Vänner

Förutom min mamma så tror jag bara att det är en av mina vänner som har koll till och med på vad alla mina hästar här heter. Jag är typ 200 mil bort men det betyder egentligen ingenting. Om man vill så kan man höras ändå.

Vad jag egentligen ville säga är att du betyder sjukt mycket för mig och jag hoppas du vet vem du är.

Tack för att du finns!


Ett år i Tyskland

Tänk vad tiden går fort! För exakt ett år sen anlände jag till ett soligt, 25-gradigt Tyskland iklädd jeans, vinterstövlar och Canada Goose-jacka. Hemma var det höst minsann! Så, vad har jag hunnit med sen jag kom hit? Har jag nått några mål?

-> Jag har debuterat 1,30 - med placering dessutom
-> Jag har lärt mig att prata tyska, senast igår kväll fick jag höra av en tysk att min tyska nästan är helt perfekt (jag tror dock att han överdrev lite för att vara snäll, haha)
-> Jag har ridit en riktig jaktritt
-> Jag har ridit, och rider, hästar med härstamningar som jag i Sverige bara kunnat drömma om - Stakkato, Grannus, Calido, Converter, you name it..
-> Jag har köpt en ny bil för helt egna pengar och har på egen hand en god ekonomi (ja, lite skulder till mamma & pappa har jag ju fortfarande, men ändå)
-> Jag har på riktigt blivit beridare. De kallar mig proffs. (Att jag sedan har tusen miljoner timmar kvar i sadeln innan jag kommer bli nöjd är en annan sak. Jag har i alla fall kommit en liten, liten bit på vägen.)

Ja, jag är glad att jag flyttade hit. Även om hemma alltid kommer att vara på Ekastiga. <3


En bild säger mer än 1000 ord.

Alltså har jag nu knappat in över 3000. Nice!

Man kan säga att jag hade lite problem i mitt badrum. Vattnet kom nämligen upp ur golvbrunnen när jag duschade. Det krävdes 4 män och 3 timmars arbete för att få loss det stoppet. Hääärligt ^^






Lediga dagar vs jobbdagar

Jag gillar inte mina lediga dagar:

Då är jag jävligt trött.
Min lägenhet ser alltid ut som ett kaos när jag vaknar.
Disken är odiskad.
Tvätten ligger i en hög bredvid sängen.
Soporna är fulla.
Kylskåpet ekar tomt.
Och jag vet att jag måste ta tag i alltihop, vilket innebär att jag inte kan ligga och dra mig i sängen hela dagen...

Då gillar jag desto mer dagen efter mina lediga dagar:

Jag känner mig fräsh och utvilad.
Lägenheten är fräsh och i ordning.
Ingen smutsig disk går att finna.
Kläderna hänger prydligt på torkstället.
Det stinker inte längre sopor i köket.
Kylskåpet är fullt av läcker mat jag kan äta till frukost och ta med mig till jobbet.
När jag sedan kommer till jobbet har jag massor av energi att lägga på hästarna, och då är det ju bara jättekul att rida.

Nej, dagen efter lediga dagar är helt enkelt den bästa dagen.

Hoppträning på Heiligenbronn (jag & Whity)

Nutmeg Royal

Jag sitter på balkongen och skriver för att mitt internet fungerar bättre här. Innan fungerade det om jag satt i hörnet i köket, men nu fungerar det inte där heller längre. Så nu får jag sitta här ute. Det lär bli kallt i vinter... ^^

Förra helgen hade jag problem med en av mina treåringar, Nutmeg. Hon har under hela inridningen varit superenkelt och gjort allting utan att protestera. Självklart vänder det ju någon gång, och det gjorde det då förra söndagen. Hon skulle bara till utgången och när hon väl kom dit tvärnitade hon och vägrade gå framåt. Istället kastade hon sig baklänges och stegrade. Jag diskuterade det hela med Eva på måndagen, hur jag skulle gå vidare för att så snabbt som möjligt komma förbi problemet. Vi bestämde oss för att jag helt enkelt skulle låta bli att rida henne tills hon glömt bort att hon förra gången inte ville gå där förbi. I förra veckan longerade jag henne ett par ggr och i övrigt fick hon vila. Idag provade jag att rida igen.

Hon började även idag med att springa iväg, men istället för att försöka hålla in henne som jag gjorde förra gången, drev jag istället upp henne till galopp och lät henne galoppera tills hon insåg att jag inte tänkte börja tjafsa med henne. Då saktade hon självmant av till trav och sedan till skritt, och efter det kunde jag rida precis som jag ville igen. Förhoppningsvis försöker hon inte alls nästa gång!

