2010 - en sammanfattning

Så är 2010 slut. Det har varit ett omtumlande år, på många sätt. Flyingetiden fick ett slut (jag saknar det!) och jag begav mig till Tyskland, hästlandet med stort H. Hästar har kommit, hästar har sålts. Nya kontakter har knutits. Jag har haft min mest framgångsrika säsong hittills. Det har minst sagt hänt en del, och här kommer ett liten sammanfattning av speciella händelser;

Årets...
största förlust: Fina, vackra, underbara Tess
största vinst: Min älskade lilla Topi! <3
bästa fest: Min avskedsfest/kräftskiva eftersom nästan alla de bästa var där
värsta fylla: På Forum med Kerstin en helg i slutet av november.. ;) (Kanske blir det ännu värre ikväll)
bästa resa: Hem över julen! (det räknas fel?)
syster: Big sis Evelina, såklart :)
bror: Riktiga brossan, trots att mina nyblivna storebrossor är guld värda
bästa nya vän: Kerstin, vad skulle jag gjort ut henne här?
bästa häst: La Vesta, no doubt.
roligaste tävling: Torn i somras, två placeringar av två möjliga, och dessutom med underbara kompisar på plats
bästa beslut: Att våga ge mig av hemifrån, trots att allt jag älskar finns där
sämsta beslut: Att sälja La Vesta, är jag rädd. Men hon har det bra i alla fall!
bästa överraskning: Stipendierna på hipp-avslutningen =)
ballaste låt: We no speak americano!
mest spelade: Cooler than me
sommarplåga: Alors on dance
roligaste trend: Att använda vojlock - i Tyskland?!

Topp-fem övriga händelser 2010
1. Funny dress kür med HP2, we rock!
2. Falsterbo - såklart
3. UU-kursen i Kvänum, tjohoo
4. Utsparken med bästa HP2 av bästa HP1
4. Balen på Strömsholm

Gott nytt år, allihop!

Tillbaka i Tyskland

Jag är tillbaka i Tyskland igen och det känns väl inte så värst roligt. Har gråtit en massa men bästa Ylva fick mig på bättre humör igen. Fast det varade inte så länge. Jag borde sova istället, det kanske känns bättre imorgon. Då ska vi flytta alla hästarna till Schrankl, får väl se hur det blir...

Godnatt!

God jul allihop!

=)

Hemma

Jag är hemma och det är helt fantastiskt. Visst... det känns konstigt att prata svenska, min gamla bil känns som en traktor att köra, det är förbannat kallt och en väldigt massa annat. Men det är ändå alldeles, alldeles underbart.

Nervös

Behöver jag ens säga det? Fy fan vad jag inte vill flyga, även om jag så himla gärna vill hem. Blandade känslor med andra ord. Usch ja. Nu håller jag på att packa det sista, har haft en både rolig och lyckad med samtidigt jävligt stressad och jobbig eftermiddag innehållande följande;

- Mysig fika med Kerstin i Mühldorf
- Inhandling av nya stövlar, behövdes verkligen
- Försök till uttag av pengar, men automaten stängde tydligen sex och jag var där tio över
- Körning i fel riktning på motorvägen, jag trodde att jag skulle köra mot München och där ta tredje avfarten, när jag istället skulle ta tredje avfarten i riktning mot Passau. Grattis!
- När jag väl kom fram till affären vid den tredje avfarten mot Passau så var klockan sju - och då stängde affären...
- Istället fick jag åka hela vägen tillbaka till Mühldorf och handla de sista sakerna där istället. Bravo!

Nu är i alla fall i princip alla julklappar inhandlade, inklusive till julklappsspelet som nu blev av i alla fall (wihooo, tack mamma!). Boardingpasset och biljetten till flyget imorgon är utskrivna. Sittplats är vald. Det enda som ska göras nu är som sagt att packa det allra sista och kontrollväga. Sen återstår bara några timmars sömn och några hästar att rida innan jag beger mig hemåt. Det innebär också en bloggpaus eftersom jag inte tänker ägna många sekunder åt att sitta vid datorn när jag väl är hemma.

Hör av er om ni vill ses! :D

Fjärde advent

är det idag, vilket innebär att jag väldigt snart är på väg hemåt! :D Jag hoppas verkligen att inte snön ska ställa till det bara...

Fick just besked om att det inte blir något julklappsspel alls i år, vilket är jävligt trist för det har blivit en rolig tradition och jag hade kunnat köpa många roliga grejor till det här. Men tydligen måste man göra allting själv för att det ska hända något. Jag har faktiskt inte större lust att fira jul alls längre, ingen verkar ju bry sig ett jävla skvatt.

