Full rulle

Det har hänt riktigt mycket här de senaste dagarna, därav uteblivet bloggande. Därför kommer nu en resumé av allt som hänt! 

Torsdag: På kvällen var Alina här, vi lagade trerätters och tittade på filmen Sahara. Som vanligt var det mycket trevligt! Men fy sjutton vad mätt jag blev! ^^

Fredag: På morgonen var planen att vi skulle hoppa. Men när jag kom till stallet låg hela utebanan under vatten - igen! Så istället fick jag rida ett par andra hästar i ridhuset först medan T försökte harva utebanan och pumpa bort vattnet. Så småningom var det någorlunda ridbart, men fortfarande lervälling. Därför höll vi hinderna på lägre höjder, det blev ju ändå 20 cm högre än vad stöden visade. Alla hästarna hoppade överlag bra, framförallt fick jag en väldigt bra känsla på Clover och Whity. Lumi var också bra, men jag blev trots allt lite osäker på distanserna med honom. Tror att jag hade lite för dåligt tryck i galoppen. Et bien hoppade allt, men jag fick rida nåt så in i H för det. Tror dock att underlaget påverkade henne väldigt mycket!
På kvällen åkte jag, Louise och hennes pojkvän David till en grekisk restaurang. Där hade vi en väldigt trevlig kväll med många skratt!

Lördag: Skyndade jag mig så mycket jag kunde för att bli klar så snabbt som möjligt. Hann med 9 hästar innan klockan halv 6, ändå helt okej! Därefter åkte jag snabbt som attan och handlade det sista inför kvällens stundande midsommarfest. Festen blev verkligen lyckad! Vi hade lyckats fixa ihop i princip allt som hör till ett midsommarbord; Ägg & sill, nypotatis, lax, prinskorvar, köttbullar, surströmming (!!) och såklart massor med jordgubbar! Vi blev till sist 7 pers som trängdes på min lilla balkong; Jag, Louise, David, Ewi, Jarek, Natascha och Marcel. Det pratades fyra olika språk och efterhand som folk blev fulla ökade också antalet missförstånd. Helt plötsligt försökte jag också prata svenska med stackars Natascha! ^^ Ja ja, kul hade vi i alla fall!

Söndag: Konstigt nog var det segt att jobba.. ^^ Nej, det var faktiskt helt okej trots allt. Vid femtiden var jag i alla fall klar och då åkte jag, Alina, Natascha, Louise och David till Lützenhardt och åt lyxglass. Mums! Därefter bestämde sig den första hälften av oss för att åka vidare till en sjö för att mysa och bada fötterna. Turturduvorna valde att stanna hemma. ;) Vid sjön satt vi sedan i åtskilliga timmar och bara pratade om allt mellan himmel och jord. Något badande av fötterna blev det dock inte, för vattnet var helt grönt av alger.

Måndag: Efter en bra men MYCKET varm dag på jobbet bestämde vi (jag, N och A) oss för att åka och bada, denna gång i en pool. När vi kom lyckades dock solen gå i moln oh bestämma sig för att stanna där resten av kvällen, men det var varmt nog ändå. Efter några härliga timmar där åkte vi vid 8-tiden tillbaka hem igen. Vi skulle precis säga hejdå när Alina lyssnade av sin telefonsvarare, och sen bröt helvetet lös.. Jag vill inte skriva för mycket här då det inte har direkt med mig att göra, men jag har i alla fall varit vaken största delen av natten. Idag verkar trots allt det mesta ha löst sig.

Idag har det varit lika varmt som igår = olidligt! Vi måste då rida inomhus för utomhus blir man uppäten av bromsar och flugor, plus att det om möjligt är ännu varmare ute än i ridhuset. Vårt kära glasridhus blir dessutom som ett växthus när luften ute är så varm och fuktig. Underbart. När jag tog av mig mitt linne ikväll var det så fullt av svett att det var helt vitt på ryggen. Myyysigt.. Ikväll har i alla fall Alina och jag varit på McDonalds ^^ Vi tyckte att vi förtjänade det.

Imorgon är det hoppning igen och sen kommer farmor och farfar hit! :D Jag längtar!

Födelsedagsfirande!

Jag fyller visserligen år den 16:e Juli, men det blir trots det firande den 15:e och den 17:e istället! Detta eftersom min moster firar sin födelsedag på min dag (hennes egen dög visst inte^^).

Den 15:e blir det i alla fall någon form av tjejkväll med eller utan utgång - vi ska i alla fall bli fulla och ha väldigt roligt! Så, alla mina älsklingstöser, boka in den femtonde!

Den 17:e blir det släktkalas, troligtvis någon gång på eftermiddagen.

Ni som inte vet vilket kalas som passar er bäst, är välkomna på båda! ;) (Det finns ju de som har osäkra släktband (typ syster Evelina som konstigt nog har andra föräldrar än mig) och kusiner som hör till mina älsklingstöser också!)

