Evelina 25 år

Idag fyller min enda och bästa syster 25 år! Om det vore jag som fyllt år hade storasyster dedikerat något i stil med en låt till mig, men eftersom jag inte är förmögen till sådant så blir det istället ett blogginlägg. Tyvärr hade jag inte tillgång till de allra roligaste bilderna jag har på oss eftersom de ligger på en dator där hemma, men lite har jag lyckats knåpa ihop ändå. 


Världens bästa syster...



...är alltid den snyggaste tjejen på festen, utan konkurrens,




även om det råkar vara en maskerad!




...råkar också vara en väldigt bra vän, som alltid ställer upp.




...älskar sina hästar




och är en väldigt duktig ryttare,




om än lite galen!


 

...är en höjdare på Team Chasing!




...sjunger fantastiskt och är väldigt musikalisk.




...är helt enkelt världens bästa syster!

Grattis på födelsedagen!


En lång dag på jobbet

Jag lovade ju igår ett inlägg om en presentation av mina födelsedagspreseter, men så fick jag en fråga av min kära syster; "Ska du verkligen visa aaalla presenterna du fick?". Ehm, kanske inte. Jag har inte riktigt bestämt mig om det än, och därför får inlägget vänta lite. ;) Vill ju också lägga upp några bilder och därför måste jag fota lite först också.

Idag har det varit en lång dag på jobbet, något som passar mig alldeles utmärkt. Det är ingen som tvingar mig att jobba så länge, men det är ju så himla kul att rida och longera lite extra! ;) Först i morse tittade Natascha, Eva och jag på en treåring som skadade sig i boxen i lördags. Det såg bättre ut idag i alla fall och vi har fått besked om att ingenting är brutet (röntgenbilder togs i lördags). Efter det började jag rida, medan Eva satte igång att lastträna några hästar som snart ska börja tävla. Hon förvarnade mig redan då på att jag kanske skulle behöva rida några hästar åt henne också, eftersom en av hästarna hon skulle lasta inte brukade vara så pigg på det. När jag ridit 4 hästar hade den mycket riktigt inte gått in än. Då gick jag dit för att hjälpa till. 1 timme senare gick det, då hade Eva hållt på i totalt 3 med den.. ^^ Imorgon försöker vi igen!

Eftersom Eva inte hann rida något alls fick jag tre extra fyraåringar och så många treåringar jag hann med. Klockan sju hade jag hunnit med sex hästar till och bestämde mig för att gå hem. Då ringde veterinären... Han ville kolla på treåringen och på några av Y:s hästar som inte gått så bra på tävlingen i helgen. Vad gäller treåringen trodde han att det var griffelbenet trots allt (som jag sagt hela tiden), men att hon bara fått ett ordentligt slag eftersom det inte var brutet. Det kommer troligtvis att bildas ett överben på det, så det återstår att se hur det kommer påverka hennes framtid. Bättre det än en kraftig senskada, trots allt. När vi tittat på några hästar till dök även vår svenska fysioterapeut Fanny och hennes dotter upp, och så småningom även chefen. Efter att ha pratat lite svenska beslöt jag mig för att gå hem, så där halv 9 på kvällen. Det blir inte alltid som man planerat ;)

Nu väntar sängen, min kropp är trööööött. Vi hörs imorgon! :)

Top Model E & Naomi

Inhandlade grejor

När jag var hemma på semester hann jag handla på mig väldigt mycket grejor. Bland annat en ny dator, som jag just nu sitter vid. Min gamla fick vi skicka in på reparation och att åka ner hit utan dator var inget alternativ för mig. Tyvärr är inte den här datorn så himla bra... Den hänger sig stup i kvarten och det har redan stått "Svarar inte" på olika program minst 30 gånger sen jag började använda den i fredags kväll. Det värsta är att jag inte kan använda filerna från min externa hårddisk. Det går varken att kopiera filer från hårddisken till datorn eller att t.ex. titta på bilderna som ligger på den. Det innebär att ALLT från min gamla dator är oanvändbart, plus alla bilder jag tog när jag var hemma. Om jag flyttar över en fil i taget så går det ibland, men det tar eeeeeevigheeeter. Den finaste bilden på Topi lyckades jag i alla fall flytta över. Titta och njut! :)





Mamma upp i dagen eller?!

Andra saker jag inhandlade när jag var hemma;
- Ridbyxor, Treadstone, halvskodda, blåa med röda och vita sömmar. Hittills är jag mycket nöjd!
- Roeckl sommarhandskar, svarta. De vita jag köpt här är inte så vita längre... ^^
- Equiline ridstrumpor, svarta. Bara eftersom jag inte lyckades få tag i några KL Show Socks i hela 5 olika butiker! :@
- Halterneckklänning, leopardmönstrad. Invigdes på min födelsedagsfest, gillar faktiskt den mer och mer! :)
- Knallgult partylinne.
- 7 pocketböcker och 2 tidningar. Jag ska inte ha svenska-abstinens på ett tag till i alla fall! ;)

Jag fick också en väldig massa fina saker när jag fyllde år. Det kommer en beskrivning av dem imorgon!