Nåja...

Michi & Alfred fick sin julklapp idag, som, för er som inte vet det, är en fotobok innehållande hälsningar och foton från alla de svenska tjejerna som jobbat hos dem tidigare. Den blev precis som jag hoppats på mycket uppskattad! Tack mamma för hjälpen med transporten ;)

I övrigt har helgen bjudit på simning, film, godisätande, hoppning med Solfi och Emi, julfest i stallet, utgång, städning av lägenheten, packning av resväskor samt uppladdning av filmer på Michis dator. Ganska trevligt, med andra ord. Utgången igår var inte super, det var ett nice ställe men alldeles för mycket folk. Stundtals hade vi dock riktigt roligt =)

Som avslutning på detta inlägg tänkte jag bjuda på några bilder på mig och mina fina treåringar i snön;

 Angie

 Flora 

 Angie i galopp

Inspiration

I förmiddags hann R & jag med att rida fem hästar och få två skodda. Jag red Lara och Johi, och fick sedan hjälp av R med Emi. Tänk att jag har ridit för många av Sveriges bästa tränare men aldrig fått höra de saker R påpekar i min ridning. Och det fungerar ju verkligen! Nu menar jag inte på något sätt att de tränare jag ridit för innan har varit dåliga - tvärtom, men det finns så många sätt att se på saker. Det här verkar verkligen vara det optimala för att just jag ska förstå det. Att jag dessutom lär mig det på halvknackig tyska är ju ännu mer imponerande. Några saker som jag fått klura på idag;

- Jag ska rida med hästen, i rörelsen, i varje steg. Det innebär också att jag inte ska t.ex. rida lätt för att jag ska rida lätt, utan att jag ska göra det för att och när hästens rörelse skjuter mig uppåt. Jag är nämligen duktig på att rida med hela kroppen (minns Evelinas kommentar en gång när vi såg på en film där jag rider Hatten "och Emelie som, som vanligt, rider med heeela kroppen"), istället för att rida med benen och slappna av i resten. Framförallt blir det så när jag inte har tillräckligt med styrka i benen. Att rida med hästen innebär också att jag ska sitta inåt när jag rider på en volt, och inte utåt som jag gärna gör.

- Om jag rider med hästen, så får jag också med mig utsidan mycket bättre. Sitter jag på utsidan så fastnar jag i innertygeln och får ingenting att fungera. Sitter jag däremot med i rörelsen blir det mycket lättare att hålla yttertygeln sträckt och driva hästen med mig med den yttre skänkeln.

- När jag ger eftergifter så tappar jag sitsen. Istället för att fortsätta inverka med sitsen så hamnar jag längre bak i sadeln och tappar då allting - såklart. Alltså medför inte eftergiften att hästen blir mer lösgjord, utan istället att jag tappar den.

Det låter väl enkelt - eller hur...?!

Jag är i alla fall väldigt inspirerad och fast besluten att få detta att fungera.

Något som är mindre inspirerande är att det förekommer en massa bedragare i hästbranschen som köper/får sällskapshästar som de sedan slaktar på t.ex. Knorrevången. Om du också vill ha ett slut på detta kan du skriva under på http://www.namnlista.se/vaga-varna-for-hastskojare/
Detta måste få ett slut!

Förresten...

om exakt en vecka är jag hemma igen!!!!!!!! :D :D :D

Bättre idag!

Jag har varit betydligt mer motiverad idag än igår, och det har självklart medfört bättre ridning och mer lösgjorda hästar. Emi & Lara var super, och Lola och Solfi helt okej. Anledningen till att Emi helt plötsligt går sjukt bra och numera går att rida på yttertygeln, är att Ruslan red henne i söndags. Här har jag suttit och kämpat med henne i tre månader utan att ens komma halvvägs och så rider han henne EN gång, och plötsligt fungerar allt. Jag tror att han är min nya idol! En sak är i alla fall säker, han borde jobba som proffsryttare och ingenting annat, han rider ju lika bra som Jens för f-n! Jag ska se och lära i alla fall!!!

Angie & Flora fick löshoppa i morse. Båda har idag för första gången hoppat två hinder, vilket de båda gjorde bra men var lite fundersamma över. Angie visar prov på en riktigt bra teknik - frambenen är extremt kvicka och hon har även ett bra bascule som även gör bakbenstekniken väldigt intressant. Tror ni att jag längtar efter att få börja tävla henne till våren? Fina, fina lilla Angie. Det bästa är att hon är så liten, för då vet jag att det bara är jag som kommer att rida henne ett ganska bra tag framöver ;)

Nu ska jag plugga tyska, tjohoooo.

