skit

Nu tänker jag skriva av mig lite, om ni inte orkar läsa allt mitt klagomål så sluta här för mycket annat lär det inte bli i detta inlägg.

Jag orkar verkligen inte detta. Jag orkar inte gå upp klockan fem på morgonen och komma hem halv sju på kvällen och fortfarande ha mina egna hästar kvar att ta hand om då. Framförallt så orkar jag fan inte plugga eller lära mig dressyrprogram eller planera morgondagen som jag borde göra då. Typ nu skulle jag behöva sova. Och då har jag precis kommit in från stallet där mamma fick hjälpa mig att mocka eftersom jag fullkomligt bröt ihop när jag kom hem... Plus att jag varken ridit eller promenerat med Naomi. Och nu måste jag duscha, äta kvällsmat, lära mig dressyrprogrammet inför morgondagens examen, tvätta mina vita ridbyxor, uppfinna (!) resterande kläder att ha på mig imorgon, kvällsfodra hästarna, leta upp mina vita handskar, hårnätet, en annan hjälm osv osv...

Jag orkar inte med att mina hästar ska vara halta BÅDA TVÅ. Visst. det var längesen mina hästar var skadade, under nästan ett och ett halvt år var de helt skadefria. Sen fick La Vesta sin luftvägsinfektion, när hon precis kommit igång och nollat första tävlingen. Visst, ingen fara, då hade jag ju ordentligt med tid att rida Naomi istället. Sen skadade hon sig och pga okunniga SÅ KALLADE veterinärer är hon nu obrukbar för en väldigt lång tid framöver och måste stå i sjukhage, stackarn. I samma veva kunde jag sätta igång La Vesta, och eftersom jag ändå funderat på att betäcka Naomi kändes det trots allt inte så hopplöst. Så hann La Vesta gå en tävling igen, sen hände detta i lördags. Va faan?!

Jag orkar inte bli motarbetad mer. Jag känner mig så jävla dålig på Flyinge, det har jag gjort ända sen ridningen började. En period kändes det lite bättre, men nu går det bara dåligt igen. Eller, dressyren känns okej, men det är ju för jävligt när hoppningen som är MIN gren och som Amarilli är lättast i, går hur kass som helst. Jag ser inte avstånden i tid, tar fel beslut och agerar inte som jag borde.. va fan, piska på halsen som en jävla ponnyunge?! vad tänkte jag på liksom? Det är mitt problem i hoppningen, jag planerar hur jag ska rida, rider - och gör inte alls som jag planerat för jag tänker inte. Det funkar att bara rida så på La Vesta, för hon kan mig och jag henne, men Amarilli följer inte mig som jag vill då. Jag kan ju fan inte ens göra ett ordentligt galoppombyte...

Jag orkar inte gå ut i stallet och fodra.

Jag orkar inte gå ner och lägga ridbyxorna i tvätten.

Jag orkar inte hämta hårnätet, handskarna och kläderna.

Jag orkar inte göra dressyrexamen imorgon.

Jag orkar inte gå upp kl 5 för att ha stalltjänst.

Det enda jag vill är att hippologen ska vara över så att jag kan flytta utomlands och verkligen UTVECKLAS, så att jag kan känna mig duktig igen. Och så vill jag att mina hästar ska bli friska igen!!!


Hingstval

Jag har ett problem som ni måste hjälpa mig med. Naomi ska betäckas i år, och jag måste bestämma vilken hingst jag vill använda. Eftersom Naomi är ganska stor (över 1,48) och jag vill ha en avkomma som håller ponnymåttet, får hingsten inte vara för stor. Efter diverse gallringar återstår nu följande tre hingstar;

VALDO f. -01, 145 cm, e. Vermont (1,47m), u. Dornika, ue. Derano Gold (1,44m).
Exteriör 41 resp 40 på kvalitén resp. bruksprovet.
Gångarter 8,3
Hoppning 9,0
Läs mer på www.valdo.se

VERONAS GERSWIN f. -98, 142 cm, e. Vita Novas Golden Boris (1,45m), u. Triantas Nathalie, ue. Valentino (1,50m).
Exteriör 40 p
Gångarter 8,2 resp. 7,6 (kvalitét/bruksprov)
Hoppning 7,9 resp. 8,7
Läs mer på http://hstrial-marksridcentrum.homestead.com/Gerswin.html

COELENHAGES PRINS THATCH f. -03, 134 cm, e. Coelenhages Let's be the best (1,52m), u. Coelenhages Lady Primeur (1,45m), ue. Isjellvliedts Primeur (1,27m)
Exteriör 40 p
Gångarter 7,8
Hoppning 9,0
Läs mer på http://www.stallphem.se/pres.php?id=3&status=1



Hjälp mig! =)

tävling

I morse;
Tog in La Vesta från hagen och upptäckte att hon blivit sparkad under den lilla halvtimmen hon varit ute. Ett jack vid hasen på insidan av hb, går det att tävla på?! Hon var inte ett dugg öm i alla fall och såret var inte så djupt, så vi lastade och åkte iväg.