Tillbaka efter uppehållet

Okej, nu ska jag börja blogga ordentligt igen. Jag är ledsen för det oannonserade (och oplanerade) uppehållet, men när det händer viktiga saker omkring mig så prioriterar jag inte bloggen. Nu ser det dock ut att bli lugnt ett tag framöver. Jag har än så länge inga tävlingar inplanerade den närmsta månaden och heller inga längre besök eller resor. Kanske tar jag en tripp till Bayern snart, eller till Milano för att hälsa på Sandra som snart flyttar dit. Förhoppningsvis får jag också så småningom besök hemifrån! :D

Det blir just nu ingen redogörelse över de senaste veckornas tävlingar eller från min semester, för klockan börjar bli mycket. Istället blir det en liten livsfundering.

Mitt hem är i Sverige. På Ekastiga. Så kommer det alltid att vara. Men just nu finns där ingen självklar plats för mig. Jag menar inte att jag inte känner mig välkommen - det gör jag alltid till 110%. Istället syftar jag på känslan av att jag inte har något att göra där. Om jag skulle flytta hem hade jag varit tvungen att söka jobb eller starta upp något eget - vilket känns på tok för tidigt. Jag vill ju skaffa mig erfarenhet och rutin, och det får jag här - inte hemma. Därför kändes det ett tag trots allt helt okej att åka tillbaka till Tyskland igen, något som dock snabbt byttes ut mot hemlängtan när jag satte mig på flyget hit. Det är bara ett drygt dygn sedan jag kramade om mamma och pappa på flygplatsen en sista gång igår, och ändå finns det ingenting jag längtar efter mer än just det. Kan ingen flytta hela Heiligenbronn till Sverige?!


Besök och tävling

Jag har tusen saker jag skulle kunna skriva om här, men har ingen riktig lust. Farmor och farfar var här onsdag - lördag, vilket var jättetrevligt! Vi hann bland annat med att åka till Lotharpfad - ett område skog som är orört sedan en stor storm här i december 1999, Mummelsee - en liten sjö mitt i ett berg, ett par tyska gårdsbutiker, ett vattenfalls-område och till Nagold för att shoppa. Utöver det har vi utforskat både Horb och Freudenstadt till fots, samt ätit och fikat en massa.

I helgen har jag tävlat i Pfalzgrafenweiler, vilket har gått både bra och dåligt. Clover var super, 4:a med 7,4 poäng i Springpferde A (1,10) och bara en rivning i debuten i Springpferde L (1,20). Även Whity har haft en riktigt bra helg, var tvåa i 1,20n i lördags och åtta med en rivning igår (trots dålig ridning från min sida). Et bien var helt okej, men stannade ändå en gång i 1,10n. Hon tittade jättemycket på hindret så jag ville rappa till henne med spöet. Det gjorde jag, men samtidigt tappade jag lite av kontakten i handen och då stannade hon för det. ^^ 1,20n på söndagen var riktigt svår och jag hade inget bra flyt i banan med de andra två, så jag strök henne från den. Med Lumi gick det inte bra alls under helgen, vi kraschade båda dagarna :S På lördagen felbedömde jag en distans eftersom jag inte hann gå banan ordentligt (hade 5 hästar plus en ombyggnad mellan Clover och honom, och han stod fortfarande i lastbilen när jag red C..). Igår vet jag egentligen inte vad som hände. Jag fick inte honom ordentligt runt innerskänkeln i svängen vilket gjorde att han flöt ut med rumpan och distansen försvann. Lumi försöker ju alltid ändå, men ibland är han för snäll för sitt eget bästa - en trippelbarr på 1,20 går inte att hoppa från ett halvt galoppsprång... I efterhand är det lätt tänkt att jag skulle ridit på mer framåt genom svängen, men i stundens hetta gjorde jag inte det. Tyvärr. Stackars Lumlum :(

Idag har jag varit ledig men inte åstadkommit särskilt mycket. Har röjt lite i lägenheten, tvättat lite, varit i stallet och städat lastbilen, och nu ikväll varit och handlat med Louise.

Imorgon blir det lättare arbete för tävlingshästarna och mer ordentligt för Daylight, Milky och Score. På onsdag kommer min hopptränare, då ska jag hoppa Et bien och trimma markarbete med de andra tre. På torsdag bär det av på tävling igen, men bara med Clover. På fredagen går de äldre tre, på lördagen bara Et bien och på söndagen de andra två. På tisdagen därefter åker jag hem!!! :D Har haft obeskrivlig hemlängtan idag, hoppas den här veckan går snabbt.

Godnatt!