Amelias önskelista

Min kusin Amelia (7 år) har skrivit följande önskelista, vilket var det gulligaste jag läst på länge:

1. Böcker
2. Ljus
3. Fågel
4. Uggla
5. Tupp
6. Läppglans
7. Kam
8. Docka
9. Egen frukt

Jag tror jag ska ge henne en tupp ^^

Skitdygn

Söndag kväll
22.00 Går och lägger mig i förhoppning om att vakna pigg idag
22.30 Inser att jag bara blir piggare för varje sekund som går
23.00 Går upp och ringer mamma på Skype. Pratar i en hel timme.
00.00 Går och lägger mig igen. Börjar skriva packningslista i hopp om att bli trött.
01.00 Packningslistan färdig och jag är fortfarande inte trött. Börjar läsa korsord istället.
02.00 Börjar inse att jag är hungrig. Funderar på vad jag har för mat i lägenheten. Borde ha ett par frukter kvar!
02.30 Inser att det är lika bra att stilla hungern. Går upp och letar upp frukterna - en apelsin och ett äpple. Perfekt! Snart inser jag dock att apelsinen är rutten och att äpplet legat alldeles för nära för att vara ätbart. Det mest matmässiga jag har efter frukten är jordnötter. Oskalade sådana. Så jag la mig helt enkelt i sängen och skalade jordnötter.
02.45 Börjar jag faktiskt bli trött av allt skalande.
03.00 Somnar!
Måndag morgon
06.45 Ringer väckarklockan. Snoozar.
07.00 Inser att jag bör gå upp, så jag gör det.
07.45 Anländer till stallet och bestämmer mig för att börja med Emi.
08.15 Har ridit Emi i 15 min och inser hur jävla värdelöst jag rider henne just nu. Funderar över det en stund innan jag bestämmer mig för att ge upp och släppa ut henne i hagen istället.
08.30 Har ett mindre sammanbrott
10.00 Åker till Shrankl
10.15 Inser att någonting konstigt hänt Angie under helgen, hon var jätterädd i boxen och MYCKET spänd att longera och rida.
11.00 Longerar Flora
12.00 Åker hem och äter lunch
13.00 Har ytterliggare ett mindre sammanbrott.
14.00 Bestämmer mig för att göra ett nytt försök att rida, eller åtminstone longera.
14.10 Sitter i bilen på väg till stallet och gör ett ytterst tappert försök att peppa mig själv till ridning. Lyckas någorlunda.
14.20 Anländer till stallet och får ännu ett mindre sammanbrott. Sitter på en säck med morötter i 45 minuter och funderar över vad jag ska göra med mitt liv.
15.00 Bestämmer mig för att börja longera Lara. Det går smidigt, så jag fortsätter med att göra i ordning Lola.
15.40 Försöker träna Lola, som idag bestämde sig för att hon inte vill bli tränsad. Då har jag inte ett piss att säga till om, så hon lyckas ta sig lös. Eftersom vi inte riktigt är bästa vänner alltid, hotar hon både fram och bak med att döda mig om jag så tar ett steg närmare henne. Inte ens de älskade morötterna hjälpte.
16.20 Börjar förtvivlat inse att jag aldrig kommer lyckas fånga henne, så jag ringer Michi. Hon lovar att komma, så jag sätter mig utanför boxen och väntar.
16.30 Blir trött på att vänta, så jag gör ett nytt försök. Då kommer Lola plötsligt glatt fram och ville ha moroten, så jag mer eller mindre kastar mig om halsen på henne för att hon inte ska komma undan igen. Det gör hon inte, och när hon väl är bunden i gallret igen så är hon en ganska normal häst igen. Lagom till dess dyker Michi upp, som får uppgiften att tränsa.
16.45 Longerar äntligen Lola.
17.20 Bestämmer mig för att rida Solfi. Überkoncentrerad på att hålla mina händer stilla och rida med benen så går det faktiskt ganska bra.
18.00 Bestämmer mig för att även göra ett försök att rida Emi igen. Om möjligt ännu mer koncentrerad fick jag även det att fungera hyfsat.
19.00 Steffi får problem med Johi och ber mig sitta upp. Det var dock lätt åtgärdat, så snart kunde jag gå tillbaka med Emi till stallet igen.
19.30 Michi ringer och frågar var jag blir av, och meddelar mig att vår grusväg är blockerad av en lastbil som kört fast.
19.45 Kör och tankar
20.00 Kommer fram till grusvägen som mycket riktigt är blockerad av en stor lastbil med släp.
20.10 Tröttnar på att vänta i bilen, utan parkerar den och går hem istället (genom den hemska, mörka skogen!)
20.30 Äter kvällsmat och väntar på att vi ska kunna hämta bilen.
21.00 Bestämmer mig för att ta en dusch medan jag väntar. Just då upptäcker Michi att vi inte har något varmvatten.