Snygg är hon i alla fall!
Nutmeg Royal, f.08 e. Numero Uno - Escudo


Clover once more

Clovers tävlingssäsong;

Achern, Springpferde A: 6,7-1 = 5,7 poäng
Nordstetten, Springpferde A: 7,6-0,5 = 7,1 poäng
Pfalzgrafenweiler, Springpferde A: 7,4 poäng Placerad
Pfalzgrafenweiler, Springpferde L: 7-0,5 = 6,5 poäng
Epfendorf, Springpferde A: 7,7 poäng Placerad
Epfendorf, Springpferde L: 7,5-0,5 = 7 poäng
Altensteig, Springpferde L: 6,8-0,5 = 6,3 poäng
Heiligenbronn, Springpferde A: 7,9 poäng Placerad
Heiligenbronn, Springpferde L: 8,0 poäng Placerad
Heiligenbronn, Springpferde L: 7,9 poäng Placerad
Lahr, Springpferde A: 7,6 poäng Placerad
Lahr, Springpferde L: 7,4-0,5 = 6,9 poäng Placerad

Hon hoppade inte lika säkert som vanligt idag eftersom det var hennes första tävling på gräs, därför blev poängen också lägre. Trots det var hon placerad i båda klasserna. Kan man säga annat än att hon är fantastisk och har gjort en fantastisk utveckling under säsongen? Från 5,7 i Springpferde A till 8,0 i Springpferde L. Jag älskar den hästen! <3

Tävling på fredag

På fredag är det dags för tävling igen, men bara med unghästarna eftersom de äldre inte är helt fräsha. Clover ska med och gå 1,20 och kanske 1,30 (hennes första isf!). Med mig har jag även hennes lillebror Clover's Boy som ska gå sin första Springpferde A på bortaplan. Jag har bara hoppat honom två ggr och det har inte hela tiden gått jättebra, så vi får se hur det slutar. ;)

Clover's Boy, 4 år e. Converter - Clover Hill


Clover once more, 6 år e. Calido - Clover Hill


Att komma och gå

I fredags kväll kom det en ny polsk kille som skulle börja jobba som hästskötare här. Jag tyckte redan från början att han verkade lite skum med tatueringar öööverallt och ett allmänt konstigt utseende. Men men, utseendet är ju inte allt. Jag menar, det kan ju bli värre.

Igår hade han jobbat, eller förlåt - "jobbat". Han visste inte hur man satte på grimman på en häst och sadlade med sadeln på FEL HÅLL! Och förmedlaren som kom hit med honom påstod att han till och med kunde rida... Hur då? Bak och fram?

Igår kväll hade vi sedan personalfest tillsammans med personalen från chefens kliniker. Det var slut vid ett, så då bestämde Anka och jag oss för att gå hem. Då kom han. Polacken alltså. Han var öht inte bjuden, och så dyker han upp mitt i natten full som ett svin! Han berättade stolt att han druckit två whiskyflaskor helt själv...

Vid 2-halv 3 i natt raglade han tillbaka till sin lägenhet, som typiskt nog är den intill min. Det dröjde inte länge förrän han knackade på min dörr (känner vi inte igen det beteendet?!). Jag öppnade självklart inte utan ignorerade bara det. Han fattade kanske piken, för han knackade i alla fall inte igen. 

I morse skulle jag börja jobba klockan 8. 10 i var jag alltså färdig för att gå till stallet, men då hörde jag att han var på toaletten här bredvid min lägenhet. Fuck, tänkte jag, nu får jag väl vänta tills han har gått - en full polack är inget jag vill träffa ensam så där på morgonkvisten. Medan jag väntade kände jag hur en otrolig stank spred sig in i min lägenhet och jag började självklart ana vad som hänt. Och jo, mycket riktigt. När polacken en kvart senare kravlat sig tillbaka till sin lägenhet och jag vågade öppna min dörr var det spyor överallt. ÖVERALLT.

Som tur är var vår personalchef i festtälten bredvid stallet när jag kom dit, så han kunde ringa till Sonnenhof och be dem skicka hit ett par städerskor (stackare!!). Vi pratade sedan också med chefen och nu är det ordnat så att puckot åker tillbaka till Polen imorgon bitti.

Vissa får liksom sparken fortare än andra. ;)