ledsen

Ja, jag är faktiskt ledsen. Jävligt ledsen. Varför kan saker och ting inte gå MIN väg för en gångs skull?!!

Kolla in det här, haha =)

http://www.youtube.com/watch?v=kpit_O4u698&NR=1

Otur

Varför kan jag inte ha lite flyt för en gångs skull?!!? Naomi inte dräktig, ett försök till, sen får det fan va så. Vill ju inte ha föl i slutet av juni... hade varit så jävla perfekt om hon tagit sig nu, då hade fölet kommit lagom till min hippologexamen i maj nästa år, och vi hade hunnit betäcka henne igen då. Nästa säsong är ju redan förstörd nu, och alla pengar redan utlagda.. var fan fick jag idén att ta föl ifrån?!?! Faan...

Ska iaf få rida en av Peters hästar nu i eftermiddag, ska bli kul =) Jobbar i hoppstallet idag, mkt roligare än att vara i Stora Hingst.

Avbockad!

Idag har jag lyckats med bedriften att flyga av TVÅ gånger. Det är vad jag normalt ramlar av på två ÅR, och så lyckas jag med det under typ en timme.. Aja, jag slog mig inte det minsta i alla fall, landade på fötterna båda gångerna. Första avkastningen stod Molle för, jag ska hoppa honom lite åt Trixie nu, och det var ganska länge sen han hoppade sist. I början skötte han sig utmärkt, skakade bara lite på huvudet för han tyckte det var kul. Nån gång skuttade han till lite extra, men det var absolut inga svårigheter att sitta kvar. Sen hade vi hoppat en linje där han fick det lite trångt, och plötsligt fick han för sig att tvärnita, dra ner huvudet och typ hoppa med bakdelen. Jag, som satt och småskrattade åt kråksprånget han just gjort över hindret, var minsann inte beredd, och flög som en vante. Haha, det gick bra i alla fall!  Upp igen, och sen fick han minsann inte chansen att bocka mer ;-) Efteråt sa jag till Trixie att; "Haha, han är faktiskt den första hästen i stallet förutom Naomi som lyckats få mig ur sadeln! Varken Lady, Lukas, La Vesta, Tom, Tickan, Dickens eller Luring har gjort det..." Jo, det skulle jag minsann inte sagt...

En stund senare skulle jag rida ut La Vesta, som står i sjukhage hela dagarna och inte får göra annat än att skritta och därför är ganska toppad. De senaste dagarna har jag haft gramantyglar på henne som livlina, hon har nämligen blivit väldigt bockig och busig av bristen på frihet. Och fastän hon har brallat ganska rejält, gjort fenomenala femöringsvändningar och kastat och stegrat sig för ingenting de sista dagarna, har jag minsann inte varit i närheten av att ramla av. Men idag, när La Vesta tvärvände eftersom två hästar bakom henne började bråka, var jag plötsligt inte kvar i sadeln längre. Förstår inte riktigt hur det gick till, jag landade på fötterna bredvid hästen med båda händerna runt tyglarna, utan att riktigt förstå vad som hänt. Aja, det var andra avramlingen den dagen, snyggt ;-) Jag ska bjuda på tårta på lördag efter jobbet, be there ;-)

Annars har jag varit igång precis hela dagen, förutom sovmorgonen till elva ;-). Har hållt hoppträning för Kajsa, som sagt ridit Molle & La Vesta, longerat Mein som gjort stora framsteg, friserat Naomi och promenerat en runda med henne, och så har jag till och med hunnit sola en stund. Bränt mig har jag också gjort.

Imorgon tänkte jag försöka komma iväg till Evelina efter jobbet. Mein ska få två välförtjänta vilodagar, och då har jag bara La Vesta imorgon. Slutar dessutom redan halv 4. Nice=)

Dags att sova nu.. Tänkte avsluta med texten till Kristinia DeBarges fantastiska låt Goodbye.