Förstår ni om jag har varit frustrerad idag? Nu är i alla fall bilen hämtad och håret tvättat (i varmvatten trots allt). Var det någon som faktiskt orkade läsa allt? ;)


Jag kan inte rida längre

Jag flyttade hit med en förhoppning om att bli en bättre ryttare. Idag insåg jag att det enda som hänt de senaste månaderna är att jag glömt bort allt jag en gång kunde. Jag kan helt enkelt inte rida längre. Och det suger.

Språngrulla

Häromveckan publicerades språngrullorna från 2009 och 2010 för hingstar som använts i svensk avel. På Svenska Hästavelsförbundets hemsida finns bland annat ridponnyhingstarna med. För min del blev det mycket intressant läsning. Den hingsten jag först använde till Naomi som hon inte tog sig med hade följande resultat;
10 betäckta ston
8 (inkl Naomi) som gått gall alternativt bytt hingst och fått dräktigt med den nya
1 som ej rapporterat in något
1 föl!!!

Det var då inte Naomi som hade dålig fertilitet inte... Innan jag bestämmer mig helt för nästa års hingstval så ska jag i alla fall ta mig en ordentligt titt på språngrullorna!


Något mörbultat

Min kropp duger inte till mycket idag. Jag har träningsvärk efter simningen, min rygg och ena armbåge är jätteömma efter mitt lilla fall igår och av någon anledning har min ena lilltå svullnat upp till dubbel storlek. Aja, tur att jag är ledig imorgon.

I morse var jag, Ruslan & Alfred i stallet. Först hoppade jag Solfi och Ruslan Lola. Solfi rusar betydligt mindre än innan, men börjar alltid gnissla när vi hoppar, vilket jag HATAR. Annars måste jag nog ändå vara ganska nöjd med honom :) Lola hoppade för en gångs skull riktigt sansat och bra, Ruslan gör verkligen underverk med hästarna! Därefter var tanken att Alfred skulle hoppa Lara och jag Emi. Men jag kände snabbt att Emi inte alls var med på noterna idag, och då vill jag inte hoppa henne. Idag var det dock värre än vanligt, jag tappade ridningen helt och hamnade mest i innertygeln vilket såklart inte gjorde Emi mer lösgjord. :S Efter en stund svalde jag stoltheten och frågade Ruslan om inte han kunde rida henne istället. Han ville dock inte det eftersom Alfred var där och ville att jag skulle rida Emi. Istället så hjälpte han mig från marken, vilket verkligen gjorde underverk. Kommunikationen på halvdålig tyska är minst sagt sådär, men det fungerade. Han har ett väldigt intressant tankesätt, och han kunde förklara exakt vad Emi gjorde. Hon är liksom aktiv fram och långsam bak, vilket gör hennes rörelsesätt konstigt och ryggen spänd. Jag har ju fått henne rund och aktiv bak också, men inte som jag fick henne idag när han hjälpte mig. Så nu jävlar ska vi träna dressyr för hela slanten! Jag hade ju visst en dressyrtränare mitt framför näsan på mig! :D Som dessutom redan är anställd av min chef. Det kan ju inte bli bättre:) Förhoppningsvis ska jag också få hoppträna för Voltek nästa vecka!

I eftermiddags och ikväll har jag hjälpt Michi att baka Lebkochen. Jag trodde att det var typ pepparkakor, men man skulle tydligen inte äta dem. Dekorerat har vi i alla fall, i massor. Ett litet smakprov;


Fler bilder finns på Facebook!

Over and out, godnatt!

Is + glasflaska = ?