Framhoppningen och första klassen förflöt riktigt bra, hon lyssnade riktigt bra både fram och tillbaka NÄSTAN hela banan. Fick till alla linjer utom en, där La Vesta la sig på gasen och jag på bromsen = ingen bra kombination. Tog om andra hindret och sen hoppade hon super resten =)

Inför andra klassen kändes hon ännu finare, väntade jättebra och hoppade kanon. Så plötsligt hände det. Red an oxern på c:a 1,15, la henne medvetet lite nära för att hon skulle ta i lite. Hon hoppade, slog i frambommen med framhovarna så att den föll, landade - och blev jättehalt. "Det är säkert bara ett nervslag, vi skrittar lite" sa vi, men när hältan inte släppt på över 10 min så gav vi upp. Bara att åka hem igen... =( varför?! jag ville verkligen rida den där klassen, den hade passat henne jättebra... suck...


bättring, jajamensan

jag måste bättra mig på det här med att blogga. tiden bara rinner iväg från mig, jag har verkligen inte tid att göra allting jag skulle vilja göra.

La Vesta gjorde sin debut i 1,10 i Eslöv igår. Efter en mer eller mindre katastrofal 1m, där La Vesta bestämde mer än mig, beslöt jag mig för att i 1,10n strunta i om bromsen fungerade eller inte, och bara rida FRAMÅT. Det gick betydligt bättre, men blev lite väl mycket in i kombinationen där vi typ landade bredvid b-hindret. På andra försöket hade min kära häst insett att hon kanske skulle lyssna på matte även när hon tog förhållningar, och avslutade därmed riktigt bra på de tre sista hinderna. =) På det igen på lördag!

Idag är det stalltjänst = dödstrött. Ska börja tidigare än de andra så att jag kan komma hem nån gång. Ska ju rida ut med Sabina idag :)

sliten

, trots att jag varit ledig i tre dagar. Undrar vad det kan bero på ;-)

Det har varit SÅ skönt att vara ledig, jag har nästan varit sysslolös stundtals. Har haft jouren i fårstallet, en hel del lamm har det blivit, 50 av knappt 200 är nu födda. Det är alltid lika roligt att hjälpa ett litet lamm att ta sina första steg ut i världen, det är en känsla som aldrig tappar sin styrka.

I fredags var det grillfest på Fredhem. Tjugo tjejer + Olof, en intressant kombination som också utnyttjades mer och mer desto längre kvällen led. Vi tjejer fick i alla fall svar på en del saker vi undrat ett tag... ;-) stackars Olof..
I övrigt kretsade en stor del av festen kring ett gammalt foto på en viss P som på den tiden hade en omåttligt ful frisyr. Så kom Johanna med den fina kommentaren att "Nu är han i alla fall kort och gråhårig!". Som om det skulle vara något positivt ;-) Framåt tolvtiden drog en del vidare till Slagt medan andra, däribland jag, drog sig hemåt för att sova. Väldigt skönt att vara utvilad i lördags morse måste jag säga.

Lördagskvällen bjöd på påskmiddag hos farmor & farfar och en god vinare till det =) Hade planer på jägers men det blev inte så..

Gårdagen slutade med bio - Män som hatar kvinnor, en riktigt bra men väldigt hemsk film, och trevligt sällskap. =)

Sommarnatt

är vad Sandra och jag sitter och lyssnar på just nu uppe i skolans datorsal. Jag letade upp lite gamla sommarskivor häromdagen, haha =) Så numera kör jag bil i solbrillor och stereon på högsta volym! Nice=) Snart ska vi gå till restaurangen och äta lite sallad och bröd innan lunchstalltjänsten börjar halv 12. Efter det är det snabbt hem som gäller, för kl 2 ska jag vara hos veterinären med Naomi. Är lite nervös för det faktiskt, har ingen aning om vad felet är.

Helgen kommer bli lugn, kaaanske blir utgång på fredag, Skabersjö på lördag och middag hos farmor & farfar på kvällen. Men ingenting alls bestämt än, får se om det dyker upp några alternativ. Ska bli otroligt skönt med några lediga dagar i alla fall.

Checka in G-punktens lista på "Du vet när du varit för länge på Flyinge när du...", på  ylva87.blogg.se, antoniawrede.blogg.se eller ericalundqvist.blogg.se =) Riktigt bra, stämmer verkligen...!