Killar är fan skumma, eller hur Johanna?! Detta måste vara vår låt ;-)



Am I supposed to put my life on hold
because you don't know how to act
and you don't know where your life is going
Am I supposed to be torn apart, broken hearted, in a corner crying?
Pardon me if I don't show it
I don't care if I never see you again
I'll be alright
Take this final piece of advice and get yourself together,
but either way baby, I'm gone

chorus:
I'm so over it, I've been there and back
Changed all my numbers and just in case you're wondering
I got that new
I'm a single girl swag
Got me with my girls and we're singin' it...... Sing!
na na na na hey, na na na na hey
hey hey hey
goodbye
na na na na hey, na na na na hey,
hey hey hey
goodbye

Cut my hair 'cuz it reminded me of you
I know you like the long 'do,
had to switch my attitude up
Thinkin' of changing up how I ride, No more
on the passenger side
too bad you miss out on the way that I drive it
I don't care if I never see you again
I'll be alright
Take this final piece of advice and get yourself together,
but either way baby, I'm gone

Chorus:
I'm so over it, I've been there and back
Changed all my numbers and just in case you're wondering
I got that new
I'm a single girl swag
Got me with my girls and we're singin' it...sing!
na na na na, na na na na
hey hey hey
goodbye
na na na na hey, na na na na hey,
hey hey hey
goodbye

Sliten

Jobb hela helgen, och igår också. Var i Färs och Frosta (seminstallet) för första gången igår, började redan kl 6 eftersom det var semindag. Lite jobbigt att gå upp kvart i fem kanske, men väldigt skönt att sluta kl 3 =). Tyvärr hann jag dock inte vara i FoF så länge, eftersom Ida-Maria behövde hjälp i stostallet. Men det var kul det också, vi var mest på betena och kollade hästarna, och jag hade väldigt trevligt.

Man tycker ju att jag borde varit trött igår också, eftersom jag bara sov typ 5 timmar mellan sön och mån. Men nejdå, jag var pigg som sjutton och gjorde allt möjligt. Longerade Mein med assistans av Kristin, skrittade La Vesta och pysslade en stund med Naomi. Mockade dessutom ut mina boxar, rengjorde och fyllde på alla vattenbaljor och fixade hö till hästarna. Efter det blev det en snabb dusch, och sedan tog jag tåget in till Lund. Hade en trevlig natt där, kom hem vid lunch idag, och nu plötsligt kom tröttheten. Har ändå ridit Limbus och La Vesta och longerat Mein idag. Måste ut där en gång till för att fylla på vatten och fodra lite bara. Sen jävlar ska jag sova. Är så sjukt trött...!

Imorgon ska jag rida La Vesta och jobba lite med Main, och framåt kvällen köra hem till Evelina för att umgås och rida ut en sväng.

På torsdag börjar jobbet igen, 9 dagar i sträck, fyyy! Men det är bara att kämpa på.

Fredag är det midsommar, ska till Kristin & Johan. Ska bli väldigt trevligt hoppas jag, men det blir en vit kväll för min del - jobb dagen efter.

Lite låttips - årets sommarplågor kanske?;
Falling Down - Space Cowboys
Rap Das Armas (Parapapapa) - Cidinho & Doca
Goodbye - Kristinia deBarge
Waking up in Vegas - Katy Perry

Ny häst!

Al a Mein, f. 01, e. Montgomery - Ganesco - Landru xx - Hurricane xx
kommer imorgon! =)

Idag ska jag skritta La Vesta, sen framåt kvällen är det dags för studenter, jag ska till Lotten & Anni =).

Annars... händer det inte mycket. Brossan hjälpte mig att omformatera datorn igår, så nu är den faktiskt ganska snabb. Skönt ska jag säga! I helgen ska jag jobba, 7-4 båda dagarna. Känns faktiskt bara skönt att ha nåt att göra! Man blir så förbannat seg av att bara gå hemma... man kanske ska se till att få jobba några veckor till?! Tjänar ju bra iaf...

Nä, vet faktiskt inte vad jag ska skriva mer nu.

