon kväll, men jag lovar att berätta mer då.





Ich habe nur Angst, dich zu verlieren. :(


Havrepappa

Hallå där, självaste Havrepappa har hittat till min blogg! Beviset hittar ni under inlägget "Sjukskriven" och kommentarer. Jag är faktiskt lite stolt ;) Och nej, kära Havrepappa, din blogg tog inte lång tid att hitta, såg det på Ridsport samma dag som du började skriva där.

För er som inte känner till Havrepappa, så MÅSTE ni börja läsa hans blogg som numera ligger under tidningenridsport.se. Jag LOVAR er klockrena analyser och härlig ironi om allt möjligt som har med hästar att göra. Bättre hästblogg finns inte!

Förvirrad

Jag trodde att det fanns något som inte verkar finnas längre. Hur det försvann vet jag inte, men jag saknar det och vill ha det tillbaka.


Annars så...
är jag precis lika sjuk som igår, har inte blivit ett dugg bättre. Det tycker jag är väldigt konstigt, med tanke på antibiotikan och alla andra mediciner som jag trycker i mig. Det enda som hänt är att min mage börjat göra uppror och att jag inte kan somna när jag vill. I natt somnade jag inte förrän kl 2, och vaknade därför inte förrän halv 12 idag. Helst skulle jag sova tills jag är frisk och kan börja jobba igen, för det här är så sjukt tråkigt och min rygg gör ont för att jag bara ligger eller sitter hela tiden. Då måste jag ta Ipren mot det = ännu mer mediciner, braaaaaa. Hjälp mig, någon? Är detta kroppens sätt att tala om för mig att jag ska flytta hem?

Sjukskriven

Jag är för första gången i mitt liv sjukskriven! Diagnosen är stämbandsinflammation, så det är inte så konstigt att min röst inte fungerar som den ska. Igår eftermiddag (efter att jag jobbat och motionerat 8 hästar) fick jag plötsligt ingen luft mer. Som tur var var Helena och hennes dotter här, så Helena körde mig till närmsta läkare. Där fick jag pencillin utskrivet och rådet att inhalera saltlösning. Sagt och gjort, resten av kvällen tillbringade jag över en kastrull med hett vatten, tills jag kunde andas ordentligt igen. Idag går det mycket bättre, men jag tvingas hålla mig ifrån stallet eftersom det på en fin liten papperslapp står att jag är sjukskriven idag, imorgon och på måndag. MINST, sa han. Jag som tyckte tre dagar lät som en hel evighet... Jag är nämligen redan uttråkad, och då har jag ändå haft besök fram till för en timme sen. Dessutom är vädret sååå fint, och jag hade kunnat rida helt själv i lugn och ro hela helgen... Typiskt.

Jag hittade i alla fall Havrepappas blogg, som numera befinner sig hos Tidningen Ridsport. Det här inlägget påminner om att jobba med hästarna här. Om det bara hade varit så här tydligt hade det varit betydligt enklare! ;) Läs och skratta!
http://www.tidningenridsport.se/Havrepappa/Havrepappa/2012/3/Skotselanvisningar-for-Lilleman/

Update

Jag uppdaterar! Tack mamma för tipset. Nu har jag iaf något att göra i en halvtimme eller så...

Jag är sjuk, igen. Varenda j-vla gång jag åker hem på semester bryter det ut. Och inte är jag bra när jag kommer tillbaka igen heller. Eva, min beridarkollega, uttryckte det idag som att "Ja, Emelie, om du ska bli sjuk varenda gång du varit hemma kan vi ju snart inte släppa iväg dig på semester mer!" Jag är benägen att hålla med...

Jag har egentligen massor att skriva om men vet inte vart jag ska börja. Tänkte svara på/kommentera ett par kommentarer, till att börja med.

Från Johanna:
Halkade in på din blogg och blev fast! Har läst hur många timmar som helst och jag är så otroligt glad att kunna erkänna för mig själv att det inte bara är jag som är klen utan att det är tufft att jobba med hästar, man vill åka hem i ena stunden men i nästa så finns det inget annat i hela världen som man vill göra.
Min motivation har stigit 10 grader och Tack! Fortsätt att skriva för du gör det jäkligt bra!


Svar: Ja, visst sjutton är det tufft att jobba med hästar. Inte bara fysiskt, utan framförallt psykiskt. Det är en tuff bransch att slå sig fram i eftersom konkurrensen är hård och det är svårt att hitta människor man kan lita på. Trots allt skulle jag aldrig vilja byta ut hästeriet mot något annat. Jag tycker ju fortfarande att det är roligt att hänga i stallet 12 timmar om dagen även om jag är dödstrött efteråt och blir sjuk förjämnan. Det enda som får lusten att försvinna är när jag kämpar som en idiot och bara får skit tillbaka. Och där är jag nu. Antagligen kommer jag därifrån igen, men just nu är det riktigt tungt. Kanske behöver jag en paus från alltihop... Hur och var jobbar du, Johanna? Hade varit kul att höra ifrån dig igen!

Från Malin:
hej! vart i Tyskland är du? jag är beridarelev utanför hamburg! vore kul att höra lite om hur du hittade jobbet du har nu... låter ju som om du har det toppen! mvh malin

Svar: Jag är 5 mil söder om Stuttgart, tyvärr ganska långt ifrån dig. Jag hittade jobbet på yardandgroom.com, sökte därigenom och var sedan här och provred. Hur länge har du varit i Hamburg?

Från Amanda:
Åh, är du också i Tyskland? Vart någonstans håller du hus? :)

Svar: Se svar ovan. Var är du någonstans? :)


Ska försöka skriva något mer senare idag. Hejsvej!