Det viktigaste är att jag får träffa er alla som jag saknar så mycket!

Nice dag!

Jag har haft en riktigt härlig dag idag! I korta drag;

Förmiddag: Diskade, städade, tvättade, dammsugade, plockade undan och torkade av tills lägenheten var skinande ren!

Tidig eftermiddag: Bokade boende till farmor och farfar, pantade tomburkar, handlade fika, bakade kladdkaka och solade.

Sen eftermiddag: Hade besök av Steffi och hennes familj. Visade dem runt i stallet och fikade sedan hemma hos mig.

Tidig kväll: IKEA med Louise. Handlade diskställ, små tavlor, dörrmatta, vas, blommor och godis. Åkte därefter och handlade mat, och lyckades köra vilse samt träffa konstiga människor.

Sen kväll: Åt jordgubbar med Louise i min lägenhet och pratade om livet i allmänhet. Mkt trevligt! :)

Nu är jag trött. Och jävlar vad mkt klockan var!

Förresten. Om man ska sälja en häst som kommer ur en MYCKET meriterad stolinje, och som dessutom är halvsyskon med självaste Kiara La Silla - skriver man inte det i annonsen då?! Tydligen inte.


Blev visst ett inlägg för mycket

Hm, tanken var att jag skulle tidsinställa inlägget om fölen till imorgon, men det hann jag glömma innan jag tryckte publicera. Så nu blev det två inlägg idag istället, tre med detta. Håll till godo! ;)


Föl och ny ponny

Eftersom Susi är på semester har jag fått äran att rida hennes och hennes dotters ponny Champie. Egentligen är han inte alls deras utan tillhör min chef och är liksom Milky en av de tidigare tävlingsponnyerna här. Susi har i alla fall gjort ett superbra jobb med honom och lyckats skola om honom från galen hopponny (han har vunnit höjdhoppning på Irland på 185cm!!) till en perfekt läromästare åt sin 6-åriga dotter. Hon rider själv honom mycket i dressyr och han är verkligen härlig att rida. Natascha fick agera fotograf när jag red: (Notera dressyrsadeln!)



Häromdagen fick vi nytillskott i form av ett nytt föl undan ett Escudo-sto. Ett underbart litet stoföl som redan är jättesocialt. Vem vill inte ha ett föl med den här teckningen?!



 

De andra fölen börjar bli riktigt stora, den som är tre veckor gammal har redan fått en riktig hingstnacke, trots att det är ett stoföl:



Gulligt! :)

Att ta hand om sig själv

...är något jag är väldigt dålig på. Jag tar väl hand om mitt jobb och mina hästar, men det är sällan som jag bara tänker på mig själv. Men, idag gjorde jag faktiskt det! Jag gick ifrån jobbet redan klockan 5 (ja, det är visserligen en halvtimmes övertid i alla fall eftersom jag inte tog någon lunch, men det är ju ändå bara en halvtimme) trots att jag mycket väl kunnat jobba med några treåringar till. Men jag tyckte faktiskt det räckte med 10 hästar idag! Och att jag förtjänade att komma hem i tid.

Så nu har jag hunnit göra en himla massa bara för mig själv. Jag hann titta på en film samtidigt som jag röjde i sovrummet och bytte lakan (till de nya som jag fått av farmor & farfar!). Sen diskade jag undan precis allting som stod staplat i diskhon och torkade av alla ytor i köket. Tömde soporna gjorde jag också, så nu stinker det inte längre i hela lägenheten så fort jag öppnar slasken ;). Sen klippte jag håret (!) och tog därefter en lååång dusch. Och nu sitter jag här, ren i en ren(are) lägenhet med nyklippt hår, och klockan är bara halv åtta. Skönt!!

De nya lakanen passar perfekt till färgerna i mitt sovrum!


Det har varit oväder här de senaste dagarna. I torsdags kväll hittade jag alla hinderna välta av vinden, och igår hade hela utebanan förvandlats till en enda stor vattengrav.
 

Om 10 dagar kommer farmor och farfar hit! Det ska bli riktigt roligt att ha dem här på besök, jag har redan tänkt ut ett par "resmål" vi kan åka till! Hoppas bara att jag kan få ledigt rätt dag/ar. Och just det, på tisdag kommer Steffi och hennes familj på ett kort besök. Även det ska bli mycket trevligt!

Over and out!

En härlig dag!

Hoppningen i morse gick så fruktansvärt bra! Helt plötsligt satt min avståndsbedömning som en smäck, jag såg varenda distans! :D Det går inte att beskriva den känslan, av att vara tillbaka igen. Nu kan jag rida igen, jobba på de saker som jag egentligen behöver jobba med. För när jag ser så funkar allt! För mitt självförtroende var det helt underbart att hoppa några linjer på 1,30 med både White och Lumi och att få känslan av att det var enkelt. Jag kunde helt enkelt inte sluta le efteråt!! Även Missi och Clover var superfina.