Dags för lunch.


"Ge mig allt du vill, och allt du kan,
sommartider, hej, hej, sommartider
läppar mot läppar, två hjärtan i brand,
som ger sommartider, till varann"

Flitiga flickor

Gårdagen började med sedvanlig stalltjänst som följdes av en lektion med grupparbete om islandshästar för min del. Uppgiften gick ut på att komma på så många fördomar som möjligt om den gren man fått, vi kom på en del, om man säger så. Sedan ska vi prata med kunniga människor som då mer eller mindre ska döda våra fördomar.
Efter det hade vi några lugna timmar innan det var dags för hopplektion för Ankan. Eftersom det var så fantastiskt fint väder ute bar vi ut hinderna till Melonbanan och red där istället. Träningen gick väl sådär, men det är alltid så förbannat kul att hoppa ändå! =) Efter träningen stannade jag hos Johanna och hjälpte henne när hon hoppade Hugo. Fin häst, duktig matte! Sen bestämde vi oss för att JOGGA tillbaka till Flyinge för att sköta av våra hästar. Härligt som fan att springa i det fina vädret! Klockan åtta var det dags för kårmöte, glatt och skojigt som vanligt. Vi är nog Sveriges minsta och mest oseriösa kår ;-)

Idag blev det äntligen sovmorgon för min del, till kvart i åtta till och med!! Stackars Johanna var uppe tidigt som vanligt och hade inte sovit en blund eftersom jag pratat i sömne hela natten, sorry gumman! :(
Sen var vi i alla fall väldigt flitiga, red först Amarilli & Dubra, sen hade vi tömkörningslektion med Jurist resp. OnOff, därefter red jag Romario och Johanna Stafette på en mysig tur i solskenet. När jag sen kom hem (REDAN KL 2!!) red jag La Vesta och Naomi också, och höll på i stallet till klockan var sju. I linne, hela tiden, så jävla skönt!

Och nu sitter jag här, blir en väldigt lugn kväll för min del.. nice =)

Vårkänslor

Jag ÄLSKAR verkligen våren. Det finns nog ingenting annat som gör mig så glad, det verkligen spritter i hela kroppen på mig. Skulle kunna skrika ut av ren glädje över att vintern är över, sommaren är på ingång och allting går som på räls.

Jag har stalltjänst och ridning denna veckan, så egentligen är jag så trött att jag knappt orkar stå på benen. Men det måste jag ju, så det är bara att kämpa på. Kom nyss in från stallet, har varit igång konstant sen kl 5 i morse, bortsett från en timme i bilen fram och tillbaka till Flyinge då. Kondis får man i alla fall. Nu återstår att duscha, äta, fixa mat till imorgon och sen sova nån gång efter det.

En kort resumé från dagarna som gått;

I måndags hade vi programridning för Bosse (Jenå). Amarilli var jättefin ända tills det väl var dags att rida programmet. Då blev Courage rädd för något där ute och smällde ett ben rakt in i väggen. Följden blev att Amarilli blev skiträdd och spände sig igenom hela programmet. Det hade inte blivit någon godkänd examen av det inte. Hm, tacka vet jag hoppning.

TIsdagen blev däremot mycket mer i min smak, banhoppning för Peter (Eriksson). Det gick verkligen SÅ bra, Madde, Johanna & jag glänste riktigt ordentligt. Peter sa att vi var den grupp som klarat övningen helt klart bäst, och att det berodde på att vi hade pli på våra hästar och var fokuserade på uppgiften. Dessutom berömde han oss för att göra rätt saker vid rätt tillfällen. Till mig sa han att han tyckte att jag red Amarilli på ett väldigt lagom sätt och löste alla situationer utmärkt! =) SJÄLVFÖRTROENDEKICK!
När jag kom hem från träningen den dagen var jag extremt inspirerad och hoppade därför en sväng på La Vesta också. Hon hoppade verkligen upp sig, superfin!

Idag var det dressyr för Mette, och tydligen skulle vi byta hästar idag =). Jag fick rida Johannas Dubra, som red Maddes OnOff. Madde red Helenes Courage och Helene fick min gangster-Amarilli. Dubra var verkligen en jättefin häst, jag hittade knapparna ganska snabbt och sen flöt det bara på jättebra resten av passet. Idag kände jag verkligen hur mycket jag lärt mig i Flyinge. NÖJD! =)

La Vesta fick en galopprunda i skogen idag, så jävla härligt att galoppera i full fart i det här vädret. "Galopprundan" i helgen, tror jag, sjukt längesen jag red ända dit. 

Happyhappyhappy =)