Efter att Kerstin och jag varit mycket duktiga och simmat 1000 meter, begav vi oss hem till min lägenhet för att äta godis och kolla på film. Dubbelmoral? Nädå! Vi har ju simmat, så då förtjänar vi att äta godis ^^

Jag kom fram lite snabbare än Kerstin (två bilar), så jag bestämde mig för att gå in till M&F och hämta något att dricka åt oss. Jag bestämde mig för en cola och en apfelschorle. Först tog jag två plastflaskor, men tyckte det kändes lite väl mycket så jag bestämde mig för att ta en glasflaska apfelschorle istället eftersom de är mindre. Så jag började traska de femtio meterna bort till min lägenhet, med två flaskor under ena armen och en ryggsäck full med simutrustning i den andra. Jag insåg snabbt att det var ganska halt, och hann tänka att; "Jag ska fan inte ramla nu, för då lär jag krossa glasflaskan." Av den anledningen tog jag colaflaskan under armen och höll ordentligt i den andra för att jag inte skulle krossa den ifall jag nu trots allt skulle ramla. Två sekunder senare satt jag på röven med glasflaskan i tusen delar bredvid mig. What the fuck?! Nu är både min rygg och ena armbåge jävligt ömma, och det blöder fortfarande ordentligt från ett sår i handflatan. Klant 1 är framme igen, med andra ord. Klant 2, var är du?!

Fredagkväll

I natt hade det snöat 30 cm här, vilket ledde till ett komplett snökaos här i morse. Därför bestämde vi oss för att först åka till Schrankl med Michis bil eftersom den är fyrhjulsdriven. Där red jag Angie, som verkligen var superfin idag! Från att ha vinglat omkring med huvudet i vädret som en nyinriden 2,5-åring i början av veckan, till att idag söka sig fram till en jättefin kontakt på bettet i taktmässiga, rörliga gångarter - det kallar jag utveckling! Riktigt roligt :)

Efter det åkte Ruslan och jag till de andra hästarna. Han red även idag Lola & Lara, medan jag red Emi & Solfi. Emi var överlag ganska fin, medan Solfi fortfarande såg spöken i hörnet även om byggställningen var borta. Efter en stund slappnade i alla fall han också av, och då passade jag på att träna förvänd galopp. Han har ganska svårt för det och eftersom han har så himla lätt för byten byter han hellre än fortsätter i förvänd. Jag fick därför börja med den klassiska bågen på långsidorna innan jag kunde rida ett par hörnor i förvänd. När han väl började lyssna gjorde han det riktigt fint :)

Vi tjuvade lite genom att släppa ut hästarna en timme var. Av någon anledning vill inte Sep att de ska gå ut nuförtiden, men det struntade jag i. Hagarna kan omöjligt bli förstörda när det är fruset och 30 cm ny snö, och hästarna behöver verkligen gå ut. Solfi blev som vanligt gladast av alla, han bockade och raceade säkert 15 varv på raken! Då blir jag också glad!

Efter lunch åkte jag tillbaka och klippte Emi, så nu är hon också naken. Även hon var supersnäll att klippa, hon stod mest och sov. Jag uppskattar sådana hästar!

Nu ska jag, Kerstin & Ruslan (!) iväg och simma. Därefter blir det godis och film i min soffa för Kerstin & mig.

Guten Abend!


Min dag

Min dag idag började (precis som igår!) med att jag försov mig. Idag var det dock inte så farligt, bara en halvtimme och jag hade en del tid till godo. Värre var att grusvägen ut till stora vägen var blockerad av en stor lastbil som inte tänkte flytta på sig på 30 minuter! Att köra genom skogen var helt uteslutet då det inte ens gick att ta sig upp på den vägen pga all snö. Alltså fick jag snällt åka tillbaka till huset för att vänta tills lastbilen flyttat sig... det sabbade min tidsplan totalt! Jag fördrev dock tiden med att busa med hundarna i snön, vilket alltid är uppiggande!
   

Klockan kvart i 9 var jag äntligen i stallet och hade då fyra hästar att motionera innan lunchen kl 12. Det var bara att sätta fart! Jag började med Johi, som uppförde sig ovanligt bra. Med henne tränade jag förvänd galopp och byten, är det inte intressant att min tillridningsponny är mer välutbildad än mina (blivande) tävlingshästar?! :P
 Johi =)

Därefter longerade jag Lola och Solfi, som båda två var ganska vilda efter att inte ha varit ute i hagen sedan i söndags. Lola skrämde nog livet hur byggarbetarna genom att sparka flera meter högt!
  
(Ja, det är faktiskt Solfi till höger och Lola till vänster, trots att Solfi är mer hopphäst och på denna bild travar bättre än dressyr-Lola)

Sist ut blev Emi, som jag faktiskt hann rida en sväng på istället för att longera. Hon börjar faktiskt bli galet fin, även om hon i början känns som en käpphäst att rida på.
 Fina Emi =)

Tro det eller ej, men jag var faktiskt hemma redan kvart över 12! Det var bra kämpat tycker jag ;) På eftermiddagen åkte vi till Angie & Flora, som båda blev longerade. Angie red jag även en sväng på efter en stund. Hon verkar äntligen ha förstått att hon ska gå fram till bettet och böjer inte bara på nacken längre. Eller rusar med huvudet i vädret som hon gjorde förra veckan. Det är inte lätt när det är svårt! Flora är fortfarande svullen i sitt ben, men i alla fall inte halt längre.
  