I förmiddags fick jag också ett paket som farmor och farfar skickat med DHL. I det fanns bland annat ett påslakanset som passar perfekt i mitt sovrum här, en superfin lila top från Nette, en Aloe Vera-kräm för mina brända axlar^^ och en massa att läsa. Nice!

Jag fick också veta att farmor och farfar kommer och hälsar på mig om mindre än två veckor!! Wihooo! Det ska bli jätteroligt med besök, det finns så mycket att visa här. Dessutom saknar jag dem massor! <3

Framtiden ser mycket ljus ut!

I'm coming home

Tell the world I'm coming home!

12-21 Juli

Jag längtar!

Kortis

Det blir ingen lång uppdatering idag heller för jag är tröööött. Dagen i korthet:

- Jag hann rida 8 hästar mellan halv 9 och halv 3 idag. Bra jobbat eller?!

- Et bien är inte fräsh :( Vet. ska titta på henne på tisdag!

- Jag har fått tillbaka Daylight! Hon var halt med Y i tisdags men nu verkar hon ok igen. Jag ska iaf rida henne tills vidare.

- Jag har jobbat med tre andra treåringar idag, en valack e. ? - Pablo, ett sto e. Stakkato - Calypso II (helsyskon med godkända hingsten Stalypso) samt en valack e. Numero Uno - Clover Hill (lillebror till "min" Clover). De var duktiga alla tre även om stoet är för skarpt och för stressigt för min smak.

- Jag har äntligen frågat om semester över Falsterbo och/eller min födelsedag. Chefen har lovat att återkomma när hon kollat tävlingsterminen, men jag tror det går vägen!

Gute Nacht!


Härlig dag

Idag har jag varit i stallet hela dagen. Har tagit det relativt lugnt men samtidigt varit effektiv och fått mycket gjort. Har ridit 6 hästar, lösgalopperat 1 och sedan longerat 3 treåringar, plus en himla massa annat däremellan. Treåringarna var duktiga, de kommer bli stjärnor hela dagen! De som fick jobba idag var en valack e. (nu står det helt still.) - Grannus, ett sto e. Numero Uno - Escudo och ett annat sto e. Salito - Graf Grannus. Valacken kan nog bocka lite, medan stona verkar väldigt okomplicerade.

Plötsligt kommer jag inte på mer att skriva. Nåja, det får bli lite mer imorgon. Godnatt!

Jag är tillbaka!

Kanske bara på halvfart, men nu är jag här i alla fall. Förlåt för bloggpausen, men jag har helt enkelt haft noll motivation - både för bloggen och livet i allmänhet. De senaste dagarna har jag mest haft hemlängtan..

Den senaste veckan i korta drag;

Tävlingen: Lumi var superfin hela helgen, var sjätteplacerad i lördags och trea i söndags. På lördagen gjorde han i princip allt själv medan jag red som en kratta, på söndagen var vi betydligt mer samspelta! Whity var även han helt okej, hade ett stopp i lördags och en rivning i söndags.

Ledig dag i måndags: Var i stallet trots att jag inte behövde ;) På kvällen hämtade jag den första av de svenska hästskötarna som nu börjat jobba här.

Hoppningen i tisdags: Gick egentligen bättre igen, men min tränare (som nu är tillbaka) var helt bestört över hur dåligt mitt självförtroende plötsligt var! För övrigt lyckades jag ramla av Et bien... På eftermiddagen hämtade jag den andra svenska hästskötaren på flygplatsen i Stuttgart, något som var minst sagt intressant. Vi höll nämligen på att aldrig hitta varandra...

Den stora tävlingen jag skulle varit på nu: Blev inget för min del. När jag inte ens kan hitta en bra distans på ett kryss på 50 cm så ska jag inte tävla 1,20 och 1,30 på en stor tävling. Tyvärr...

Trimhoppning idag: Min tränare har full koll på hur jag fungerar. Idag har han i princip inte sagt någonting om teknik eller ridning, utan bara saker som fått mig att tänka mer rätt. Några citat jag tänker ta med mig från idag är;
"Emelie, du är ingen nybörjare, du är ett proffs!"
"Jag ser att du kan betydligt mer än vad du visar."
"Du måste tro på DIG. DU är något. DU är viktig."
och något som jag råkade höra att han sa till Eva;
"De har inte fattat än att de behöver Emelie här"

Självklart har jag ridit bättre idag.

Dock lyckades Lumi med att snubbla över ett hinder som fick min nacke att flyga bakåt, vilket gjorde sjukt ont. Nu känns det som om jag har gjort en riktig vurpa och slått mig gul och blå, för hela min rygg och nacke är kaputt. Som det kan gå.

Om ni har tur kommer jag tillbaka och skriver imorgon ;) Godnatt!