Saknar Johanna! <3

over and out

Löshoppning

Idag har jag gjort en hel del faktiskt. I morse var jag och red Limbus, en valack -00 e Lavirco - Maraton. Han ska sättas igång, men blir säkert väldigt trevlig! Sen var det dags för veterinärbesök med La Vesta. Hon var i stort sett ohalt på volten också idag, men reagerade lite på lågt böjprov på vf, så hon blev behandlad där. Har troligtvis blivit en inflammation efter vrickningen på tävlingen. Så, vila nu och återbesök om två veckor...

Ikväll har vi löshoppat några hästar här hemma. Tom och Calle har gjort det några gånger förut, Calle har kanske ingen exemplarisk teknik, men han hoppar hinder lika höga som sig själv ändå. Och så sparkas och bockas det lite också. För er som inte vet så är Calle vår maskot, en shettis alltså =) Tom gjorde också riktigt bra ifrån sig idag.
Luring, Jeanettes fd travare, fick också hoppa idag - shit så glad hon blev! 20 (21?) år gammal och ändå så fräsh. Det är härligt att se! Men, bäst av alla var ändå Kristins nya pålle Hot Shot. Det är verkligen synd att han inte gått treårstestet, för han hade lätt hoppat 9-9 om han hoppat som idag. Där fanns liksom ingenting att klaga på. Taxeringen var utmärkt, sprången var elastiska, spänstiga, runda. Bentekniken riktigt bra, ffa bak, och hans ryggverkan går inte heller att klaga på. Dessutom är han lugn och sansad, men ändå energisk och med god bjudning. Kul att se, grattis till kapet, Kristin! =)

Ledig torsdag och fredag också, hitta på nåt? =)


FLYINGE

Är jag seriöst någon gång någon annanstans? Denna veckan har jag varit där 9 timmar om dagen måndag till fredag, och idag från halv 9 till nyss typ. Fast i helgen är det frivilligt, kurs med Unga Uppfödare.

Vet ni förresten vad jag lyckades med i morse? Försova mig så in i helvete... Skulle upp 07.00 för att köra 07.45. Vaknade 07.55!!!!!!! Panik! Kom till Flyinge en kvart för sent, och Mia (hippologlärare) öppnar för mig och utbrister; "Så är det DU som är sen" haha ojdå.. =)

Annars har vi haft en rolig dag med lite teori, visning av häst vid hand och exteriörbedömning. Kul att de bjudit in så duktiga människor! Imorgon blir det löshoppning, ska bland annat hoppa min favorit Stargentan =)

Nej, nu ska jag nog gå och duscha och sen åka en sväng till Bosjökloster och fira nationaldagen ;-)

Hejsvej!

Förresten, tack för namnförslaget =) Men, vad betyder Thatch, egentligen? S:

Det känns som om livet har börjat

Man jobbar och sliter, och är dödstrött när man väl kommer hem. Är det såhär livet ska bli sen? Att man bara lever för jobbet, för mycket mer än så orkar man inte? Tur att jag faktiskt trivs väldigt bra och har roligt på jobbet, annars hade man ju inte orkat. Men om man inte gör det då? Vad är meningen då? Nej, jag vill verkligen ha ett eget företag, där jag kan bestämma över mina egna och tider coh där det jag gör verkligen är utvecklande.

Igår jobbade jag 8.30 - 17.30, gjorde ingenting när jag kom hem mer än gick och la mig, haha. Idag började jag istället 6.30 och slutade 15.30, och sen har jag ridit Didde. Imorgon ska jag kolla på en ny pålle, får se om det är något i min smak=)

Naomi blev förhoppningsvis seminerad igår, får veta imorgon om det gått vägen. HOPPAS HOPPAS HOPPAS!
Now or Never x Coelenhages Prins Thatch, vad ska den heta? ;-)

På torsdag ska jag tillbaka till Sunds - ett helt år sen sist!! Ska på Anna och Malins studenter och förhoppningsvis ut på Strandbaden sen. Nice =)

Dags att hoppa i duschen..!