Kolla in fölis-magen! (syns dock inte supermycket här)    Fina Angie!

Resten av eftermiddagen spenderades på tyskalektionen, som mer börjar bli någon form av rysk-polsk lektion än en tysk, men i alla fall... En hel del missförstånd blir det också, som idag när den thailändska tjejen skulle berätta om hur man firar Buddha i Thailand. Den ryska kvinnan trodde att hon pratade om tjejer (Mädchen) när hon pratade om munkar (Mönche), varpå hon frågar; "Så de dricker mycket och går ut och dansar också?" Hahaha!

Ikväll har jag sedan tittat på Bonde söker fru, ätit kofärgad choklad (!),


pepparkakor (mums!), Moam-kolor (paket nr 3) och druckit OBOY (det bästa av allt!). Dessutom har jag pluggat tyska på nätet och pyntat mitt fönster med julgranskulorna jag också fick av Ylva & Emelie. Har man ingen julgran så... :) 


Nyss fick jag ett samtal som gjorde min kväll ännu bättre - de har tagit bort byggställningen från ridhuset, wihooo!! ÄNTLIGEN kan jag få hoppträna, och ÄNTLIGEN kan jag rida Solfi normalt igen. ÅÅÅH vad glad jag är för det!

Svar till Maria

Nej, det har inte kommit något från Ebba & Alice :( Men Ylva & Emelie skickade nog ännu tidigare, så vi får hoppas att det kommer snart då! Nu blev jag ju nyfiken :P

Rättelse

Skummade igenom några gamla inlägg och hittade det här stycket;

"En liten tabbe gjorde jag dock, när vi kom tillbaka med Lara & Solfi hittade på Lola i Laras box, som var vidöppen åt båda hållen. Det var även Lolas egen boxdörr. Han hade helt enkelt inte stängt den efter sig, varav Lola bestämde sig för att ta en tripp runt i stallet. Till exempel hade hon ätit upp en halv säck morötter, inte lika lyckat kanske... Hästen var i alla fall kvar i stallet när vi kom tillbaka, det är jag glad över :)"

Godmorgon Emelie... det ska för det första stå; "En liten tabbe gjorde han dock...", för det var minsann inte jag som lämnade dörren öppen ;) Dessutom ska det självklart stå att vi "hittade vi Lola i Laras box" inte "hittade på Lola i Laras box". Det blir ju lite knepigt om hon inte fanns där egentligen. Haha, jag ska skärpa mig!


Jag har världens bästa vänner!

Jag fick ett paket på posten idag, vilket ju alltid är kul. Men, det är ännu roligare när det innehåller det här;



Det är ett litet paket för varje dag i december tills den dagen jag åker hem (tyvärr var postgången lite seg, men det gör ju inget). 21 små paket alltså + en massa andra svenska delikatesser som jag verkligen saknar här nere. Till och med pepparkakor! Någon hade verkligen tänkt till och anstängt sig... men vem?




Bästa Ylva och Emelie såklart! Det här var nog den mest uppskattade presenten jag någonsin fått, mest för att det finns så mycket kärlek och omtanke bakom den. Åh, vad jag är glad att jag har er! <3 xxx

Inhandlingsdag

I morse tog jag med mig Ruslan (en av ryssarna, den av dem som fortf är kvar) till stallet för att rida. Han red Lola och Lara medan jag red Emi och Solfi. Säga vad man vill om ryssar och varför de är här, men killen kan verkligen rida! Han är den första jag sett som rider Lola bättre än Anicia och han fick till och med Lara att röra sig riktigt trevligt. I'm impressed! Det gjorde mig gott att se lite bra ridning också, jag blev mer motiverad och red bättre själv också. Så, hellre två hästar kvalitativt än fyra kvantitativt. Med andra ord får han gärna följa med mig igen, även om kommunikationen mellan oss är minst sagt sådär... :P

En liten tabbe gjorde han dock, när vi kom tillbaka med Lara & Solfi hittade vi Lola i Laras box, som var vidöppen åt båda hållen. Det var även Lolas egen boxdörr. Han hade helt enkelt inte stängt den efter sig, varav Lola bestämde sig för att ta en tripp runt i stallet. Till exempel hade hon ätit upp en halv säck morötter, inte lika lyckat kanske... Hästen var i alla fall kvar i stallet när vi kom tillbaka, det är jag glad över :)

Efter lunch longerade och red jag Angie, som äntligen idag förstod att hon ska gå för skänkeln fram till handen. Duktig flicka! Imorgon ska jag prova att hoppa henne uppsuttet. Woho! Flora ska longeras imorgon för att se om hon fortfarande är halt. Svullnaden har gått ner väsentligt i alla fall.

Imorgon har jag även Johi att rida, plus att jag ska hjälpa Kerstin att hoppa. Tur att det inte är så kallt längre! :P Tänkte försöka klippa Emi också imorgon, men det kanske får vänta ytterliggare ett par dagar..

Resten av dagen idag spenderade vi åt inhandling av häst- och ridutrustning! Först åkte vi till en affär i Eggenfelden, som visade sig vara svindyr och inte heller hade något vidare sortiment. Vi handlade i alla fall ett par schabrak och ett par nya inspänningstyglar till Angie där. Ska bli skönt med ett par ordentliga istället för mina hemmagjorda (tyglar ihopbundna med en halsförlängare), som visserligen fungerade ganska bra men som också var ganska knepiga att ändra längden på. Efter affären i Eggenfelden åkte vi till Galoppade i Neuötting där jag varit en gång tidigare. Det är en liten mysig butik med hyfsat sortiment, och här köpte jag ett par nya handskar (Kieffer i läder, I like!). Dock fick vi inte tag i allt vi ville ha, såsom nya täcken till Angie och Solfi, ridbyxor och vinterjackor. Därför ägnade vi sedan ett antal timmar åt att leta igenom ett gäng hästkataloger à la Hööks, och det slutade till sist med att vi beställde grejor för flera tusen... Tur att mina grejor inte var de dyraste! :P Jag lyckades till och med fynda lite, två par ridbyxor för 40 euro! Det är inte illa :P Hoppas bara de passar, men för det priset får man inte vara kräsen ;) Beställde även en vinterjacka och ett par Roeckl-vinterhandskar.

Idag har det förresten kännts som vår här, det har varit upp till fem plusgrader och snön smälter i en rasande fart. Vädret här är ganska intressant trots allt, i november var det alltifrån 14 minus till 20 plus! Det känns som att jag redan känt på alla årstiderna... intressant när jag bara varit här i två och en halv månad.

Nej, nu kallar sängen! Godnatt=)

Simning & julmarknad

Igår tog Kerstin och jag tag i det vi försökt göra ett tag nu - vi åkte och simmade! Bassängen var bara 25 meter lång och i den ena änden var det en enorm badleksak i vägen, så vi simmade fram och tillbaka på sådär 15-20 meter. Men, efter minst 20 vändor fram och tillbaka fick vi trots allt nästan ihop en kilometers simning och det kändes faktiskt rätt ordentligt i benen efteråt. Jag väntade mig en ordentligt träningsvärk idag, men det känns faktiskt helt okej.

Eftersom det var S:t Nicolaus afton igår bjöds det på varm choklad och mängder av kakor inne hos M & A när de kom hem från stallet. Även Kerstin och två kompisar till henne var med, eftersom vi bestämt oss för att åka på julmarknad på kvällen. Denna julmarknad var väldigt speciell eftersom den var mitt inne i en skog. En mängd ljus i träden och i lyktor på marken lös upp stigarna mellan stånden, och skapade en riktigt mysig julstämning. Som vanligt fanns det massor av gott att äta och dricka, t.ex. passade Kerstin & jag på att äta majskolvar med örtsmör och salt - MUMS! Jag fick också handlat ytterliggare ett par julklappar - en till mamma, en till farmor & farfar och en till Trixie. Så nu kan jag bocka av dem också på listan ;) Men, fortfarande ett gäng kvar. Jag har två veckor på mig!

Precis, TVÅ VECKOR! Så kort tid är det tills jag sätter mig på planet i München på väg hem mot älskade Sverige! Då har jag varit här i tre hela månader, vilket är en fjärdedel av tiden om jag stannar ett år som planerat. Det är ju helt sjukt.

Nu ska jag titta färdigt på dagens avsnitt av Ung och bortskämd. Riktigt underhållande, faktiskt. ;)

Tack för tipset med Emi, Moa! =)

Hoppning och julklappsshopping

Igår påbörjade jag årets julklappsinhandling! Det var riktigt mysigt att traska runt i Mühldorfs centrum i mörkret med bara gatu- och butiksbelysningen som vägledning. Jag fick handlat en hel del presenter, följande är nu klara;
Farmor
Mormor
Nette
Kristin
Ylva
Emelie
Sandra

Jag har även bestämt vad jag ska köpa till brossan, Evelina och Johanna. Och kanske till pappa. Meeeen, det är ju ett helt gäng kvar ändå. Och imorgon är allt stängt. Får väl försöka pallra mig iväg en dag i nästa vecka :)

I morse hoppade jag Johi, Solfi och Emi. Johi som väl egentligen är den som har minst rutin och minst utbildning, gjorde helt klart bäst ifrån sig. Hon är mycket lydig och välbalanserad, och hoppar väl och lagom stort. Fin ponny :) Solfi är även han ganska fin innan hinderna, men efter hinderna tycktes all lydnad ha försvunnit idag. En gång blev han så arg för att jag försökte stanna honom mot väggen att han istället flög iväg upp i luften i världens bocksprång. Till och med Alfred reagerade med ett; "hooooooww, SOLFI!!" I slutet fick jag dock göra en egen övning, som både lugnade ner honom och fick honom att hoppa upp sig. Det enda jag gjorde var att hoppa ett hinder på en liten volt. Ibland ska man helt enkelt inte göra det så svårt...
Emi däremot är ett kapitel för sig. Hon börjar bli jättefin på marken, men hon är långt ifrån så stadig som hon behöver vara för att jag ska orka hålla henne kvar där även i hoppningen. Därför faller hon extremt snabb tillbaka i den stil A har hoppat henne i princip hela hennes tidigare liv, vilket innebär att hon släpper bakbenen, sänker ryggen och höjer huvudet tre-fyra språng innan hindret. Alltså blir sprången flacka och hon går inte att påverka alls efter hindret. Vad ska jag göra? Är det någon som har tips på övningar? I need help! (ja, en tränare hade ju inte varit fel....)


Försovning, tömkörning, löshoppning och halt häst

Ledsen för de senaste dagarnas mindre flitiga uppdatering, jag har helt enkelt haft tankarna på annat håll. Min fina Tess finns inte mer och även om det har gått ett par dagar nu och det inte finns någonting jag kan göra åt det, så gör det ändå mig ledsen och distraherad.

Det har dock hänt en del annat också de senaste dagarna;

- Eftersom de fortfarande håller på att jobbar i/på ridhuset vissa dagar och andra inte, så har jag de senaste dagarna farit fram och tillbaka till Ampfing mer eller mindre dygnet runt. Har ridit alltifrån halv sex på morgonen till åtta på kvällen.

- Flora är halt. Vi hittade henne i tisdags med ett megasvullet framknä som hon var ganska halt på. Det var ännu mer svullet idag trots att vi kletade in det med kyllera igår kväll. Hoppas det inte är något allvarligt :(

- Igår kollade vi tänderna på Angie & Flora. Jag hade rätt om båda två, Angie hade skarpa kanter och Flora vargtänder i överkäken på båda sidorna. Hippologkunskaperna kommer till nytta ibland ;) Veterinären är verkligen sjukt duktig, raspade båda två utan att ge lugnande, och de uppförde sig helt exemplariskt ändå. Han drog till och med ut en av Floras vargtänder! Eftersom hon är dräktig vill vi inte sedera henne, så den andra vargtanden (som satt hårdare) får sitta kvar tills vidare. Hon är inte särskilt besvärad av den iaf :)

- Angie löshoppade för andra gången i tisdags. Hon är JÄTTEduktig! Modig, försiktig, reaktionssnabb. Och hon hoppar faktiskt ganska bra :) Har bara hoppat med ett hinder än så länge, men det var ändå 70-80 cm sista två sprången, och hon klippte av det som ingenting. MIIIIN blivande tävlingshäst :D

- I morse lyckades jag försova mig från halv sju till tjugo i åtta. Dessutom lyckades jag glömma att jag hade tyskalektion i eftermiddags, så jag skyndade mig inte direkt heller. Klockan 1 kom jag på det, och då hade jag tre hästar kvar och lektionen börjar 16.45. Jag fick skynda mig lite, men det gick. Duscha fick jag dock göra efteråt.

- För att hinna iväg lite tidigare till tyskalektionen valde jag att tömköra Lola istället för att rida henne. Det tog dock lika lång tid, hon var lite trögstartad. Men sen rörde hon sig jävlar i det! Fick till några steg i passage också :)

Nej, nu blir det lite Skype och sen sängen. Godnatt!

Hunden är människans bästa vän

Det är verkligen sant, för det känns som om det var min bästa vän som dog igår. Jag har inte gråtit såhär mycket sen vi tog bort Goldie, och det är mer än 3 år sedan nu...

Vila i frid, mina älskade hundar! <3 <3 <3

xxx